Pusselmatta Jumbo 'Puzzle & Roll Pusselmatta Pusselrulle 500 | 1000 | 1500 bitar

Dela denna sida!

Om JUMBO Puzzle Mat 'Puzzle & Roll Puzzle Mat Puzzle Roll 500 till 1500 bitar'

Jag köpte denna JUMBO pusselmatta via Bol.com för 14,99 euro i oktober 2020. Denna JUMBO pusselmatta är lämplig för:

 • 500 pusselbitar
 • 1000 pusselbitar
 • 1500 pusselbitar

Pusselmattan har en storlek på 118 centimeter (längd) x 66 centimeter (höjd). Som en indikation på dimensionerna för standardpussel:

 • Ett pussel på 500 bitar är: 49 centimeter brett och 35 centimeter högt
 • Ett pussel på 1000 bitar är: 68 centimeter brett och 49 centimeter högt
 • Ett pussel på 1500 bitar är: 90 centimeter brett och 60 centimeter högt

I en bild storleken och måtten på denna pusselmatta

Pusselmatta Jumbo Pusselrulle Pusselmatta Pusselrulle 500 och 1000 och 1500 bitar

Ovanstående igen i tabellen: vilket pussel passar på denna Jumbo pusselmatta?

Antal bitar Måttpussel Mått Jumbo Pusselmatta
500 49 cm bred x 45 cm hög 118 cm bred x 66 cm hög
1000 68 cm bred x 49 cm hög 118 cm bred x 66 cm hög
1500 90 cm bred x 60 cm hög 118 cm bred x 66 cm hög
2000 98cm bred x 68cm hög (PASSAR INTE) 118 cm bred x 66 cm hög

Om du vill se andra pusselstorlekar, se vår sida 'Pussel dimensioner'. Som du kan se får max pussel på 90 x 60 centimeter plats på denna pusselmatta, som är standardstorleken på ett pussel på 1500 bitar. Vita linjer visar exakt var du kan göra pusslet på pusselmattan, beroende på antalet pusselbitar du gör. Jag gjorde ett 1000 bitars pussel, ett Jan van Haasteren pussel, kallat 'Kuriosakabinettet'. Detta pussel ligger i lådan med ett annat pussel, som är 'Rembrandts studio' och den här rutan heter 'En dag på museet'


Vad finns i kartongen till JUMBO-pusselmattan för 500 - 1000 och 1500 bitar?

Jag tog exakta bilder på innehållet i Jumbo-pusselmattan för 1000 pusselbitar. Det första är fotot med de 3 rören som du skjuter ihop, med pusselmattan när den viks in i lådan och själva lådan:
JUMBO-Pusselmatta-1000-bitars-låda-med-innehåll

Detta är fotot med pusselmattan förklarad och allt annat innehåll i lådan:
JUMBO-Pusselmatta-1000-bitarslåda-med-innehåll-pusselmatta-förklarad


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Del 1 - Packa upp pusselmattan

I videon nedan kan du se hur jag ska packa upp pusselmattan. Och vad som finns i paketet. Boxen innehåller successivt:
– 3 delar av ett papprör. Du kan enkelt skjuta ihop dessa 3 delar. I två ändar av kartongröret finns vita plastlock som du kan ta bort vid behov. I princip använder du det inte om du inte har dina pusselbitar i kartongröret istället för pussellådan.
– 2 elastiska band, som du använder när du rullar ihop pusslet. Du lägger dessa elastiska band runt pusselmattan och röret. Pusselmattan rullas sedan fint ihop runt pappröret.
– Själva pusselmattan förstås. Pusselmattan har en storlek på 118 centimeter (längd) x 66 centimeter (höjd)


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Del 2 - Bitar finns på pusselmattan

pussel-matta-jumbo-pussel-rulla-pussel-matta-pussel-rulle-500-till-1500-bitar
Efter att ha packat upp pusselmattan började jag förklara bitarna i Jan van Haasteren-pusslet med 1000 bitar på JUMBO-pusselmattan. Som du kan se passar inte alla bitarna på själva pusselmattan, utan många pusselbitar är placerade utanför pusselmattan. Man lägger främst själva pusslet på pusselmattan och JvH-pusslet är 69 centimeter brett och 48 centimeter högt. Den passar också bra, och jag ska placera den inom de vita kanterna på pusselmattan. Jag finner personligen nackdelen när man rullar ihop pusslet i pusselmattan, att man då måste lägga tillbaka de återstående bitarna i lådan och ska förklara dem igen nästa gång. Det kommer att kosta dig lite extra tid. Jag gillar det inte så mycket själv, men det är såklart ett alternativ om du inte har något emot det. Jag vet också att en del människor inte lägger sina pusselbitar på golvet som jag, utan förvarar de bitarna i pusselbrickor eller på pusselblad, till exempel. Då behöver du inte vända på alla andra bitar igen. Du kan också se att pusselmattan har några knölar, eftersom den var ihopvikt i lådan. För mig är det inte så illa, men om du fortfarande lider av det så visar jag ett tips på hur du löser detta längre fram på denna sida.

Kvaliteten på pusselmattan

Materialet i pusselmattan är en slags filt, och det pusslar väldigt fint. Du kan till och med enkelt skjuta pusselbitarna på pusselmattan. Jag har själv erfarenhet av en sorts filtpusselmatta, men jag märker att lösa hårstrån är mer benägna att dyka upp på den och ibland "hakar" bitar bakom trådar. Men väldigt begränsat!


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Hur använder du resårbanden?

Denna pusselmatta kommer med 2 elastiska band, som du kan använda för att "säkra" pusslet runt kartongröret. Jag förstod dock inte helt hur man använder dessa elastiska band. Jag hörde det från min son. Jag försökte "dra" de elastiska banden runt den. Dock: du kan bara lossa de elastiska banden och sedan fästa dem väldigt enkelt. Tja, titta så enkelt det är i princip, det här visste jag inte 🙁
NOTERA: videon du ser nedan tillhör den här JUMBO pusselmatta för 1000, 1500, 2000 och 3000 bitar (så det är en annan än du ser här på den här sidan!!)


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Del 3 - Rulla pusselmatta

Jag ska nu rulla ihop pusslet i JUMBO pusselmattan och uppleva hur bra detta går. Detta fungerar faktiskt ganska enkelt och det är viktigt att du inte lägger dina bitar platt på kanten av pusselmattan, för då faller de ut. När man börjar rulla ihop föll några bitar omkull för mig, eftersom jag inte kunde få pusselmattan särskilt stadigt mot pusselrullen. Efter det föll inte en enda bit omkull. Men när jag nästan var klar med att rulla ihop märkte jag att jag lade bitarna lite för nära kanten, och sedan ramlar de av pusselmattan. Men det är en bit av erfarenhet, det kommer inte hända mig nästa gång. Att säkra med resårbanden var lite svårt, de är ganska tajta. Det är bra vid första anblicken, för då kommer pusselmattan att hålla sig på plats. Enligt min mening kunde de ha varit lite mindre tajta.


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Del 4 - Utrullande pusselmatta

Att rulla ut pusselmattan är mycket lättare än att rulla ihop den. Du kan enkelt ta bort de elastiska baden. Att rulla ut är också enkelt och bitarna sitter bra på plats. Speciellt i början av utrullningen. Men i slutet när du nästan har rullat ut hela pusslet märker du att pusselmattan håller sig mindre tätt runt pappröret och därför "faller av" en del bitar. Dessa bitar hamnar upp och ner på pusselmattan. Skadan är dock inte så stor, jag tror jag fick vända 20-30 stycken igen.


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Pusselbitar finns på pusselmattan

Vi har hela pusslet Jan van Haasterens kuriosakabinett placeras på JUMBO pusselmattan för 500, 1000 och 1500 bitar. man kan nu tydligt se hur pusselmattan är och att det fortfarande finns små gupp i den. Förmodligen för att den var ihopfälld i lådan. Det störde mig inte så mycket när jag funderade. Men ta en titt på pusselmattan. Om du hellre inte vill göra det medan du funderar, har jag hittat en lösning för det. Nämligen att stryka pusselmattan med (eller utan) en kökshandduk emellan. Du kan se det i nästa video. Och du kommer också att se resultatet av pusselmattan EFTER strykning.


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Hur ser pusselmattan ut INNAN man stryker?

Jag gjorde en närbild av pusselmattan innan jag stryker den. Strykningen hjälper verkligen, se även följande video när pusselmattan ÄR struken. Jag har själv inte stört mig på det här, men kan tänka mig att vissa föredrar en väldigt smidig pusselmatta:


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Strykning av pusselmattan med en kökshandduk emellan

Japp, det är verkligen sant. Jag stryker här! Det var ganska länge sedan. Men jag strök pusselmattan med en kökshandduk emellan för att inte skada den. Måste säga att jag efteråt strök den utan kökshandduk för att göra den ännu plattare. Det fungerar också, men var försiktig, du kan naturligtvis skada din pusselmatta!


JUMBO Pusselmatta 1000 bitar - Hur ser pusselmattan ut EFTER strykning?

Du kan se ganska stor skillnad på den plattare pusselmattan EFTER strykning. Om du vill ha detta är detta ett alternativ!


För- och nackdelar JUMBO Pusselmatta 1000 bitar?

Plus:

 • säkerligen fin kvalitet på själva pusselmattan: filt. Pusslar enkelt och snyggt. Bitar kan flyttas
 • billig! För bara cirka 15 euro har du en fantastisk pusselmatta för 500, 1000 och 1500 bitar
 • lätt att använda

min:

 • inte alla pusselbitar på 1000 bitar får plats på pusselmattan, du måste förvara dem själv eller använda pussellådor eller pusselblad
 • pusselmattan är inte helt slät efter uppackning, är böjd på flera ställen vilket försvårar 'pusslande'

Mitt TIPS?

Skall du föredrar att pussla på en större pusselmatta, som kan rymma alla dina bitar för ett pussel på 1000 bitar, välj sedan JUMBO-pusselmattan 1 storlek större, nämligen 'JUMBO pusselmatta för 1000:- | 1500 | 2000 | 3000 stycken'. Med denna kan du rulla ihop ALLA bitar i pusselmattan och du behöver inte lägga tillbaka dem i lådan eller använda pussellådor.


Poängen för denna pusselmatta i listan 'Bästa pusselmattan': 6,64

Denna pusselmatta finns på listan över 'Bästa pusselmattan'. Slutresultat: 6,64
Du kan se poängen här:


Och förklarade alla rankade föremål i denna Jumbo pusselmatta:
testartikeln beskrivning
1. Rörkvalitet Fint, hårt papprör, som inte kan gå sönder så snabbt. Men ändå kan det faktum att man själv ska sätta ihop det med 3 delar ibland orsaka mindre skador på kanterna. Det är förresten ett stort rör med en diameter på 5 centimeter – alltså 10 centimeter mätt från ena sidan till den andra.
2. Tube Enkel att använda Den här är en besvikelse, eftersom den verkar lätt, men på insidan av röret finns det också ett föremål som kan glida med. Se även min video om detta
3. Förslutningsband Fina i sig, de är väldigt elastiska, men inte gjorda av det starkaste materialet.
4. Lätt att förstå De flesta gör det, men jag förstod inte de där stängningsremmarna, att det är bättre att ta av dem först när du tar på dem. Och att sätta ihop de där rören var också en grej.
5. Manual tillgänglig Det hade varit trevligt. Det finns något i 3 eller 4 bilder på kartongen, men instruktionsfilmer eller en manual på papper, eller kundtjänst eller Whatsapp hade varit väldigt trevligt.
6. Att bli smutsig pusselmatta Det beror på, jag har husdjur och jag tycker att katter och katter verkligen gillar en grön filtpusselmatta. Damm och hår från husdjur hålls lätt kvar.
7. Rengöring av pusselmatta Kan och går, med en fuktig våt trasa. Man kan inte få bort allt, men jag fann det acceptabelt. Jag har inte provat att lägga pusselmattan i tvättmaskinen, men förväntar mig att den ska fungera perfekt.
8. Rulla ihop pusselmattan I och för sig bra, bäst bara en liten sak för att få stängningsremmarna runt den. Och var noga med att inte placera pusselbitarna för nära kanterna! Lätt pusselmatta och lätt att vika och/eller rulla ihop.
9. Rulla ut pusselmattan Utrullning inga problem!
10. Kvalitets pusselmatta i sig Inget fel med det, allt fungerar bra. Att skjuta pusselbitar är också bra. Jämfört med en gummimatta gillar jag gummimattan bättre. Men de är också mycket dyrare. Mycket lätt, så lätt att flytta eller bära.
11. Valuta för pengarna Pris-kvalitet är verkligen bra. Du kan använda din pusselmatta väldigt ofta, så den är absolut inte dyr. Behändig och lätt och billig

Vill du veta hela testresultatet av mina erfarenheter av pusselmattorna? Läs sedan sidan 'Bästa pusselmattan".


Om denna leverantör

Artikel
Storlek 118 centimeter (längd) x 66 centimeter (höjd)
Vikt 700 gram
Märke JUMBO
EAN 8710126176900
kännemärke CE
Pusselmatta material Filttyp
Materiaal Kartongrör
För vilka pussel? 500, 1000 och 1500 stycken
För vilka pussel? Maximal längd 90 centimeter och höjd 60 centimeter
stängningsband Ja, 2 stycken
Pussel? Ingår ej

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
amazon.nl 13,99 (okt 2020) Köp nu
Bol.com 14,99 (okt 2020) Köp nu
Depuzelgigant.nl 20,95 (okt 2020) Köp nu
Toychamp.nl 15,99 (okt 2020) Köp nu
suprabazar.be 14,98 (okt 2020) Köp nu
Globos.nl 14,99 (okt 2020) Köp nu
Spellenwinkeldebeovering.nl 17,95 (okt 2020) Köp nu
Battal.nl 14,99 (okt 2020) Köp nu
Internet-toys.com 13,40 (okt 2020) Köp nu
Blokker.nl 20,19 (okt 2020) Köp nu
Vd.nl 20,68 (okt 2020) Köp nu
Dreamland.be 16,95 (okt 2020) Köp nu
Affordablelegpuzzels.nl 17,95 (okt 2020) Köp nu
vidaxl.nl 21,17 (okt 2020) Köp nu
Birthfriend.nl 13,99 (okt 2020) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Bra pusselmatta till ett bra pris

Jag skrev ovanstående recension (oktober 2020). Bra pusselmatta till ett mycket bra pris. Speciellt materialet är väldigt fint. Lämplig för inte mindre än 3 pusselstorlekar, vilket också är en trevlig bonus. Om du verkligen vill rulla ihop ALLA pusselbitar i 1 och samma matta, välj en större pusselmatta!

Dela denna sida!