Hema Puzzle Lim - 2 × 30 ML

Dela denna sida!

Om Hema Puzzle Glue 2x30 ML - uppackningsvideo

Jag köpte detta HEMA-pussellim i en HEMA-butik för 1,50 euro i oktober 2021. Jag gjorde en "uppackningsvideo" av detta:

Om man tittar på hur tuberna är i förpackningen; de är två rör på 30 ML vardera. Jag har ingen aning om varför den kommer i 2 tuber, kanske för bättre hållbarhet? Min erfarenhet är att för 1 pussel på 1000 bitar behöver du ca 60 ML pussellim. Så du kan enkelt smörja in 1 pussel på 1000 bitar med dessa två rör från HEMA. Varje rör är cirka 12 tum högt. Bilderna – som jag redan hade extraherat den översta av, så det ser lite slarvigt ut. HEMA kallar detta en limpenna, och du kan använda den för att "limma papper och kartong" – som HEMA beskriver det på limröret:
HEMA pussellim i förpackningen
Och på den här bilden ser du de 2 rören, vardera på 30 ML. Så de är cirka 12 centimeter höga:
HEMA pussellim 2 tuber 2x30 ML


HEMA Puzzle Glue 2x30 ML - hur använder du tuben?

Att använda tuben är lätt, du skruvar av locket och du kan klämma ihop tuben och sedan kommer limmet ut. Här kan du se när locket är avstängt:
Hema pussel lim och lock av
OBS: om du ska smeta in pusslet med pussellimmet så behöver du fortfarande en borste för att sprida limmet över pusslet!
Jag använde en ganska vanlig pensel:
Hema pussel lim med en borste


HEMA Pussellim 2x30 ML - hur applicerar du limmet på pusslet?

Du breder ut pussellimmet över pusslets framsida (inte baksidan) och ser till att limmet kommer bra mellan pusselbitarna. Du kan först fördela limmet över hela pusslet och sedan sprida det över pusslet med en pensel. Fördelen är att en liten mängd lim kommer ut genom den smala 'spetsen' längst upp på pussellimmets plastflaska. Du kan se den smala punkten längst upp här:
Hema pussellim och den tunna öppningen
Med detta kan du mycket bekvämt lära dig limmet, särskilt användbart om du vill limma ett pussel. Se även följande video:


Hur många pussel på 1000 bitar kan du smörja med detta pussellim?

I princip kan du hålla dig till en tumregel: för att smörja in 2 pussel à 1000 bitar behöver du ca 100 ML pussellim. Men visst kan det finnas skillnader. Inte bara beroende på kvaliteten på limmet, utan även på hur mycket och var du lägger limmet på pusslet. Med detta HEMA pussellim har du tillgång till 60 ML pussellim, så det räcker till 1 pussel på 1000 bitar. Som du kan se i videorna på den här sidan, gör jag ett 150-bitars pussel. Om jag räknar ut det så kan du säkert få 1 pussel på 1000 bitar om du har köpt dessa 2 tuber pussellim. I det här fallet räckte det för mig att smeta in pusslet 1x med pussellim. Det är verkligen inte konstigt om du måste applicera ditt pussellim en andra gång över pusslet.
Som du kan se använde jag bara 1/3 av ett 30 ML rör för ett 150 bitars pussel – där den svarta linjen är:
Hema pussellim nådde hur långt
Om du räknar ut detta kan du enkelt gnugga ett pussel på 500 bitar med 1 tub på 30 ML


Hur ser baksidan av förpackningen ut - vad står det?

Inte mycket extra info på baksidan. Den limmar papper och kartong. Limfläckar kan tas bort, men limmet får inte ha torkat ännu. Bra att veta skulle jag säga
hema_puzzlelijm_back


Hur levereras detta pussellim?

Jag beställde inte detta pussellim online utan köpte det helt enkelt på en HEMA-filial. Det kommer förmodligen inte att vara mycket annorlunda online. De 2 rören är i ett paket. Om du ändå vill beställa online har du inga fraktkostnader om du beställer från 25 euro eller högre. För onlinebeställningar upp till 25 euro betalar du (oktober 2021) 3,95 euro fraktkostnader.


Vad är kvaliteten på detta pussellim?

Jag gillar honom väldigt mycket! Jag behövde bara smörja pusslet en gång och som ni kan se i videon nedan är pusslet ordentligt ihop. Jag lät pussellimmet torka i ca 1-1 timme. För det här priset tycker jag att detta är ett väldigt bra pussellim. Här är en bild av pusslet med 1,5 bitar som har limmats ihop:
Limmat pussel om 150 bitar med Hema pussellim
Hema kallar det förresten inte pussellim, utan hobbylim. Det stämmer, du kan använda den för att limma papper och kartong. Se hur pusslet fästs ordentligt med pussellimmet i följande video:


Om denna leverantör

Artikel
EAN ?
Innehåll 2x30ml
Märke HEMA
Busstyp Små plastbussar utan svamp
Hållbarhet efter öppnande Mycket lång, nära väl!
Hur många pussel ska man limma 1 pussel med 1000 bitar

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
HEMA.nl 1,50 (okt 2021) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 2 omdömen
Dörren Sigrid op Pussel 1000 bitar
Väldigt klart!

Mycket trevlig video för pusselälskaren. Jag ska lägga ett pussel med detta lim för första gången. Väldigt bra och tydligt förklarat och roligt att lyssna på och se, tack! Jag är väldigt nyfiken på resultatet.

Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Topplim!

Jag skrev ovanstående recension i oktober 2021. Jag började prova HEMA pussellim. Väldigt gott och väldigt enkelt. Utmärkt värde för pengarna. För endast 1,50 euro kan du limma ditt pussel på 1000 bitar.

Dela denna sida!