Jan van Haasteren pussel och QR-koden

På några Jan van Haasteren pussel ser du en QR-kod. QR-koden jag menar finns alltid på främre av lådan. Vissa äldre pussel har också en QR-kod på bakända av lådan, men att QR-koden var till JvH pussel APP nedladdningsbar för IOS eller Android. Som du kanske redan vet: JvH pussel APP har avskaffats av Jumbo, som inte längre existerar. QR-koden på framsidan av lådan ser ut så här, med exempelpusslet 'Safari':
jan-van-haasteren-safari-pussel-1000-bitar-qr-kod-1

Och ett annat exempel på ett pussel med QR-koden på framsidan av lådan, i så fall 'Jubileumsbox 30 år':
jan-van-haasteren-jubileumslåda-30-år-pussel-1000-bitar-qr-kod

Vad kan du göra med QR-koden på lådan?

Om du vill skanna en QR-kod kan du även göra det med funktionen 'ta foto' på din mobil, du behöver inte nödvändigtvis en QR-kodskanner-APP för det. Så gå ganska nära QR-koden på framsidan av lådan med din mobil, och ta ett foto, en notifiering dyker upp automatiskt om att du kan gå in på hemsidan; med det har du skannat QR-koden. Däremot: precis som med APP från Jumbo fungerar inte denna QR-kod längre, åtminstone inte med de två pussel jag provade den på. Jag fick det här meddelandet efter att ha skannat QR-koden:

Som du kan se hamnar du på Jumbo-webbplatsen, men jag misstänker att denna QR-kod ledde dig till det relevanta pusslet från Jan van Haasteren på Jumbo-webbplatsen. På de nyare pusslen ser du inte längre en QR-kod på framsidan av lådan alls. Så:
Både APP och QR-koder fungerar inte längre och har stoppats av Jumbo.