Ravensburger Disney 'Wicked Women' 1000 bitar

Ravensburger


Detta Ravensburger-pussel är ett riktigt Disney-pussel och titeln på detta pussel är elaka kvinnor. Med andra ord, de "arga kvinnorna" eller "dåliga kvinnorna" från några underbara klassiska Disney-filmer. Pusslet finns i denna ruta:
pussel-1000-bitar-ravensburger-disney-elaka-kvinnor-häxor-låda

Disneyfilmerna du ser på pusslet är:
101 dalmaterier

  • Snövit
  • Lilla sjöjungfrun
  • Alice i Underlandet och
  • Törnrosa eller Törnrosa.

Jag ska visa dig vilka arga kvinnor från de klassiska Disney-filmerna du ser. Längst upp till vänster i pusslet ser du Cruella de Vil från den klassiska Disney-filmen 101 Dalmatians:
cruella_de_vil_van_de_classic_disney_film_101_dalmatiner
Längst ner till vänster ser du från Disney-filmen Törnrosa du ser Maleficent:
rogue_of_the_classic_disney_film_sleeping_beauty

Mitt i pusslet ser du från Disneyfilmen Snow White The Evil Queen även kallad Evil Queen Or Evil Witch:
evil_queen_of_the_classic_disney_movie_snowwhite

Längst upp till höger i pusslet ser du från Disneyfilmen Little Mermaid Ursula:
ursula_van_de_classic_disney_film_lilla_sjöjungfrun

Och längst ner till höger ser du från Disneyfilmen Alice i Underlandet Hjärtadrottningen:
queen of hearts_of_the_classic_disney_film_alice_in_underland

Och igen i videon:

Dela denna sida!

Vad kommer du att stöta på när du har gjort detta Ravensburger Disney pussel?

Vi börjar längst upp till vänster i pusslet från Disneyfilmen 101 Dalmatiner med den onda kvinnan Cruella de Vil.

cruella_de_vil_van_de_classic_disney_film_101_dalmatiner
Som ni ser ser ni några små hundar och två små hundar under henne och det är dalmatinerna. Och Cruella försöker kidnappa de dalmatiska valparna för att förvandla en förening till rockar. Cruella är gift med en pälshandlare. Och hon framställs i filmen som en elak kvinna i sitt äktenskap men också för sin omgivning. Hennes man som lyssnar väldigt bra på henne och är väldigt lydig och sällan säger emot henne. Hennes man ger henne också mycket speciella kläder och extravaganta kläder för att hålla henne glad. Och du kan se att i detta pussel att hon är avbildad med en stor päls och en vacker väska.
Det svåra när du gör det här pusslet är bitarna som du måste sätta ihop på Cruella de Vil. Det är pälskragen men också de dalmatiska bitarna som ser väldigt lika ut och som är väldigt svåra att ta på sig. Enklare här är kanterna som även små hundar avbildas på och de är lätta att känna igen och därför snabbare att lägga.

Längst ner till vänster vid pusselstaden Maleficent från Disney-filmen Sleeping Beauty / Sleeping Beauty.

rogue_of_the_classic_disney_film_sleeping_beauty
Maleficent är den onda fen som förbannar Törnrosa för att hon inte är inbjuden till Törnrosas dopdag. Som du kan se har Maleficent en nästan grön hud och gula ögon. Och man kan också se att hon har en lång svart klänning med lila foder på sig. Maleficent bär en hatt med horn på huvudet och den täcker hela hennes huvud och hals. Du kan också se att hon bär en ring på höger hand med en svart sten på fingret. Och klotet ovanpå hennes långa trollstav har samma färg som hennes ögon. När Maleficent dyker upp eller lämnar någonstans dyker alltid gröna lågor upp. Och så ser man också en del av hennes straff och de vida ärmarna på hennes mantel. Man ser nästan alltid Maleficent med sitt husdjur korpen Diablo och denna korp som också sitter på hennes stav. Maleficent kan lätt resa enorma sträckor och hon kan förvandlas till en drake. Hon kan också göra tunga trollformler med lätthet med hjälp av sin trollstav. Om du gör detta pussel är Maleficent ett av de enklaste att göra och vi började med det med pusslet. Lågorna som är ganska lätta att känna igen framför hennes klänning. Och hennes huvud är också ganska lätt att göra.

Mitt i pusslet ser du den onda drottningen från Disney-filmen Snövit.

evil_queen_of_the_classic_disney_movie_snowwhite
Alla känner till det berömda talesättet 'spegelspegel på väggen vem är vackrast i landet'? Spegeln sa alltid att drottningen var den vackraste tills Spegeln vid ett tillfälle sa att Snövit var den vackraste. Det gillade inte drottningen och drottningen förvandlades till en ond häxa. Och hon bestämde sig för att erbjuda ett förgiftat äpple till Snövit så att hon skulle dö. Snövit tog en tugga av äpplet och föll död. Däremot Snövit som räddades av en prins. Prinsen som tog med sig Snövit. Snövit snubblade dock över en stubbe och äppelbiten hon ätit sköt ur halsen igen. Och så kom Snövit tillbaka till livet. På pusslet se också hur den onda drottningen har förvandlats till en häxa där hon har ett vackert rött giftigt äpple i handen. Jag tyckte att drottningen från Disney-filmen Snövit var den svåraste att göra med detta pussel. The Wicked Witch som står längst ner i den svarta dräkten är också väldigt svår att göra och den gröna vätskan i pannan är också väldigt svår att göra.

Längst upp till höger i detta Disney-pussel ser du Ursula från Disney-filmen Den lilla sjöjungfrun.

ursula_van_de_classic_disney_film_lilla_sjöjungfrun
I den här filmen gör Ursula onda planer på att stjäla Tridenten från kung Triton. Detta gör att Ursula kan härska över alla hav. Ursula är en riktig elak sjöhäxa. Ursula var ganska lätt att göra i detta pussel, bitarna känns igen på den grönaktiga färgen och drakarna med lila är också lätta att lägga i detta pussel.

Till sist i det här pusslet längst ner till höger har vi hjärtats drottning från Disney-filmen Alice i Underlandet.

queen of hearts_of_the_classic_disney_film_alice_in_underland
Medan Alice drömmer under ett träd i parken skyndar White Rabbit förbi. Alice tar på sig det och faller ner i ett djupt hål och hamnar i en magisk och speciell värld som heter Underlandet. I den här världen möter hon mycket märkliga figurer eller personer, inklusive Twiedeldie och Twiedeldom, den maniska galna hattmakaren, larven och marsharen. Under en tedrickande fest möter Alice den ökända hjärtdrottningen med sin förtrollande kortlek. Hjärtadrottningen, som älskar att hugga huvudet av alla. Alice frestas till ett parti krocket där hon och hennes tålamod prövas. Däremot spelas krocket med igelkottar som boll och flamingos som fladdermus. Alice ådrar sig drottningens vrede och står inför en rättegång. Alice får hjälp av bröderna Diedeldie och Diedeldom, men döms till döden. Drottningen vill halshugga henne. Alice lyckas fly och springer tillbaka till dörren. I samma ögonblick som drottningen och hennes armé av spelkort är med Alice, är Alice plötsligt igen bredvid sin syster som berättar att hon har sovit hela tiden. Så det verkar som att Alice bara har drömt allt. Hjärtadrottningen var mycket svår att få ihop i detta pussel eftersom det finns många röda bitar som alla har samma färg.

Med detta pussel började jag med att sortera bitarna på pusselmattan. Sedan la jag ut pusslets kantbitar i mitten. Det kommer att se ut så här:
pussel-1000-bitar-ravensburger-disney-elaka-kvinnor-häxor-start-pussel-på-pusselmatta-med-låda
Efter det gör jag alltid kanterna på pusslet. Vissa bitar av bården var lätta att lägga på grund av färgerna, och vissa bitar svårare. Det brukar ta mig 30 minuter att lägga kanterna. Med resultatet:
pussel-1000-bitar-ravensburger-disney-elaka-kvinnor-häxor-pussel-på-pussel-matta-med-box-kanter-av
Jag gjorde det här pusslet på min fritid. Och det tog mig flera dagar att lägga det här pusslet. Jag tycker alltid att det är lätt att göra ett pussel på en pusselmatta så att man enkelt kan rulla ihop det igen och ta bort det vid behov. Jag började med att skapa den onda drottningen i mitten av pusslet med kronan och den lila klänningen. Det här är början då:

och dessa:

Min dotter på 13 hjälpte också till ibland och hon började göra skurk från Disney-filmen Törnrosa. Det gick ganska lätt och snabbt för henne. Hon är en bra pusselspelare. Jag tyckte att detta var ett riktigt svårt pussel med namn till exempel de knallgula bitarna som ligger under Evil Queen från Snow White i mitten av pusslet. Dessutom ser man också alla sorters buskar som också är mitt i pusslet.Det var nästan omöjligt att sätta de där buskbitarna som alla ser väldigt lika ut. Och det här är vad jag gjorde i slutet.
Med ställningen när jag är ganska långt framme, måste de svåraste delarna fortfarande vara:
Pussel-1000-bitar-Ravensburger-Disney-Wicked-Women-Hexor-Pussel-på-pussel-matta-lite-mer-avancerat-3
Man kan då inte lägga på färg längre utan man går och tittar på formen på pusselbitarna och så kunde jag fortfarande lägga dem i pusslet men detta tog mycket tid och var väldigt svårt att göra. Som tur var fick jag lite hjälp av min dotter då. Allt som allt tyckte jag att det var ett trevligt pussel ibland ganska svårt men det är fortfarande genomförbart.
Och slutresultatet, alltid stolt över ett helt färdigt pussel:
pussel-1000-bitar-ravensburger-disney-onda-kvinnor-häxor-pussel-på-pussel-matta-pussel-off-2-600-444

En annan allmän genomgång av vad som också är svårt att förklara:


Hur stort är pusslet Ravensburger Disney Puzzle 'Wicked Woman' eller 'Crazy or Angry Women or Witches' 1000 bitar?

Måtten på detta pussel är 70 cm brett och 50 cm högt. Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta.


Hur lång tid tar det att slutföra pusslet Ravensburger Disney Puzzle 'Wicked Woman' eller 'Crazy or Angry Women or Witches' 1000 bitar?

Jag gjorde detta Disney-pussel av Ravensburg på min fritid. Jag gjorde det helt själv. Men ibland kom min 13-åriga dotter några gånger till för att hjälpa till att lägga pusslet. Jag började med att förklara bitarna på pusselmattan. Jag har gjort ca 8:30 här. Sedan började jag lägga kanterna på pusslet. Det var inte så komplicerat. Kanterna som var ganska lätta att lägga. Totalt tog det mig 8 timmar att slutföra resten av pusslet. Lägger man sedan till tiden för att lägga ut och lägga kanterna så ägnade jag totalt 9 timmar åt hela pusslet.


Om Ravensburger Pussel

Ravensburger_logo
Ravensburger är ursprungligen ett tyskt företag, grundat 1883. I Nederländerna släpptes det första spelet om en världsberömd bok, nämligen 'Reis om de wereld'. 1912 hade företaget växt så pass att det sålde många spel (brädspel) i Europa. Efter 1945 valde företaget en specialisering, nämligen marknaden för brädspel för barn och böcker. Under 60-talet upplevde företaget en stark tillväxt. Och på grund av detta öppnade Ravensburger även fabriker i Nederländerna, England och Frankrike 1964. Efter 1964 splittrades företaget. En del fokuserade på att ge ut böcker. Den andra delen fokuserade på att göra brädspel. Nästan alla känner till spelet "Memory", som marknadsfördes av Ravensburger. Barn vinner alltid detta spel från sina föräldrar eftersom deras korttidsminne är mycket bättre. Ravensburger har lanserat mer än 900 spel och är en stor spelare över hela världen. Det finns också en Ravensburger nöjespark i Tyskland.


Ravensburger Disney 'Wicked Women' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
amazon.nl 13,90 (juli 2021) Köp nu
Bol.com 28,99 (juli 2021) Köp nu
Puzzlescout.nl 28,99 (juli 2021) Köp nu

Ravensburger Disney 'Wicked Women' 1000 stycken - Specifikationer

EAN 4005556192526
Pusselnummer 19252
Typ av produkt Pussel
Vikt 1 vikt
Pussel typ pussel
Materiaal kartong
Målgrupp Barn och vuxna
ålder Från 10 år
Antal bitar 1000
färg Flera / många

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Ganska okej

Det är jag som skriver ovanstående recension. Jag kan alla Disney-filmer från förr, men jag visste inte exakt vilka alla karaktärerna i pusslet var. Det visste min 13-åriga dotter mycket väl. Och hon berättade och förklarade det för mig. Sedan talar pusslet igen. Bra idé att lägga alla arga kvinnor från mycket välkända Disney-filmer på ett pussel. Jag ger den 1 av 3 stjärnor.

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!