Jan van Haasteren Julpussel

Jan van Haasteren har gjort flera pussel om julen. Många tycker om att pussla med årstiderna eller de evenemang eller fester som är där: när det är jul är det också roligt att göra ett julpussel. JvH har gjort flera pussel med inslaget jul i sig eller om julen. Han har lagt pussel omJulgransmarknad''Julmiddagen''Julförsäljning'Och'jul (jul)''julafton'Och'Snow Fun (Streetlife)'Och'Tomtens fabrik'Och'Tomtens by'Och'Underifrån'. Det här är följande pussel:

Videor av alla julpussel

En samling videor av alla julpussel. För att komma i humör redan 🙂 . Entusiastisk över videorna? Prenumerera på min Youtube-kanal'Pussel 1000 bitar".

Julpussel 1 – Jul XL (500 XL bitar)

Afbeelding
Namnpussel Jul XL
Antal bitar 500 XL
Nummer 20020
Utgivningsår 2020
Utgåva av JUMBO
Tecknare Jan van Haasteren
beskrivning Detta är ett pussel med extra stora bitar. Det du ser i det här pusslet är en scen i en stad under julen. Du ser en släde med renar genom staden, och en tomte kastas nästan från släden. Du ser många människor som gör sina julinköp; köpa julklappar. Du ser folk som går med julgranar, julgranar på en bil, julgranar som säljs. Ett bra pussel för att komma i julstämning! OBS: detta pussel är detsamma som pusslet 'Jul', av vilket du ser bilden nedan, endast i 500 bitar XL.

Julpussel 2 – Jul XL (750 XL bitar)

Afbeelding
Namnpussel Jul XL
Antal bitar 750 XL
Nummer 2986-36
Utgivningsår 2020
Utgåva av Ceaco, Holiday skrattar
Tecknare Jan van Haasteren
beskrivning Det här är exakt samma bild/pussel som Christmas 500 XL-pusslet ovan, bara ett annat förlag (Ceaco).

Julpussel 3 – Jul (jul) (1000 bitar)

Afbeelding
Namnpussel jul (jul)
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 13007
Utgivningsår 2009
Utgåva av JUMBO
Tecknare Jan van Haasteren
beskrivning Pusslet "Jul" är jättekul att göra. Med många typiska föremål som du kan förvänta dig under julen. Inramningen är en hektisk julafton förmodligen i en ganska stor stad. Jag misstänker att många fortfarande måste julhandla. För det är kaos under julen i det här pusslet. Ett typiskt Jan van Haasteren pussel. Det finns också mycket att se och upptäcka i detta pussel. Ju längre du tittar, desto mer ser du.
översyn

Julpussel 4 – Julafton

Afbeelding
Namnpussel Julafton (julafton)
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 19030
Utgivningsår 2016
Utgåva av JUMBO
Tecknare Jan van Haasteren
beskrivning Detta pussel skildrar en scen från en julafton hemma hos människor. Man ser mycket snö på hustaken. En tomte och en ren ramlar ner från ett tak och tomten hänger i rännan. Det hänger mycket julbelysning på staketen och folkets hus. Allt som allt ser det väldigt mysigt ut. Man ser också i en trädgård att folk ska äta julbord ute, förmodligen med familj och vänner. Verkar lite kallt för mig förresten 🙂 Du ser också en ishall i en trädgård, en man springer med en julgran.
översyn

Julpussel 5 – Julgransmarknad (2-i-1 med julmiddag), 2×1000 bitar

Afbeelding
Namnpussel Julgransmarknad (2-i-1 med julmiddag)
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 19061
Utgivningsår 2017
Utgåva av JUMBO
Tecknare Dick Heins
beskrivning På 'julgransmarknaden' kommer du givetvis att se många julgranar. Alla köper en. Du kommer också att se några tält där folk kan köpa lite mat och dryck, säkert även glögg. En snögubbe läser ovanpå ett sådant tält! Mycket snö och en del människor åker skridskor. Folk är välklädda varmt eftersom det ser ganska kallt ut.
översyn

Julpussel 6 – Julmiddag (2-i-1 med julgransmarknad), 2×1000 bitar

Afbeelding
Namnpussel Julmiddag (2-i-1 med julgransmarknad)
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 19061
Utgivningsår 2017
Utgåva av JUMBO
Tecknare Dick Heins
beskrivning Det andra pusslet i den här lådan: "Julmiddagen" – här går det överstyr, vilket man kunde förvänta sig med ett Jan van Haasteren-pussel! Pusslet 'Julmiddag' är verkligen ett superkul pussel att göra. Det händer oerhört mycket. Julmiddagen var mycket hektisk i år och det finns även ett antal servitörer i tjänsten. Du kan också se Jan van Haasteren själv på det här pusslet, men det hela blir lite för mycket för honom.
översyn

Julpussel 7 – Julförsäljning (2-i-1 med Black Friday) 2×1000 bitar

Afbeelding
Namnpussel Julerbjudanden (2-i-1 med Black Friday)
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 19098
Utgivningsår 2019
Utgåva av JUMBO
Tecknare Dick Heins
beskrivning På pusslet julfynd av Jan van Haasteren ser du många människor som julshoppar i ett stort köpcentrum. Mitt i köpcentret står en mycket stor och hög julgran. Och i den där julgranen finns en apa. Och det hänger en herre i ett rep som sätter toppen på granen.Man ser mycket folk med paket eller julklappar. Du kommer också att se två renar i detta köpcentrum. Som det ska vara med jul kommer du såklart även att se en jultomte i köpcentret.
översyn

Julpussel 8 – Streetlife (Snow Fun) (1000 bitar)

Afbeelding
Namnpussel Streetlife (Snow Fun)
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 81247
Utgivningsår 2013
Utgåva av Formido
Tecknare Jan van Haasteren
beskrivning Det här är inget specifikt julpussel, utan det är ett pussel där en julscen uppstår, nämligen mycket snö! Och mycket snökul! Det föredrar vi till jul och ibland kan det också hända att det kommer ett fint snöpaket. Det var därför jag lade till det i listan över julpussel. OBS: detta pussel har också dykt upp i numren: 81453D (Scandinavia edition), 81453V (Scandinavia edition) och i en 3-i-1 kombilåda med nummer 81002.
översyn

Julpussel 9 – Tomtens fabrik (1000 bitar)

Afbeelding
Namnpussel Tomtens fabrik
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 19024
Utgivningsår 2015
Utgåva av JUMBO
Tecknare Robert Derks
beskrivning Detta är bara i en 2-i-1 kombinationslåda, tillsammans med pusslet "Nyårsfest" (ibland kallat "Happy Holidays"). Detta pussel har nummer 19024 (släpptes 2015) eller 19082 (släpptes 2018). Ritaren Rob Derks. Detta är ett mycket trevligt pussel, där det finns många jultomtar, som alla gör presenter i en fabrik. Perfekt för julstämningen!
översyn

Julpussel 10 – Tomtens by (1000 bitar)

Afbeelding
Namnpussel Tomtens by
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 20075
Utgivningsår 2022
Utgåva av JUMBO
Tecknare Robert Derks
beskrivning Detta är ett pussel där byn Santa Claus visas. Var han bor och vad som händer. En typisk julscen med mycket snö. Tydligen tillhör det en by med jultomten. Återigen de vanliga julsakerna som renar, julgranar, julkransar och snötak. Ännu ett mycket fint pussel av Rob Derks.
översyn

Julpussel 11 – underifrån (1000 bitar)

Afbeelding
Namnpussel Underifrån
Antal bitar 1000 stycken
Nummer 1110100025
Utgivningsår 2023
Utgåva av JUMBO
Tecknare Jan van Haasteren
beskrivning En typisk aktivitet som vi fortfarande kan göra mycket ibland (daterad 2023) i Nederländerna - nerför berget från en släde! Men visst passar det vackert till en vinterscen. Ta på dig mössor och vantar och gå av berget! Snöiga träd och slädar! Kyla och snö det är det som passar vintern. Detta pussel publicerades 2023 - Jan van Haasteren är nu 87 år gammal! Ett helt underbart pussel och härligt att göra mellan jul och nyår.
översyn

Översikt över alla Jan van Haasteren julpussel

Se en fullständig översikt över alla Jan van Haasteren julpussel

Andra Jan van Haasteren pusselteman?

Du kan leta efter pussel med pool eller simtema, men det finns flera. Alla pusslar olika och vissa pusslar efter årstid, eller om något evenemang är på gång. Under nyårsafton kan du till exempel pussla med pusslet om nyårsdyket. Jag har gjort en översikt över ett antal andra JvH-teman:
- Jan van Haasteren simbassäng
- Jan van Haasteren Camping eller Camping
- Jan van Haasteren Winter

Sök böcker med temat "Jul"

Du kan också använda sökböcker när du skapar pussel med jultema. Alla pussel har inte en affisch och en sökbok gör det lättare att pussla. En sökbok innehåller en ganska stor bild av julpusslen. Eller att du bara använder den som en riktig sökbok. Vilka sökböcker passar dessa julpussel? Eller: vilka pussel med temat 'Jul' finns i dessa sökböcker? Jag har gjort en översikt. Du kan i alla fall "använda" följande sökböcker:
– Jan van Haasteren Sök bok: Sökbok i december (8 sökskyltar/pussel finns där)
– Jan van Haasteren Sök bok: vinterkul (8 sökskyltar / pussel finns där) – den här är lite mindre i linje med "Jul"
– Jan van Haasteren Sök bok: Christmas (4 sökskyltar/pussel finns där)

Alla möjliga andra julpussel

I tabellen nedan länkar till de olika andra typerna av julpussel som du kan göra under julen: