Jan van Haasteren 'Ishockey' 1000 bitar

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren 'Ishockey' 1000 bitar

Om du vill lägga Jan van Haasteren pussel Ice Hockey 1000 bitar, så är det här:
pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-lådan-1

Detta pussel kom i en låda med tre pussel av Jan van Haasteren. Det andra pusslet som fortfarande fanns i den här lådan varcampingkaos'Och'Billackeringsverkstaden† Boxen innehöll även tre affischer och dessa affischer är lika stora som själva pusslet.
Pusslet jag gjorde låg i en 3-i-1-låda och har nummer 80962, gjord 2007 av konstnären Jan van Haasteren.
Detta pussel finns i ett antal varianter, nämligen:

  • 3-i-1 3×1000 stycken, Ishockey / Billackeringsverkstad / Camping Chaos, nummer 80962, år 2007, ritare Jan van Haasteren
  • 3-i-1 3×1000 stycken, Ishockey / De Buren / On Land, Ter Zee and in the Air, nummer 81041, år 2009, ritare Jan van Haasteren
  • 1500 stycken, Ishockey, nummer 00682, år 2001, konstnär Jan van Haasteren

Detta pussel har också dykt upp som ett Skandinavien-pussel

Detta pussel har även dykt upp i en så kallad Skandinavien-variant. Du kan läsa vad ett skandinaviskt Jan van Haasteren-pussel är och vilka skandinaviska pussel som är från Jan van Haasteren via:
- Jan van Haasteren Skandinavien pussel
– se översikten med alla Jan van Haasteren Skandinavien pussel


Vad stöter du på när du har gjort detta Jan van Haasteren pussel?

Detta 1000-bitars Jan van Haasteren ishockeypussel låg i en 3-i-1-låda och den här lådan innehöll även pusslensCamping Kaos'Och'Billackeringsverkstaden† Av dessa tre pussel gillade jag ishockeypusslet mest att göra, sedan Camping Chaos och slutligen De Autosprayerij. Pusslet De Autosprayerij var roligt att göra, men det innehöll inte så många överraskande och roliga inslag. Ishockeypusslet innehöll de roligaste elementen och det gör det direkt väldigt svårt att lägga. Jag gjorde detta pussel på flera dagar och jag lade det helt själv. Jag gjorde pusslet på en pusselmatta eftersom jag alltid tycker att det är användbart att flytta pusslet om det behövs.
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Ishockey-Allt-förklarat-på-pusselmatta-med-låda
Som ni ser så ingår även en affisch. Den här affischen är lika stor som själva pusslet. Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta som är 1 meter 60 bred och 90 CM hög.

Jag började med att vända alla bitar på pusselmattan och sedan lista ut de bitar som hade alla kanter. Då var jag den första att lägga pusslets kanter.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-på-pussel-matta-kanter-lagda
Efter att ha lagt kanterna på pusslet började jag lägga ombordstigningen på ishallen. Det finns ett antal ganska stora reklamaffischer på denna boarding som är ganska lätta att installera.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-på-pussel-matta-boarding-distans-lägg
Däremellan försenades mitt pusselprojekt regelbundet av katter som verkar tycka om att sitta ovanpå mitt pussel. De gillar också att ligga väldigt bra, en väldigt lång...
pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-ishockey-på-pussel-matta-katt-på-pussel-matta
Efter det började jag lägga toppen av pusslet och korridoren runt ombordstigningen och det var också ganska enkelt att göra.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-på-pussel-matta-boarding-and-more-off
Sedan samlade jag ihop alla bitar av ishockeymålen med ett nät och de var också ganska lätta att hitta ihop och de var också lätta att lägga. När jag väl hade lagt det började jag lägga publiken, vilket verkar väldigt svårt men det var ganska lätt att göra. Det störde mig inte mycket. Efter att ha lagt publikens bitar började jag lägga och hitta bitarna av de röda och blå linjerna som går över isen. Det var faktiskt väldigt enkelt att göra, så det är definitivt ett tips att komma igång med. Då började jag äntligen lägga alla ishockeyspelare och det verkar väldigt svårt och väldigt komplicerat, men som ni ser så har nästan alla ishockeyspelare sin egen uniform. Och varje ishockeyspelare har en annan färg byxor eller en annan färg skjorta eller en annan färg strumpor och det var fortfarande relativt genomförbart där. Jag förväntade mig att det skulle vara svårare. Det svåra med det här pusslet är dock att det finns många små trevliga roliga detaljer i det här pusslet, så att du också sitter kvar med en massa skridskor och ishockeybitar som du inte vet exakt hur du ska placera. I slutändan blir det riktigt svårt att få ihop alla de sista bitarna.
Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta som var 1 meter 60 bred och 90 CM hög och som pusslar väldigt lätt.
Det fina med ishockeypusslet är att det innehåller många roliga och roliga element och jag kommer att visa några exempel på de elementen i videor nedan.
Jag fick äntligen bort allt. Hurra!


Jan van Haasteren pussel "Ishockey" - roligt element 1: Puck You

I det här ishockeypusslet är det många puckar och man ser puckar på många ställen. Du ser till exempel en ishockeyspelare med en Puck i ögat, men du ser också en bild av Kalle Anka på brädet och under den är det Kall Puck och det finns också ett skrivet brev på brädet med 'Puck jag älskar dig '. Och det finns också ett brev under en soffa som säger 'Puck you' istället för 'Fuck you' vilket också är väldigt trevligt. Det som också är ett väldigt fint inslag är en Puck på ben som går på isen.

pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-ishockey-puck-dig


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - roligt element 2: Nice Things General

Till exempel, några trevliga saker i allmänhet som du ser i detta pussel är följande. Två ishockeyspelare spelar utkast på isen och en ishockeyspelare faller också genom isen. Du ser ett hål i isen från vilket en hand kommer ut och en groda hoppar och det finns ett faroskylt med en skalle som sticker ut. Och man ser också ett hål i isen som en man fiskar i och utanför väntar även en katt som precis ätit en fisk.

pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-ishockey-kul-allmän


Jan van Haasteren pussel "Ishockey" - roligt element 3: Trevliga människor (i publiken)

I det här pusslet ser du även många roliga inslag i publiken, du ser många olika typer av människor, till exempel i galleriet uppe till vänster ser du en eskimå helt inlindad i eskimåkläder. Du ser en annan mörk boxare med sina boxningshandskar på som är redo att boxas och du ser en väldigt prydlig dam helt klädd. Självklart finns även Sinterklaas på läktaren, vilket är ett återkommande inslag i Jan van Haasterens pussel. Du ser också en servitör gå över montern, men han ramlar och ramlar med hela sin bricka med glasögon över människorna i montern. Det som också är väldigt fint på den här montern är banderollen där det står Puck Puck som en uppmuntran.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-människor-i-offentliga


Även om Jan van Haasteren Ice Hockey 1000 pieces

Precis som i alla andra Jan van Haasteren-pussel ser du många återkommande element och det är inte alltid samma element. Jag har återigen letat upp en massa fasta element och beskrivit dem i videorna nedan. Det är också jättekul att leta efter alla dessa återkommande element direkt i Jan van Haasterens pussel och se om du kan hitta dem alla igen. I det här pusslet ser du många ishockeyspelare som upplever de mest konstiga och galna sakerna på isen och du kan se det länge innan du verkligen har sett allt som händer.


Jan van Haasteren Ishockey 1000 stycken - Återkommande inslag

I videorna nedan har jag en hel del återkommande element visas i pusslen i videor men dessa är verkligen inte alla återkommande element det finns säkert fler se om du fortfarande kan hitta dem själv.


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 1: Hajfenan

Hajfenan i Jan van Haasteren pussel är alltid närvarande, den är ofta ganska lätt att hitta och ligger ofta på marken eller golvet. I detta ishockeypussel ser du hajfenan nära ishockeymålet, längst ner i pusslet.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-hajfena


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 2: Sinterklaas

Sinterklaas kommer alltid tillbaka i ett Jan van Haasteren-pussel. Ibland är Sinterklaas svår att hitta och han ritas väldigt liten, men den här gången var Sinterklaas ganska lätt att hitta. Du kan se Sinterklaas på läktaren uppe till vänster i pusslet.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-sinterklaas


Jan van Haasteren pussel "Ishockey" - återkommande element 3: "Händerna"

Händer i Jan van Haasteren-pussel dyker alltid upp, du ser mycket i detta pussel. Och det är också väldigt trevligt att slå upp alla dessa händer för att se om du kan hitta dem. Jag kommer att ge några fina exempel på var händer kan hittas. Till exempel ser du händer som dyker upp under taken. Till exempel ser du en hand dyka upp under en boarding. En mycket fin sådan är en hand som ligger i det nedre ishockeymålet. En mycket trevlig sådan är också en hand som är längst upp till höger i pusslet under armstödet. Vad som också är väldigt trevligt är en hand som kommer ut ur hålet från isen längst ner i pusslet.

pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-ishockey-kul-allmän


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 4: Tandproteserna

Tandproteserna förekommer också nästan alltid i Jan van Haasterens pussel. Det är väldigt svårt att hitta proteserna. Ibland tror man att proteserna inte är en del av pusslet, men de finns där. Jag kunde hitta proteserna och den ligger längst ner till höger i pusslet på toppen av taket finns en lös protes.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-proteser


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 5: Baron van Tast tot Zeveren

Ett annat återkommande inslag i ett av Jan van Haasterens pussel är Baron van Tast. Hans fullständiga namn är Baron van Tast tot Zeveren. Den här karaktären är dock ofta väldigt svår att hitta i pusslet, men han dyker inte alltid upp. Baron van Tast är en gång en serie som ritades av Jan van Haasteren och han inkluderar ofta denna seriefigur i sina pussel. Du kan känna igen denna Baron van Tast på hans svarta hår med polisonger och ofta hans långa näsa och nästan alltid bär slips och blå jacka.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-baron-of-touch-to-seven


Jan van Haasteren pussel "Ishockey" - återkommande element 6: The Cats

Katterna är också alltid ett återkommande inslag, man ser alltid en eller två eller flera i Jan van Haasterens pussel. I det här pusslet har jag hittat två katter. En katt är en bit uppe till höger i pusslet nära hålet där mannen fiskar. Och den andra katten som sticker ut huvudet ur en lucka från brädet längst upp till höger i pusslet.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-katterna


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 7: Cigarren

Ett regelbundet återkommande inslag i Jan van Haasterens pussel är nästan alltid en cigarr. I detta pussel hittar du två cigarrer. Jag har bara visat en cigarr på höger sida av pusslet i nästa video. Men tittar man noga hittar man också en cigarr längst till vänster i pusslet med en flaska vin nära boarding och ett glas vin och bredvid står även en cigarr.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-cigarren


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 8: De Bril

Glasen är också alltid ett återkommande inslag i Jan van Haasteren-pusslen.I detta pussel har jag hittat tre glas som är väldigt slående att se. Glasögon finns ända till höger på stugans tak. De andra glasen finns också en bit på höger sida av pusslet och det hänger över brädan. Det kan du se i videon nedan. Däremot ser man även glasögon på någon i publiken som blir slagen i ryggen mot huvudet och hans glasögon flyger av helt.

På den här bilden kan du se någon i publiken få sina glasögon "avslagna":
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Ishockey-Återkommande-element-glasögon
På följande bild ser du två glas, 1 glas på taket och 1 glas hängande över brädet:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Ishockey-Återkommande-element-två-glas


Jan van Haasteren pussel "Ishockey" - återkommande element 9: The Eyes

Ögon i Jan van Haasteren-pusslen är också mycket vanliga och man ser ofta många ögon dyka upp. Likadant i detta pussel. I videon nedan har jag visat några ögon som finns i pusslet. Om du vill hitta alla ögonen i det här pusslet ser jag ytterligare två ögon under stativet överst till vänster i pusslet och jag ser två ögon till längst ner till höger i pusslet som dyker upp från läktaren.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-ögonen


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 10: Supersnigel

Om du tittar noga på Jan van Haasterens pussel kommer du alltid att stöta på supersnigel och Supersnigel kan också hittas i detta pussel och han springer efter en lös skridsko som du ser vid boarding på vänster sida av pusslet. Super Snails stora vän är faktiskt sköldpadda. Men du ser sköldpadda på vänster sida av pusslet och han är kär i en annan liten man kanske en puck med hjälm över huvudet.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-supersnigel


Jan van Haasteren pussel 'Ishockey' - återkommande element 11: The Plasters

Man ser alltid plåstren komma tillbaka. Jag har hittat två plåster i det här pusslet, i gips kan du se vid ishockeymålet längst ner i pusslet. Den sitter på skinkorna på en ishockeyspelare. Den andra lappen är svår att hitta, men du kan se den vid det andra ishockeymålet högst upp i pusslet och det är på kläderna på en ishockey som lyser upp målet.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-lapp-1

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-ishockey-återkommande-element-lapp-2


Hur stort är pusslet Jan van Haasteren Ice Hockey 1000 bitar?

Pusslet har en storlek på 68 centimeter (bredd) gånger 49 centimeter (höjd). Det är faktiskt standardstorleken på ett pussel med 1000 bitar.


Hur lång tid tar det för dig att slutföra pusslet Jan van Haasteren Ice Hockey 1000 bitar?

Jag lade Jan van Haasteren pussel ishockey 1000 bitar helt själv. Det tog mig flera dagar att lägga detta pussel. Jag tyckte att det var väldigt användbart att lägga en på en pusselmatta så att du kan flytta pusslet om det behövs. Ishockeypusslet låg i en 3-i-1-låda och den här lådan innehöll också pusslen Camping Kaos en Billackeringsverkstaden† Av dessa tre pussel tyckte jag att De Autosprayerij var minst roligt och jag måste säga att jag gillade ishockeypusslet bäst eftersom det innehöll de mest överraskande elementen. Och eftersom det fanns så många överraskande element i det tog det lång tid för mig.
Min tid på detta pussel:

  • 20 minuter som förklarar bitarna
  • 30 minuter ihop över kanterna
  • Total tid för hela pusslet = 7,5 timmar

Det här pusslet finns i 1 eller flera sökböcker

Detta pussel finns i 1 eller flera sökböcker av Jan van Haasteren. Det här är inte bara roliga sökböcker för att söka efter återkommande element, du kan också helst använda bilden av detta pussel som en "extra" stor affisch medan du pusslar! Se översikten med vår 'Jan van Haasteren sökböcker'


Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Ishockey' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Marktplaats.nl 15,00 (maj 2020) Köp nu

Jan van Haasteren 'Ishockey' 1000 stycken - Specifikationer

EAN okänd
Pusselnummer 80962
Typ av produkt Pussel
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Pussel typ pussel
Märke jumbo
Färg diverse
Materiaal kartong
ålder Från 12 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Kul och genomförbart!

Jag skrev ovanstående recension. Trevligt pussel, med många överraskande inslag i det. Du fortsätter titta på pusslet och upptäcker fortfarande nya element. Många välkända Jan van Haasteren-element i detta pussel. Jag ger honom fortfarande 100 % poäng: 5!

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!