Jan van Haasteren 'Poiesz Supermarkets 100 Years' 1000 stycken

Jan van Haasteren


Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
by Gerben van Vineyards on Pussel 1000 bitar
Top!

Jag skrev ovanstående recension i maj 2023. Det är ett riktigt roligt pussel. Jag hade ännu inte slutfört "kassa"-pusslet, jag tror att det gör skillnad. Men det finns så mycket att se och göra i snabbköpet. Allt kaos! Fin kombination med årsdagen av Poiesz

Dela denna sida!

Jan van Haasteren "100 år av Poiesz Supermarkets"

Jag gjorde pusslet "Poiesz Supermarkets 100 Years". Det här är nummer 1119800006. Det är detta pussel:
rsz_jan_van_rusheren_poiesz_supermarkets_100_years_puzzle_finish
och detta är lådan:
rsz_jan_van_rusheren_poiesz_supermarkets_100_years_1000_pieces


Mer om detta pussel

Detta pussel släpptes veckan den 17 april 2023. Detta pussel är dock inte till salu i andra butiker. Den är endast till salu i Poiesz Supermarkets. Poiesz Supermarkets finns bara i norra Nederländerna. För närvarande finns det 72 Poiesz filialer i Nederländerna, och sedan i provinserna: Friesland, Drenthe, Groningen. Detta pussel kostar 15 euro i Poiesz Supermarket. Letar du efter en Poiesz Supermarket nära dig? Se den här kartan på deras hemsida.
Detta är inte ett nytt pussel, men det här är samma pussel som pusslet.Kassa där".


Vilket jubileum firade Poiesz? 100 års jubileum!

Poiesz Supermarkets firade sitt 100-årsjubileum, exakt den 19 april 2023! Detta firades med olika 'Jubilee Bangers', som du kan se i deras folder. En av dessa fantastiska är detta Jan van Haasteren-pussel i en begränsad upplaga. Så det är en begränsad upplaga. Eftersom det står Op=Op i deras mapp. Kampanjen beskrivs vidare så här: ”Tillsammans med leverantörer har vi utvecklat ett antal unika jubileumsprodukter för att fira vårt 100-årsjubileum i år. Varje tidlöst rolig och läcker'. Förutom Jan van Haasteren-pusslet kunde du också köpa strumpor med "Poiesz 100 Years" tryckt på dem. Per par för 1 euro.
Poiesz stormarknad grundades den 19 april 1923 och kommer därför att fira sitt 19-årsjubileum och existens den 2023 april 100.

Vad är historien om Poiesz?
Etablering av Poiesz – Den 19 april 1923 öppnar Lodewijk Poiesz och hans fru Wietske en grönsaksaffär på 12 m² på Havenstraat i Sneek. På grund av framgångarna med butiken på Havenstraat letar Lodewijk Poiesz efter en större byggnad. Han köper Grootzand 30. Denna blir alltför liten för liten. Genom åren har verksamheten renoverats och utökats tre gånger. Gerard och Willem Poiesz – sönerna till Wietske och Lodewijk – säljer frukt och grönsaker på en lastcykel och med en handkärra i arbetarkvarteren i Sneek. Detta ger en viktig meromsättning för företaget. Theo, yngste sonen, hjälpte redan till i butiken. The Fruithal flyttar från Grootzand 30 till den större byggnaden på Grootzand 22 i Sneek. Efter ett tips från en granne som precis kommit hem från en affärsresa från Amerika heter den nya verksamheten 'Supermarket'. Poiesz går med i Superunie, en inköpsorganisation som representerar oberoende stormarknadsorganisationer i Nederländerna. Många av stormarknadskedjorna som är anslutna till Superunie är, liksom Poiesz, familjeföretag. Den professionella kunskapen om den regionala och lokala marknaden ger ofta medlemmarna anslutna till Superunie en fördel. Den 1 september 1969 slår snabbköpet Poiesz i Franeker vid Jan Stapertlaan upp portarna.

Var kommer namnet Poiesz ifrån?
Detta namn på stormarknaderna är namnet på grundaren. Den 23 maj 1978 dör Lodewijk Poiesz, grundaren av Poiesz Supermarkets.


Vill du verkligen veta allt om Poiesz?

Poiesz gjorde själv en video om deras ursprung, historia och tillväxt de senaste åren. Tar upp till 1 timme:


Unboxing-video av detta pussel

En förklaring i en video om detta pussel, en speciell sådan!


Poiesz Supermarkets 100 år och kassaregister

Jag gjorde en video som visar de två pusslen och deras skillnader eller likheter. 'Kassa Erbij' och 'Poiesz Supermarkets 100 år':


Detta pussel faller in i kategorin "Årsdagspussel".

Detta pussel faller i kategorin "Jubileumspussel" av Jan van Haasteren. Dessa pussel har alla kommit ut för att hedra existensen av en organisation eller ett samarbete i x antal år. Vill du veta exakt vilka jubileumspussel som finns?
- Se alla jubileumspussel i en översikt
- Se en beskrivning av alla jubileumspussel i en översikt


Lägger pusslet

Jan van Haasteren Poiesz Supermarkets 100 år bitar på pusselmatta

Jan van Haasteren Poiesz Stormarknader 100 år kanter lagda

Jan van Haasteren Poiesz Supermarkets 100 år efter 15

Jan van Haasteren Poiesz stormarknader 100 år 50pct av

rsz_jan_van_rusheren_poiesz_supermarkets_100_years_puzzle_finish


Granska videon av detta pussel

Jag gjorde en recensionsvideo av detta pussel med de återkommande delarna i det:


Hur lång tid tar det för dig att slutföra detta pussel på 1000 bitar?

Jag klarade pusslet 'Poiesz Supermarkets 100 Years' i fred och det tog också flera dagar. Vackert på en pusselmatta gjord på golvet i vardagsrummet. Jag tar mig tid, men inte särskilt exakt, det förblir en hobby så förbryllande! Men för att ge dig en uppfattning om hur lång tid det tog mig att slutföra detta JvH-pussel med 1000 bitar:

  • Förklaring av bitarna: 20 minuter
  • Att lägga kanterna = 20 minuter
  • Att lägga resten av bitarna = 5 timmar och 25 minuter
  • Så det tog mig totalt 6 timmar och 5 minuter att slutföra det här pusslet. Det är snabbare än det tar mig i genomsnitt över ett JvH-pussel, nämligen cirka 8 timmar

Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Poiesz Supermarkets 100 Years' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Poiesz-supermarkets.nl 15,00 (april 2023) Köp nu

Jan van Haasteren 'Poiesz Supermarkets 100 Years' 1000 stycken - Specifikationer

EAN Fahr
Pusselnummer 1119800006
Typ av produkt pussel
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Typ Pussel pussel
Märke JUMBO
Färg olika
Materiaal kartong

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Top!

Jag skrev ovanstående recension i maj 2023. Det är ett riktigt roligt pussel. Jag hade ännu inte slutfört "kassa"-pusslet, jag tror att det gör skillnad. Men det finns så mycket att se och göra i snabbköpet. Allt kaos! Fin kombination med årsdagen av Poiesz

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!