OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' Puzzle -mapp - 1000 bitar

Dela denna sida!

Om OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp 1000 bitar

Jag köpte denna OKELO pusselmapp eller pusselfodral som heter "Portable Puzzle Board Comfort" på puzzle-plein.nl i april 2021 för 29,95 euro. Denna pusselmapp har storleken:
– 80 centimeter bred
– 56 centimeter hög
Detta visas visuellt:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-pussel-karta-stäng-dimensionerna

Den här pusselkartan ser ut så här:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-pusselmapp-stängd
Jag köpte dessa i svart, jag har inte sett någonstans att man kan beställa dem i annan färg (april 2021).

Om du mäter exakt hur stor den här pusselmappen är - passar ett pussel på 500 eller 1000 bitar på detta? Ja, standardmåtten för dessa två pusselstorlekar är:
– 1000 bitars pussel = 68 centimeter brett och 49 centimeter högt
– 500 bitars pussel = 49 centimeter brett och 35 centimeter högt
Måtten på Ravensburger-pusslen på 1000 bitar passar också på den här pusselmappen, eftersom dessa mått är:
– 1000 bitars pussel = 70 centimeter brett och 50 centimeter högt
Vill du veta mått eller storlekar på alla pussel av alla bitar? Kolla in min sida'mått pussel'


Vad finns i kartongen till OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp 1000 bitar

Det som finns i lådan är följande:
– själva pusselkartan
– det finns 2 lösa ark i pusselmappen

Om själva pusselmappen: Jag vet inte exakt vilket material pusselmappen är gjord av, men den känns något hård och rejäl.

Om du öppnar pusselmappen finns det fortfarande två separata pusselark i den, som du placerar från pusselmappen för att lägga dina pusselbitar på den. Så du har faktiskt 3 ark till ditt förfogande att pussla:
– på 1 ark lägger du pusslet – detta är det "fasta" arket
– på 1 löst blad som du lägger bredvid pusselmappen – till exempel till vänster om din pusselmapp lägger du pusselbitar
– på 1 annat löst blad som du placerar bredvid pusselmappen – t ex till höger om din pusselmapp, lägg pusselbitar.
Du ser de två pusselbladen här – jag har lagt dem här från pusselmappen, för det är så du också kommer att pussla med dem:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-2-lösblad-förklarad

Och ett foto när du tar ut det ur förpackningen, sedan ligger de två pusselarken i pusselmappen:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-alla-öppna-lägg


OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' Pusselmapp 1000 bitar - andra element

Också värt att nämna är tre delar av detta OKELO pusselfodral för 500 och 1000 bitar, nämligen:
– kardborrebanden
Det finns 3 kardborreband, med vilka du kan fästa de olika delarna av pusselmappen. Här kan du se var dessa kardborreband finns:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-2-x-Velcro-side-1-x-Velcro-top-with-pilar

Det här är lätt. Förutom att den kan göra en hel del ljud. Kardborrebanden är ganska rejäla vilket har fördelen att de sitter bra på plats. Du måste använda lite kraft för att få dem att öppna. Här är en närbild av 1 av kardborrebanden - det här är ett av de två kardborrebanden på sidorna:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-Velcro
Var är dessa kardborreband?
Så det finns två kardborrband på båda sidor av pusselmappen och det finns 1 kardborreband på toppen av pusselmappen. Med dessa kardborreband stänger du pusselmappen väl och du kan transportera den. Nackdelen "kan" vara att det inte finns något handtag på pusselmappen.

- blixtlåset
Det finns även en dragkedja med denna pusselmapp. Du kan se dragkedjan här på bilden:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-dragkedja-synlig
Var sitter dragkedjan? Du kan se på bilden ovanifrån var dragkedjan ser:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-alla-öppna-öppna-dragkedja
Vilken funktion har denna dragkedja? Dragkedjan gör faktiskt denna pusselmapp multifunktionell. Du har två alternativ med denna pusselkarta:
1. Du lämnar de två delarna av pusselkartan tillsammans. Så du lämnar dragkedjan stängd. I det här fallet använder du dig av möjligheten att luta pusselmappen och detta är en trevligare position för att pussla.
2. Du packar upp de två delarna av pusselmappen. I det här fallet kommer du inte att använda alternativet för att luta denna pusselkarta. Du "bara" pusslar på 3 separata pusselblad, som du faktiskt har med alla andra pusselmappar.

– "standard" (hård järnstång)
Det ser ut så här ovanifrån:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-järnstång-synlig
Och den här ser ut så här på nära håll:
Okelo-pussel-karta-1000-bitar-järn-fläckar-närbild
Och så här kommer det att se ut när du har placerat järnstången under din pusselmapp:
Okelo-pusselmapp-1000-bitar-järnstång-stående-närbild
Detta stativ är en liten hårdjärnshållare/stav. Detta kan du använda, vilket är praktiskt, eftersom det ger lite mer fasthet om du lägger upp pusselmappen på ett sådant sätt att du pusslar snett. Fördelen med detta är att pusselmappen blir lite mer stabil. Som du kan se i min video ger stödet stöd i mitten, men inte på sidorna av pusselkartan.

Notera: Som du kan se har denna pusselkarta inte ett handtag som gör att du kan plocka upp pusselkartan när du vill flytta den eller ta den någonstans.


OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp 1000 bitar - packa upp lådan

Jag gjorde en uppackningsvideo av denna OKELO 'Portable Puzzle Board Comfort' pusselmapp för ett pussel med 500 eller 1000 bitar:


Montering av OKELO-pusselmappen

Som du redan har läst ovan kan du använda denna pusselkarta på två sätt:
1. Du ska lägga ett "diagonalt" pussel
I det här fallet använder man blixtlåset, man låter det sitta fast och man lägger så att säga en höjd under pusselkartan. Du stödjer den lutande pusselmappen med järnstången som följer med. Jag gjorde följande video om detta:

2. Du ska inte pussla "snett"
Det finns ytterligare en dragkedja med denna pusselmapp och du kan därför bara pussla på golvet (alltså inte i vinkel). I det här fallet blir det en vanlig pusselmapp, där du får 1 extra pusselark. Men om du ska lägga bitar på detta extra pusselark måste du lägga tillbaka de bitarna i lådan, för annars kan du inte lagra ditt pussel i pusselmappen; och det är vad den är avsedd för, en pusselkarta 🙂 Du kan se detta i följande video:


Förklara pusslet

Jag ska göra ett Jan van Haasteren-pussel på 1000 bitar med den här pusselmappen. Det är pusslet'julafton'. Det är detta pussel:
jan-van-haasteren-julafton-pussel-1000-bitar-600-444

Hur lägger du ihop dina pusselbitar?

Du lägger ut dina pusselbitar på de 2 separata pusselark som följer med. Du lägger själva pusslet på pusselarket som du kan placera diagonalt framför dig (med den där hårda järnstången för bra stöd). Ett 1000-pussel passar bra i den här pusselmappen, men alla bitar får inte plats i pusselmappen och de 2 separata pusselbladen. Så du inser att du måste förklara några bitar på golvet. Det skulle se ut så här till exempel:
jan-van-haasteren-julafton-pussel-1000-bitar-okelo-pussel-karta-1000-bitar-600-444


Lagra OKELO-pusselmappen

Hur fungerar det om du vill lagra denna OKELO-pusselmapp?
Jag började pussla med den här pusselmappen och la pusslet i pusselmappen. Det du måste göra är att du lägger de bitar som inte får plats på de 2 separata pusselarken, du måste förvara dessa bitar i din pussellåda (eller någon annanstans). Du kan inte lägga dessa löst på pusselarken, för då kommer de bitarna säkert att falla runt överallt i din pusselmapp. Jag gjorde en video av detta där du kan se hur du gör detta. Jag skakar runt pusselmappen en hel del för att se hur bra bitarna sitter kvar.
NB: Normalt är jag mycket mer försiktig med en pusselmapp själv - så vet att många fler av dina bitar kommer att lämnas kvar än i min video:


Stäng av eller börja använda OKELO-pusselmappen

När du har rensat upp ditt pussel i pusselmappen kan du förvara det eller ta det med dig någonstans. Det finns inget handtag på denna pusselmapp. Att förklara pusselmappen är lätt via de 3 kardborrebanden – 2 på sidorna och 1 på toppen. Man kan se att bitarna har hållit sig väldigt bra. Om du vill använda alla bitarna igen måste du vända på de bitar som du hade förvarat i pussellådan. Så om du går någon annanstans måste du ta både din pusselmapp och din pussellåda med dig. Se min video nedan om hur du förklarar eller packar upp pusselmappen:


Kvaliteten på pusselkartan

Kvaliteten på pusselkartan är bra. Jag tittar främst på om pusselbitarna stannar kvar eller skiftar. Som du såg i videorna ovan kommer pusselbitarna att stanna på plats om du flyttar pusselkartan. Även när du håller på med pussel är ytan gjord av fint material. Pusselbitarna är lätta att skjuta när du pusslar. Du störs inte heller av att pusselbitar fastnar bakom vajrar eller liknande när du flyttar dem. Dessutom verkar Okelo-pusselmappen vara gjord av robust material.


För- och nackdelar med OKELO-pusselkartan

Plus:

  • Visst positionen där du pusslar, på grund av pusselkartans lutning har du en fin pusselposition, du böjer dig mindre för ryggen
  • Det är en rejäl pusselmapp, gjord av starkt och robust material
  • Järnstång ger bara lite stöd när du pusslar i sned position
  • Två separata pusselark är praktiska, till och med 3 är möjliga
  • Pusselbitarna stannar absolut kvar när du transporterar kartan
  • Priset är jämförbart med liknande pusselmappar för pussel upp till 1000 bitar

min:

  • Inte alla bitar av ett pussel på 1000 bitar kan lagras på de separata pusselbladen. Om du förvarar pusslet i en pusselmapp måste du fortfarande lägga ett x antal pusselbitar tillbaka i lådan och reda ut dem senare (inte en nackdel för alla)
  • Anständigt ljud från kardborrebanden du öppnar (hur illa är det (?))
  • Saknar ett handtag för att enkelt transportera och plocka upp pusselmappen
  • Det kan fortfarande vara oklart hur man använder den här pusselmappen (varför finns den där dragkedjan där?) om du precis köpte den, det fanns ingen tydlig manual med den, du har den ovan, det var jag tvungen att ta reda på själv

Om denna leverantör

Artikel
Storlek pusselmapp 80 centimeter bred och 56 centimeter hög
Vikt 2,9 vikt
Märke OKELOO
EAN 8720161611021
kännemärke Inte närvarande
Materiaal
Lösa pusselark? Ja, 2 stycken (eller till och med 3!)
För vilka pussel? 500 och 1000 stycken
Hantera? Nej
Färg Svart
Mappstängning Med kardborre och dragkedjor

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Puzzle-plein.nl 39,95 (april 2021) Köp nu
Bol.com 32,95 (april 2021) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Bra pusselmapp, robust material

Jag skrev ovanstående recension och gjorde ett pussel på denna pusselkarta. Bra pusselmapp och bra kvalitet. Stor fördel är den sneda pusselpositionen.

Dela denna sida!