OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' Puzzle -mapp - 1500 bitar

Dela denna sida!

Om OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp 1500 bitar

Jag köpte denna OKELO pusselmapp eller pusselfodral som heter "Portable Puzzle Board Comfort" på diamant-plein.nl i maj 2021 för 39,95 euro. Denna pusselmapp har storleken:
– 90 centimeter bred
– 64 centimeter hög
Detta visas visuellt:
OKELO Portable Puzzle Board Comfort Puzzle Folder 1500 bitar topp -1
NB-1: Måtten som anges på kartongen som innehåller Okelo-pusselmappen skiljer sig från de faktiska måtten på denna pusselmapp. På kartongen ser du detta:
dimensions_on_the_box_of_de_okelo_puzzlemap_1500_stuks
De faktiska måtten skiljer sig från siffrorna på kartongförpackningen. Se min uppackningsvideo längre ner på den här sidan, så kan du se att jag mäter pusselmappen dimensionsmässigt.

NB-2: detta är ganska lite större än Okelo pusselmapp för pussel på upp till 1000 bitar, som hade måtten:
– 80 centimeter bred
– 56 centimeter hög

Den här pusselkartan ser ut så här:
OKELO Bärbar Pusselbräda Komfortpusselmapp 1500 bitar Topp

Jag köpte dessa i svart, jag har inte sett någonstans att man kan beställa dem i annan färg (maj 2021).

Om du mäter exakt hur stor den här pusselmappen är - passar ett pussel på 1000 eller 1500 bitar på detta? Ja, standardmåtten för dessa två pusselstorlekar är:
– 1000 bitars pussel = 68 centimeter brett och 49 centimeter högt
– 1500 bitars pussel = 90 centimeter brett och 60 centimeter högt
Måtten på Ravensburger-pusslen på 1500 bitar passar också på den här pusselmappen, eftersom dessa mått är:
– 1500 bitars pussel = 80 centimeter brett och 60 centimeter högt
Vill du veta mått eller storlekar på alla pussel av alla bitar? Kolla in min sida'mått pussel'


Vad finns i kartongen till OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp 1500 bitar

Det som finns i lådan är följande:
– själva pusselkartan
– det finns 2 lösa ark i pusselmappen

Om själva pusselmappen: Jag vet inte exakt vilket material pusselmappen är gjord av, men den känns något hård och rejäl.

Om du öppnar pusselmappen finns det fortfarande två separata pusselark i den, som du placerar från pusselmappen för att lägga dina pusselbitar på den. Så du har faktiskt 3 ark till ditt förfogande att pussla:
– på 1 ark lägger du pusslet – detta är det "fasta" arket
– på 1 löst blad som du lägger bredvid pusselmappen – till exempel till vänster om din pusselmapp lägger du pusselbitar
– på 1 annat löst blad som du placerar bredvid pusselmappen – t ex till höger om din pusselmapp, lägg pusselbitar.
Du ser de två pusselbladen här – jag har lagt dem här från pusselmappen, för det är så du också kommer att pussla med dem:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-2-lösblad-förklarad

Och ett foto när du tar ut det ur förpackningen, sedan ligger de två pusselarken i pusselmappen:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-alla-öppna-lägg


OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' Pusselmapp 1500 bitar - andra element

Också värt att nämna är tre delar av detta OKELO pusselfodral för 500, 1000 och 1500 bitar, nämligen:
– kardborrebanden
Det finns 3 kardborreband, med vilka du kan fästa de olika delarna av pusselmappen. Här kan du se var dessa kardborreband finns:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-2-x-Velcro-side-1-x-Velcro-top-with-pilar

Det här är lätt. Förutom att den kan göra en hel del ljud. Kardborrebanden är ganska rejäla vilket har fördelen att de sitter bra på plats. Du måste använda lite kraft för att få dem att öppna. Här är en närbild av 1 av kardborrebanden - det här är ett av de två kardborrebanden på sidorna:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-Velcro
Var är dessa kardborreband?
Så det finns två kardborrband på båda sidor av pusselmappen och det finns 1 kardborreband på toppen av pusselmappen. Med dessa kardborreband stänger du pusselmappen väl och du kan transportera den. Nackdelen "kan" vara att det inte finns något handtag på pusselmappen.

- blixtlåset
Det finns även en dragkedja med denna pusselmapp. Du kan se dragkedjan här på bilden:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-dragkedja-synlig
Var sitter dragkedjan? Du kan se på bilden ovanifrån var dragkedjan ser:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-alla-öppna-öppna-dragkedja
Vilken funktion har denna dragkedja? Dragkedjan gör faktiskt denna pusselmapp multifunktionell. Du har två alternativ med denna pusselkarta:
1. Du lämnar de två delarna av pusselkartan tillsammans. Så du lämnar dragkedjan stängd. I det här fallet använder du dig av möjligheten att luta pusselmappen och detta är en trevligare position för att pussla.
2. Du packar upp de två delarna av pusselmappen. I det här fallet kommer du inte att använda alternativet för att luta denna pusselkarta. Du "bara" pusslar på 3 separata pusselblad, som du faktiskt har med alla andra pusselmappar.

– "standard" (hård järnstång)
Det ser ut så här ovanifrån:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-järnstång-synlig
Och den här ser ut så här på nära håll:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-järn-fläckar-närbild
Och så här kommer det att se ut när du har placerat järnstången under din pusselmapp:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-järnstång-stående-närbild
Detta stativ är en liten hårdjärnshållare/stav. Detta kan du använda, vilket är praktiskt, eftersom det ger lite mer fasthet om du lägger upp pusselmappen på ett sådant sätt att du pusslar snett. Fördelen med detta är att pusselmappen blir lite mer stabil. Som du kan se i min video ger stödet stöd i mitten, men inte på sidorna av pusselkartan.

Notera: Som du kan se har denna pusselkarta inte ett handtag som gör att du kan plocka upp pusselkartan när du vill flytta den eller ta den någonstans.


OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp 1500 bitar - packa upp lådan

Jag gjorde en unboxing-video av denna OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort'-pusselmapp för ett pussel med 500 eller 1000 eller 1500 bitar:

Och glömde något vid uppackningsvideon


Montering av OKELO-pusselmappen

NB: Videorna nedan innehåller instruktionsfilmerna för Okelo-pusselmappen för upp till 1000 bitar, men allt är exakt likadant för Okelo-pusselmappen för upp till 1500 bitar, varför jag inte gjorde en ny video för detta. Men om du märker det, då vet du att allt är detsamma för Okelo 1500-bitars pusselmapp.
Som du redan har läst ovan kan du använda denna pusselkarta på två sätt:
1. Du ska lägga ett "diagonalt" pussel
I det här fallet använder man blixtlåset, man låter det sitta fast och man lägger så att säga en höjd under pusselkartan. Du stödjer den lutande pusselmappen med järnstången som följer med. Jag gjorde följande video om detta:

2. Du ska inte pussla "snett"
Det finns ytterligare en dragkedja med denna pusselmapp och du kan därför bara pussla på golvet (alltså inte i vinkel). I det här fallet blir det en vanlig pusselmapp, där du får 1 extra pusselark. Men om du ska lägga bitar på detta extra pusselark måste du lägga tillbaka de bitarna i lådan, för annars kan du inte lagra ditt pussel i pusselmappen; och det är vad den är avsedd för, en pusselkarta 🙂 Du kan se detta i följande video:


Förklara pusslet

Jag gjorde en video om DEN stora fördelen med att köpa en större pusselmapp när du gör ett 1000 bitars pussel: du kan lägga alla bitarna i din pusselmapp, så att du inte behöver lägga dem i lådan och därför inte sortera dem igen (vänd dig om):

På en bild kan du se hur det ser ut, längre fram kan du se hur enkelt du kan lagra en sådan pusselmapp och sedan genast börja pussla igen. Jag har förresten Jan van Haasteren Sinterklaas ankomst pussel skapat på denna pusselkarta:
pusselbitar_förklarade_på_okeelo_pusselkarta_till_max_1500_bitar-600-444


Lagra OKELO-pusselmappen

För att uppleva om och hur mycket pusselbitarna skiftar när du lägger undan ditt pussel gjorde jag ett test för detta i videon nedan. Slutsats: bitarna håller sig ganska bra. Du kan inte förhindra att bitar flyttas lite, men väldigt få bitar vänds. Nackdelen är att det inte finns något handtag på Okelo-pusselmappen, vilket gör det lite svårare att lyfta och flytta:


Stäng av eller börja använda OKELO-pusselmappen

Och sedan kan du se hur pusselbitarna har flyttats eller flyttats på pusselkartan. Och du kommer att se hur du kan börja använda pusselkartan igen. Jag tycker fortfarande att det är lite knepigt när man ska sätta ihop det igen. Du måste ha gjort detta flera gånger:


Kvaliteten på pusselkartan

Kvaliteten på pusselkartan är bra. Jag tittar främst på om pusselbitarna stannar kvar eller skiftar. Som du såg i videorna ovan kommer pusselbitarna att stanna på plats om du flyttar pusselkartan. Även när du håller på med pussel är ytan gjord av fint material. Pusselbitarna är lätta att skjuta när du pusslar. Du störs inte heller av att pusselbitar fastnar bakom vajrar eller liknande när du flyttar dem. Dessutom verkar Okelo-pusselmappen vara gjord av robust material.


För- och nackdelar med OKELO-pusselkartan

Plus:

 • Visst positionen där du pusslar, på grund av pusselkartans lutning har du en fin pusselposition, du böjer dig mindre för ryggen
 • Det är en rejäl pusselmapp, gjord av starkt och robust material
 • Järnstång ger bara lite stöd när du pusslar i sned position
 • Två separata pusselark är praktiska, till och med 3 är möjliga
 • Pusselbitarna stannar absolut kvar när du transporterar kartan
 • Priset är jämförbart med liknande pusselmappar för pussel upp till 1500 bitar
 • Alla pusselbitar i ett 1000 bitars pussel får plats i den här pusselmappen inklusive pusselark, det tycker jag är ett mycket stort plus!

min:

 • Om du ska göra ett pussel på 1500 bitar på detta så får INTE alla bitar plats på denna pusselmapp och pusselblad. Jag tror att det är en nackdel, men det kanske inte gäller alla
 • Anständigt ljud från kardborrebanden du öppnar (hur illa är det (?))
 • Saknar ett handtag för att enkelt transportera och plocka upp pusselmappen
 • Det kan fortfarande vara oklart hur man använder och/eller sätter ihop den här pusselmappen (varför finns den där dragkedjan?) om du precis köpt den, det fanns ingen tydlig manual med den, du har den ovan, jag har den själv måste hitta på

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Puzzle-plein.nl 39,95 (aug 2021) Köp nu
Bol.com Fahr Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Praktiskt!

Jag skrev ovanstående recension och gjorde att Sinterklaas-pusslet kom till denna Okelo-pusselmapp i juni 2021. Jag gillade det verkligen, särskilt lätt att glida av bitar. Även i jämförelse med andra pusselmappar, ett utmärkt pris-kvalitetsförhållande

Dela denna sida!