Kruidvat pusselmattor

Kruidvat pusselmattor kännetecknas av sitt låga pris. Kruidvat är såklart känt för generellt låga priser på alla sina produkter. Kruidvat säljer för närvarande (december 2020) två typer av pusselmattor, nämligen:
1. King Puzzle Mat Puzzle Rulle 1000 bitar inklusive pussel Neuschwanstein (Läs min recension om denna pusselmatta)
kung-pussel-matta-pussel-rulle-1000-bitar-pussel-pussel-matta-neuschwanstein-bara-låda-2-1
2. Clementoni Pusselmatta (Läs min recension om denna pusselmatta)

Mer om dessa två pusselmattor

Båda pusselmattorna är de riktigt välkända gröna filtmattorna. Och i båda fallen rullar du den gröna filtmattan runt hårda kartongrör. Den stora fördelen är att dessa två pusselmattor är väldigt billiga och med 1 pusselmatta får man till och med ett pussel, varav jag har läst att kvalitén på dessa pusselbitar lämnar mycket övrigt att önska. Så var förberedd innan du köper eller bli inte besviken om du har köpt - vet att du också köper en pusselmatta inklusive ett pussel för väldigt lite pengar! Det finns skillnader vad gäller mått och antalet pusselbitar du kan lägga på båda pusselmattorna. Jag har beskrivit dessa skillnader nedan.

Kungens pusselmatta

Storleken på denna pusselmatta är 1,29 centimeter bred och 65 centimeter hög. Det anges att denna pusselmatta kan användas för pussel upp till 1500 bitar. Det är rätt. Eftersom a standardmått på ett pussel med 1500 bitar är 90 centimeter brett och 60 centimeter högt och pussel på 1000 bitar är 68 centimeter brett och 49 centimeter högt.
Tänk dock på att du inte kan rulla ihop alla 1000 eller 1500 bitar i pusselmattan; och det är inte mycket meningsfullt att lägga ut pusselbitarna på pusselmattan medan du pusslar; du måste sedan lägga dem runt din pusselmatta. Se min förklaring om detta nedan.
Läs min recension om denna pusselmatta

Clementoni pusselmattan

Storleken på denna pusselmatta är 105 centimeter bred och 78 centimeter hög. Det anges att denna pusselmatta kan användas för pussel upp till 2000 bitar. Det är rätt. Eftersom a standardmått på ett pussel med 2000 bitar är 98 centimeter brett och 68 centimeter högt och pussel på 1500 bitar är 90 centimeter brett och 60 centimeter högt.
Tänk dock på att du inte kan rulla ihop alla 1000 eller 1500 bitar i pusselmattan. Se min förklaring om detta nedan.
Läs min recension om denna pusselmatta

Vilken Kruidvat pusselmatta ska jag välja?

Det är svårt att rekommendera rätt storlek pusselmatta för alla. För det är precis vad du vill. Som jag har beskrivit på sidan 'hur fungerar en pusselmatta', det beror på vad alla gillar att pussla. För enkelhetens skull kommer jag att anta ett pussel på 1000 bitar och att man behöver en pusselmatta för det. Du har två alternativ här:
1. Du gillar det NIET Jag är ledsen om alla dina pusselbitar INTE får plats på pusselmattan - och läs min förklaring och råd nedan (!)
Det skulle se ut så här till exempel:
pussel-matta-jumbo-pussel-rulla-pussel-matta-pussel-rulle-500-till-1500-bitar
2. Du gillar det VI JAG Jag är ledsen om alla dina pusselbitar INTE får plats på pusselmattan - och läs min förklaring och råd nedan (!)
Det kan till exempel se ut så här – du ser till att din pusselmatta är tillräckligt stor för ALLA 1000 bitar:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sångfestival-pusselbitar-förklarade-och-box

Val av pusselmatta för situationen: '1. du hittar det NIET dåligt om alla dina pusselbitar INTE får plats på pusselmattan"
I det här fallet kan du köpa båda pusselmattorna som Kruidvat erbjuder:
1. King Puzzle Mat Puzzle Roll 1000 bitar inklusive Puzzle Neuschwanstein
2. Clementoni Pusselmatta
Maxmått är då till exempel 117 centimeter (längd) x 66 centimeter (höjd). Om du väljer dessa dimensioner på en pusselmatta kommer inte alla dina 1000 bitar att få plats på pusselmattan! Du kan säkert göra ditt pussel från 1000 bitar på din pusselmatta, inga problem. Fungerar mycket bra. Men i det här fallet har du inget emot om du rullar ihop ditt pussel i pusselmattan, att du INTE kommer att kunna rulla ihop majoriteten av dina pusselbitar i din pusselmatta. Du lägger sedan tillbaka dessa i din låda (eller pusselsorteringsbrickor) och du måste förklara pusselbitarna igen (vända på dem) om du vill börja pussla igen och du rullar ut din pusselmatta igen. Om detta är okej för dig räcker en pusselmatta med maxmåtten 1000 centimeter (längd) x 117 centimeter (höjd) till ett pussel på 66 bitar.

Val av pusselmatta för situationen: '2. du hittar det VI JAG dåligt om alla dina pusselbitar INTE får plats på pusselmattan"
I det här fallet råder jag dig att inte köpa från Kruidvat, eftersom en sådan pusselmatta har en minimistorlek på 152 centimeter (längd) x 100 centimeter (höjd). Jag har själv en pusselmatta till mina 1000 bitars pussel som är 160 centimeter bred och 90 centimeter hög. Mycket trevligt, ger dig lite extra utrymme (kolla in det här extra utrymmet och se hur ett pussel med 1000 bitar är på en sådan pusselmatta) Om du köper den här storleken på en pusselmatta kommer alla dina 1000 bitar säkert att få plats på den! Så om du rullar ihop din pusselmatta så rullar du verkligen ihop alla dina 1000 bitar i pusselmattan och nästa gång du vill börja pussla igen rullar du genast ut igen när du rullar ut din pusselmatta. Så idealiskt. Om du gillar den här situationen, välj åtminstone en pusselmatta med måtten 152 centimeter (längd) x 100 centimeter (höjd). Du kan till exempel köpa:
Pusselmatta Jumbo 'Puzzle & Roll Pusselmatta Pusselrulle 1000 | 1500 | 2000 | 3000 bitar