QUALICO Pusselmatta - 500 | 1000 | 1500 bitar

Dela denna sida!

Om QUALICO Pusselmatta 1500 bitar

Jag köpte denna Qualico Puzzle Mat för 500, 1000 och 1500 bitar i augusti 2021 för 38 euro på Bol.com. Denna pusselmatta har en storlek på 66 centimeter hög och 122 centimeter bred. Som en indikation på dimensionerna för standardpussel:

 • Ett pussel på 500 bitar är: 49 centimeter brett och 35 centimeter högt
 • Ett pussel på 1000 bitar är: 68 centimeter brett och 49 centimeter högt
 • Ett pussel på 1500 bitar är: 90 centimeter brett och 60 centimeter högt
 • Ett pussel på 2000 bitar är: 98 centimeter brett och 68 centimeter högt
 • Ett pussel på 3000 bitar är: 122 centimeter brett och 85 centimeter högt

I en bild storleken och måtten på denna pusselmatta

qualico_puzzlemat_to_1500_pieces_-_only_the_mat_incl_dimensions
Ovanstående igen i tabellen: vilket pussel passar på denna Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar?

Antal bitar Måttpussel Mått Qualico Pusselmatta
500 49 cm bred x 45 cm hög 122 cm bred x 66 cm hög
1000 68 cm bred x 49 cm hög 122 cm bred x 66 cm hög
1500 90 cm bred x 60 cm hög 122 cm bred x 66 cm hög
2000 98cm bred x 68cm hög (PASSAR INTE) 122 cm bred x 66 cm hög

Om du vill se andra pusselstorlekar, se vår sida 'Pussel dimensioner'. Som du kan se får max pussel på 122 x 66 centimeter plats på denna pusselmatta. Ett pussel på 2000 bitar skulle därför bara INTE passa på denna pusselmatta. Jag har det sällsynta 1000 bitars pusslet'Jan van Haasteren Sports Day 2 – 81260H' gjort på denna pusselmatta.


Vad finns i kartongen med QUALICO Puzzle Mat 1500 bitar

Jag har förklarat allt ur kartongen så att du kan se exakt vad du köper. Om du ska lägga ett pussel på 500 eller 1000 bitar (jag kommer att göra en 1000 bitar) kommer vissa pusselmattor att indikera med en vit linje vilken storlek pussel du kan placera var på pusselmattan t.ex. en jumbo pusselmatta där du också kan lägga pussel på 1500 eller 2000 eller 3000 bitar:
HEMA-foto-pussel-1000-bitar-på-jumbo-pussel-matta-2

Så lådan innehåller:

 • Själva den svarta pusselmattan är 66 centimeter hög och 122 centimeter bred, gjord av neopren. Neopren är samma material som en musmatta (eller de välkända dykardräkterna)
 • 1 vit skumrör, tillverkad av hårt material, vit
 • 3x svarta kardborreband
 • Ett kort med en fin text på (se nedan), inklusive en QR-kod som ska skannas (mer om detta nedan)

Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - allt ur lådan från ovan

Den fyrkantiga rutan med texterna

Jag har gjort en bild på alla sidor av lådan, men ingenstans står det att denna pusselmatta är för pussel upp till och med 1500 bitar:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar box - 1

Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar box - 2

Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar box - 3

Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar box - 4

De 3 stängningsremmarna eller kardborrband

Lätt att lossa och fästa:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - 3 kardborreband lösa

De 3 stängningsspåren / kardborrband

Ett annat foto, men så ser du de 3 kardborrebanden runt pusselmattrullen:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - de 3 kardborrebanden

Neopren Qualico pusselmatta – svart

Den skiftar inte på grund av gummit på botten och toppen är väldigt slät. Se till att logotypen syns ovan, att du inte håller pusselmattan åt fel håll.
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - bara matJPG

Återigen pusselmattan med Qualico-loggan

På så sätt vet du exakt vad toppen av pusselmattan ska vara, nämligen den med logotypen:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - matta med Qualico på

Foam roll-up bälte ingår

Du ser skumröret som nu ligger på pusselmattan. Detta rör är inte ihåligt. Till skillnad från andra pusselmattor är detta inte ett hårt kartongrör som du måste montera:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - foam roll-up band ingår

Kort med fin text och QR-kod

QR-koden är densamma som QR-koden på utsidan av lådan, som jag redan skannat – se videon nedan om QR-koden (och tjäna upp till 55 euro i kuponger!). Trevligt meddelande från Qualico, inklusive ett Whatsapp-telefonnummer:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - kort

Och rullade ihop pusselmattan igen

Och en annan bild på den ihoprullade Qualico pusselmattan:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar - rullad pusselmatta


QUALICO Pusselmatta 1500 bitar - packa upp kartongen

Jag gjorde en uppackningsvideo för Qualico Puzzle Mat upp till 1500 bitar:


QUALICO Pusselmatta och scanning av QR-koden

Boxen till QUALICO pusselmattan har en QR-kod som du kan skanna, det gjorde jag direkt och var väldigt nyfiken på vad du får se. Du kommer att behöva hantera en chattrobot i Facebook Messenger som hjälper dig på vägen och ger dig all slags information och tips. Det börjar med rubriken 'Info & Service'. Men det här är inte en komplett manual eller instruktionsvideo. Du kommer att presenteras med en bild (en del språkfel - verkar ha översatts från ett annat språk skulle jag säga). Du måste välja vilket språk du vill fortsätta på och sedan vilken produkt du köpt (kunde de inte ha lagt det i den där QR-koden, för jag skannar min pusselmatta?). Men: arbetet är snyggt och enkelt och bekvämt. Du kan se på bilden vad som finns i kartongen och hur du använder pusselmappen: starta pusslet - använd skumröret - rulla ihop pusslet - fäst remmarna. De ger också pusseltips. Behändig, snygg och snyggt gjort!

Sedan: du kan fortfarande tjäna kuponger för 55 euro! Wow, medan den här pusselmattan kostade cirka 40 euro. Vad måste du göra för det? Det följande:
– granska QUALICO pusselmattan på Bol.com: ger dig 5 euro i kuponger
– gör en video som visar att du använder QUALICO pusselmattan och varför du gillar den produkten; du måste sedan ladda upp detta i Facebook Messenger. Detta ger dig kuponger till ett värde av 50 euro från QUALICO! Väl värt det!

Jag måste säga att efter att jag postat en recension och gjort en video, fick jag vänta väldigt länge på ett mänskligt svar från Qualico. Både Bol.com-rabattkoden och kupongen tog flera dagar att komma fram. Tills jag fick en Qualico-anställd 'på telefonen' via Facebook Messenger. Du borde veta, för resten pratar du alltid med en så kallad chatbot. Så det tog ganska lång tid, men när jag väl hade fått kontakt gick allt smidigt och jag fick helt enkelt rabattkoden till Bol.com och kupongen.


Förklara pusslet

Jag började förklara pusslet, det vill säga sortera alla bitar på Qualico pusselmattan. Först ser du lådan och bitarna från lådan på Qualico pusselmattan:
Qualico pusselmatta upp till 1500 bitar med box Sports Day 2 och bitar på pusselmatta
Där jag alltid sorterar de raka bitarna från de andra bitarna. Den här gången var det inte nödvändigt, eftersom jag hade köpt pusslet 2:a hand, och till min förvåning låg alla raka bitar redan prydligt i en plastpåse! Så sparar igen :-). Det som direkt slår mig och är en besvikelse är att inte alla bitar får plats på pusselmattan för 1500 bitar. Pusslet beror förstås på att det består av 1000 bitar (68×49), men jag måste lägga ganska många bitar utanför pusselmattan:
Qualico pusselmatta sorterade och eluerade alla bitar men inte de raka ännu
Jag är alltid för att köpa en mycket rymlig pusselmatta på 3000 bitar om du lägger ett pussel på 1000 bitar. Vilken pusselmatta skulle du välja? Jag har förklarat några saker för dig tidigare:vilken pusselmatta ska jag välja eller vilken pusselmatta som passar mig"?
Det jag direkt märkte var den mycket fina ytan på denna pusselmatta, gjord av neopren. Det luktar lite som den här svarta pusselmattan (varför är den här svarta och alla de där filtpusselmattorna gröna?). Neopren är gjord av samma material som våtdräkter är gjorda av. Men ytan verkar väldigt fin, väldigt slät och jag torkade lätt av några katthår från denna matta! Det är lovande!

Du kan också se allt ovan i min video:

Arggh….om jag vill lägga de raka bitarna eller kanterna så får det INTE plats på pusselmattan när jag lade den! Vad vill fallet? Pusslet 'Idrottsdag 2' är en vertikalt pussel (vad är ett vertikalt pussel?)! Och då passar det bara inte på den här pusselmattan:
jan_van_haasteren_sportdag_2_-_vertical_puzzle
Så jag var tvungen att ordna om allt till rätt proportioner:
jan van hastenen sportdag 2 vertikalt pussel välplacerat på qualico pusselmatta
Men då vet man direkt varför det numera så gott som inga (eller inga??) vertikala pussel görs, det är bara mindre roligt och lätt att pussla. Som ni ser är jag inte lika bra på toppen av pusslet. Du sitter alltid längst ner i pusslet, men toppen är ganska långt borta. Och de flesta pusslare gillar inte det, inte jag heller


Rulla ihop eller förvara QUALICO Pusselmattan

Jag började rulla ihop Qualico pusselmattan. Har medvetet lämnat bitarna väldigt nära kanten för att se vad som händer med dem. Med de gröna filtpusselmattorna faller vissa bitar ut ibland, eftersom de är mindre starka (läs smäll = filt). Däremot händer inte pil, bara 1 bit föll ut. Qualico pusselmattan har också en mycket liten (nästan osynlig) upphöjd kant runt hela pusselmattan. Jag tror att det hjälper, men det som definitivt hjälper är att Qualico pusselmattan är väldigt robust och robust. Och du kan spänna pusselmattan med kardborrebanden så att den sitter ordentligt fast. Jag har själv haft problem några gånger med hur man sätter kardborrebanden runt den, så att kardborrebanden alltid går att fästa. Men det kanske är min egen klumpighet (?). Det enda är att man måste ta hänsyn till att bitar kan ramla ut i slutet. Låt det vara ett tips innan du börjar rulla ihop ditt pussel i den här mattan. Se videon för detta, så att du förstår exakt vad jag menar:


Rulla ut QUALICO Pusselmattan

Jag gjorde en roll-down video, med alla pusselbitar i den. För att se om pusselbitarna stannar kvar. Och framför allt bra måste jag säga! Endast några få bitar vändes och pusslet förblev nästan helt intakt. Jag har mycket erfarenhet av filtgröna pusselmattor, men den här är bara lite bättre skulle jag säga. Inga bitar har ramlat ut, förutom bitarna i hela änden (men se texten ovan under 'Rulla ihop eller förvara QUALICO Puzzle Mat') Jag tyckte det var lite svårt att lossa kardborrebanden, eftersom man måste ta av det underifrån.Detta är lite bekvämare med en grön filtpusselmatta, det brukar finnas en slags stängningsklämma på fästremmarna.
Det här är videon jag gjorde om det:


QUALICO och SGS kvalitetsmärke

Det visar sig att Qualico pusselmattan har ett SGS kvalitetsmärke. Det betyder ingenting för mig. Jag kollade precis upp det. Det skriver SGS på sin hemsida "Kvalitetssäkring och kvalitetssäkringstjänster från SGS – se till att dina material, produkter, maskiner, utrustning och industrianläggningar är tillverkade enligt alla föreskrifter." Dessutom är SGS ett mycket stort företag: ”SGS är världsledande inom inspektion, kontroll, analys och certifiering. Vi är kända som det globala riktmärket för kvalitet och integritet. SGS har ett nätverk av cirka 2600 93.000 kontor och laboratorier över hela världen med mer än XNUMX XNUMX anställda."


QUALICO Pusselmatta 1500 bitar - Rengöring

När det gäller att bli smutsig: i vårt hus har du 2 katter, men inte en enda gång har en katt suttit på pusselmattan. Till skillnad från de gröna filtmattorna, som de satt och låg på väldigt ofta. Som ett resultat kom det ganska många hårstrån att sitta på den, som är svåra att ta bort. Qualico blir därför mindre snabbt smutsig, men är också mycket lättare att rengöra. Två möjligheter: dina händer mår redan ganska bra. Men det är också väldigt lätt med en lätt fuktig trasa. Allt damm och djurhår försvinner väldigt lätt! Jag gjorde en video av detta:


Kvaliteten på pusselmattan

När du pratar om kvaliteten på pusselmattan tänker jag på: kan jag enkelt skjuta pusselbitarna på pusselmattan? ja! Det går verkligen väldigt bra. Otroligt lätt. Men väldigt snyggt gjort gjorde de även en liten upphöjd kant, så att pusselbitarna inte ramlar av pusselmattan OCH när man rullar ihop den så ramlar de inte av lika lätt. Och det fungerar. Jag upplevde också: våra katter sitter inte riktigt på den, samtidigt som de alltid sitter direkt på en sån grön filtmatta, även om jag lägger alla möjliga saker på den för att förhindra detta. Kanske är det materialet som de inte tycker är attraktivt att sitta på. Qualico kan jämföras med en sorts musmatta. Att katterna inte sitter på den gör redan att det är mycket mindre/inga katthår på den. Och om det kommer upp hårstrån kan du enkelt ta bort dem med händerna. Och jag är säker på att du fortfarande kan göra det med en fuktig trasa. Den här pusselmattan kommer inte att lida av det. Det är inte heller en särskilt tung pusselmatta. Så himla nöjd med kvaliteten!!
Jag gjorde en video av ovanstående:


För- och nackdelar med QUALICO pusselmattan

Plus:

 • Bra material som neopren, pusselbitar glider väldigt lätt
 • Bra material som är neopren, lätt att hålla rent med handen eller fuktig trasa
 • Upphöjd kant, så att pusselbitar knappast faller ut när de rullas ihop
 • Lätt pusselmatta
 • Pris-kvalitet: Topp! Men bara hur man ser på det. Toppkvalitet, men dyrare, om du inte är villig/(kan) betala för det

min:

 • Kardborrebanden är lite klumpiga. Jag hade lite problem med det
 • Pris-kvalitet: Måttlig! Men bara hur man ser på det. Dyr, om du inte är villig/(kan) betala för det. Du kan få en jämförbar grön filtmatta för cirka 22 euro
 • Om du gör ett pussel på 1000 bitar får inte alla bitar plats på denna pusselmatta. Ska du rulla ihop måste det säkert finnas bitar i lådan
 • Kontakta Kundtjänst om du verkligen vill prata med en person/person tog lång tid att se. Men efter att ha kontaktat en anställd på Qualico var detta bra och mycket hjälpsamt

Mitt TIPS?
Jag tycker verkligen att detta är den bästa pusselmattan jag har testat hittills (september 2021). Det är visserligen en dyrare pusselmatta, men du får mycket tillbaka!


Poängen för denna pusselmatta i listan 'Bästa pusselmattan': 7,82

Denna pusselmatta finns på listan över 'Bästa pusselmattan'. Slutresultat: 7,82
Du kan se poängen här:


Och förklarade alla rankade föremål i Qualico pusselmattan:
testartikeln beskrivning
1. Rörkvalitet Fördelen med Qualico pusselmattan är att tuben är gjord av skum. Detta är ett hårt men också lätt material. Behändig, inte särskilt känslig för skador.
2. Tube Enkel att använda Användarvänligheten är väldigt enkel, du behöver inte montera ihop röret själv. Så inget kan gå fel
3. Förslutningsband Stängremmarna är gjorda av kardborreband. Jag tyckte inte att det här var särskilt användbart måste jag säga, jag kämpade hela tiden med hur jag skulle få igång det nu. Dessutom, 1 kapad med tiden.
4. Lätt att förstå Det är en enkel produkt. För mig kom det naturligt. Du har alltid några frågor, som inte alla besvaras i manualen.
5. Manual tillgänglig Begränsad. Det finns en QR-kod som du kan skanna och som hänvisar dig till en video och steg-för-steg-plan för hur du använder pusselmattan. Du kan även använda chatttjänsten - som kundtjänst. Vid den tiden tog det ganska lång tid för mig att svara på mina frågor. I slutändan, dock mycket hjälpsam.
6. Att bli smutsig pusselmatta Ja, det blir smutsigt av damm/husdjurshår, men begränsat, delvis för att katterna tycker mycket mindre om att ligga på det än på en grön filtpusselmatta.
7. Rengöring av pusselmatta Fungerar utmärkt, bekvämt och snabbt! Det är trevligt. Qualico själv rapporterar inget om detta.
8. Rulla ihop pusselmattan Extra nyans i pusselmattan på grund av en kant på utsidan av pusselmattan förhindrar att bitarna faller ut.
9. Rulla ut pusselmattan Inga problem!
10. Kvalitets pusselmatta i sig Bra, pusselbitar glider väldigt lätt. Jag tycker personligen att det är en av de viktigaste föremålen på en pusselmatta. Lätt att rengöra, blir lite smutsig. Lättviktig.
11. Valuta för pengarna Mycket trevligt. Helt klart gummit. Liten upphöjd kant på utsidan av pusselmattan. Dyrare än de gröna filtpusselmattorna, men du får också något för det

Vill du veta hela testresultatet av mina erfarenheter av pusselmattorna? Läs sedan sidan 'Bästa pusselmattan".


Om denna leverantör

Artikel
Storlek 122 centimeter (bredd) x 66 centimeter (höjd)
Vikt 1,5 kilogram
Märke QUALICO
EAN 5419980047427
kännemärke SGS Seal of Approval
Pusselmatta material Neopreen
Materiaal skumrör
För vilka pussel? 500, 1000 och 1500 stycken
För vilka pussel? 90 cm bred x 60 cm hög
stängningsband Ja, 3 stycken. Kardborreband
Pussel? Nej, ingår inte

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Bol.com 37,95 (aug 2021) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 2 omdömen
Dörren marc op Pussel 1000 bitar
löjligt dyrt

Ville beställa pusselmattan nu, priset har nu stigit till 79,95 för denna storlek! Det är löjligt att låta priset stiga så. Jag ger upp tyvärr.

Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Bästa pusselmattan hittills!

Jag skrev ovanstående recension och måste säga att detta var den dyraste pusselmattan hittills (38 euro), men att jag verkligen är väldigt entusiastisk över den! Jag skulle faktiskt ha velat ge 6 eller 7 stjärnor. Jag började jämföra med de gröna filtpusselmattorna. Och ja, det är dyrare, men du får det för pengarna.

Dela denna sida!