Jan van Haasteren 'Grand Prix' eller 'Formula 1' 1000 bitar

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren 'Formel 1 - Starten' 1000 stycken

Om du letar efter Jan van Haasteren-pusslet med 1000 bitar som heter "Formel 1 - Starten", är det denna:
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-på-pussel-matta-låda-bara-600-444
Jag gjorde ovanstående pussel och det har nummer 19093. Detta pussel publicerades år 2019 (såldes den 1 september 2019) och konstnären är Jan van Haasteren. Detta pussel 'Formula 1 – The Start' finns också i en annan variant, nämligen:

 • Formel 1 – The Start, 2000 stycken, Jumbo nr 19097, år 2020, konstnär Jan van Haasteren

Detta pussel med 1000 bitar har storleken 68 (bredd) x 49 (höjd). Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta som är 1 meter 60 bred och 90 CM hög.

UPPDATERING 16 september 2020: Eftersom F1 är ett skyddat namn var det tydligen inte tillåtet att använda det bara så. Så inga nya pussel skapas med namnet "Formel 1 – Starten". Alla pussel som nu släpps kommer att heta: 'Grand Prix'. Numret på detta pussel/låda förblir detsamma (19093), bara namnet har ändrats. Båda versionerna av detta pussel, 1000 och 2000 bitar, har en annan bild.


Vad stöter du på när du har gjort detta Jan van Haasteren pussel?

Först och främst gjorde jag en allmän "recension" med alla möjliga roliga saker som fångade mitt öga, kolla in dem i följande video:


Även om JvH:s pussel 'Formel 1 - Starten'

Detta pussel drogs av JvH eftersom Formel 1 skulle hållas i Zandvoort den 3 maj 2020. På grund av Corona har dock detta lopp skjutits upp och den 28 maj tillkännagavs att loppet kommer att flyttas till 2021 i Zandvoort i alla fall. Även TT-kretsen i Assen ville ha detta lopp, men kretsen i Zandvoort föredrogs. Nederländernas sista Grand Prix hölls också på Zandvoort-banan 1985. Det allra första Grand Prix för Formel 1 hölls i Zandvoort 1948. Från 1948 till 1985 hölls ett Grand Prix i Formel 1 på Zandvoort-banan nästan varje år. Delvis på grund av Max Verstappens stora popularitet hölls Formula återigen i Nederländerna 2020, vilket har skjutits upp till 2021.

Jan van Haasteren har tagit tillbaka olika element från Formel 1, delvis med tanke på de vackra teckningarna av Formel 1-bilarna. Olika år av racerbilar körs i samma race, allt från 60-talet till ganska nyligen.

pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-formel-1-starten-röda-ferrari-600-444
Den röda Ferrari

Som förklaring: den knallröda Formel 1-bilen i fronten (se bilden ovan) måste absolut vara en Ferrari, eftersom de alltid är röda, det vill säga en italiensk bil. Kolvarna är på banan och alla fyra hjulen är avstängda.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-start-rollbaren-600-444
Bärbågen som är av vid Ferrari

Även den nu obligatoriska och även störtbågen (se bild ovan) Jan har inte glömts bort. FYI: Krängningsbågen (luftintaget) ovanför bilen har blivit mycket starkare sedan Alexander Wurz olycka under Kanadas Grand Prix 1998 på grund av FIA:s krav. Bärbågen är den där svarta "rundformade" saken på marken som kom över sittbrunnen för att skydda föraren i händelse av en olycka.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-starten-blå-vit-racerbil-600-444
Blåvit formel 1-bil från Niki Laudas tid

Den blå/vita formel 1-bilen – se bild ovan – (med hunden i ryggen) härstammar tydligt från Niki Laudas tid med den stora luftskålen ovanför förarens huvud.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-starten-gröna-bilen-Sir-Jack-Brabham
Grön-formel-1-bil-Sir-Jack-Brabham

Den gröna racerbilen med nummer 7 på (se bild ovan) är nästan en kopia av Sir Jack Brabhams racerbil från sextiotalet, till och med den gula mittranden på bilen känns mycket igen.
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-startsäkerhetsbilen-600-444
Säkerhetsbilen i Formel 1

Längst bak i raden, längst upp till vänster i pusslet, finns Formel 1 Safety Car (bilden ovan), den fantastiska Mercedes AMG som körs av Bernd Mayländer; en professionell före detta Formel 1-förare. Säkerhetsbilen sätts in efter allvarliga olyckor, vid kraftigt regn eller under omständigheter där det inte är möjligt att tävla säkert. Från 1993 används Safety Car officiellt i Formel 1-tävlingar.

Jag lade det här pusslet nästan helt ensam. Vanligtvis hjälper inte min 14-åriga dotter, men på slutet kom hon för att hjälpa mig att lägga luften. Det var en riktigt tuff del! Gjorde den på en pusselmatta, så att jag lätt kunde flytta den emellan. I det här fallet var jag verkligen tvungen att flytta den flera gånger istället för att rulla ihop den. Alltid händig med en sådan pusselmatta!
Så här rullar jag ihop pusslet till en pusselmatta:

Jag gjorde det över flera dagar, jag får nästan aldrig lägga ett pussel i sin helhet på en gång, speciellt inte när jag tittar på tiden jag håller på med det. Jag pusslar alltid lätt; det är ingen kapplöpning mot tiden.

Jag hade köpt det här pusslet begagnat och säljaren garanterade mig att pusslet var komplett. Det får vi utgå ifrån (köpt förresten för 10 euro – normalpris för ett begagnat pussel). Jag började med att förklara alla bitar ur lådan. Jag sorterar genast ut de raka bitarna för kanterna. Detta är då resultatet:
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-på-pussel-matta-bitar-förklarad-600-444
Och efter detta började jag lägga gränserna:
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-på-pussel-matta-kanter-läggs-med-låda-600-444

Jag letade först efter bitarna med de stora röda bokstäverna på flygplansbannern, de var väldigt lätta. Det gula planet är också lätt. Och samla alla bitar av läktaren med folket. Så jag satte den första början av pusslet – resultat efter 45 minuter (och redan matchade bitar efter färg):
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-på-pusselmatta-efter-45 minuter

Vägassistansbilen och Formel 1-bilarna är också lätta och bra att göra, man sorterar de bitarna efter färg och det är inte många av samma färger, där jag sedan har resultatet efter 2,5 timmars förbryllande:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-på-pusselmatta-efter 25 timmar

Jag håller koll på tiden ibland och tar ett foto, men den här är från ca 1 timme senare, några framsteg, men inga stora steg:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-på-pusselmatta-efter-3-timmar-och-15-minuter

Det svåraste var alla de människor som står varandra nära (skulle inte vara möjligt i Corona-tid - 2020 - nu!), och ännu svårare var himlen med de vita molnen. I slutet börjar du pussla efter pusselbitarnas form, för du kan verkligen inte se vilken bit som hör hemma var utifrån färgen. Det är jättekul att mina 14-åriga döttrar plötsligt kom för att hjälpa till!
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-på-Puzzlemat-85-pct-off

Och ja, pusslet färdigt, ganska roligt, inte särskilt svårt:
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-formel-1-starten-600-444

Här sa du återigen pusslet på pusselmattan med lådan:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-på-Puzzlemat-pussel-out-of-box


Jan van Haasteren 'Formel 1 - The Start' 1000 stycken - Återkommande element

Det finns många i det här pusslet återkommande inslag av Jan van Haasteren. Jag försökte en gång lägga upp dem alla på video och foto, och listan finns nedan. Som du kan se finns det många av dem.


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 1: Baron van Tast tot Zeveren

Baron van Tast tot Zeveren är en gammal seriefigur som JvH ritade. Ibland kommer han tillbaka i ett pussel, alltid i blå jacka, svarta byxor och svart hår och polisonger. Med bowlerhatt. Också i detta pussel, trevligt! Väl jagad av hajen! Kör Baron!

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-Baron-of-touch


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 2: Glasögonen 2x

Glasen är ofta svåra att hitta, eftersom de är små. Ibland inträffar det en gång, ibland oftare. Vi hittade 1 glas:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formula-1-the-bril-1

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formula-1-the-bril-2


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 3: Katten eller katten

En hona eller katt är nästan alltid närvarande, inte alltid lätt att hitta. Du kan se honom under vägassistansbilen och sedan lurar den mycket lilla musen som finns på Formel 1-bilen:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-katt


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 4: Polisen 3x och skurken

Polisen och skurken är också alltid närvarande. Ofta är skurken nära polisen. I det här fallet igen, men polisen är för upptagen med andra saker, som alla trasiga bilar och böter:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-polis-2

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-polis-3


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 5: Cigarren

Cigarren finns nästan alltid där och är väldigt svår att hitta, eftersom den är ganska liten. Men han är där igen:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-cigarr


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 6: Hajfena

Hajfenan är förstås oumbärlig. I det här fallet är hajfenan efter 'Baron van Tast van Zeveren'!

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-hajfena


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 7: Händer 3x

Det är ibland många händer och på olika ställen. I det här pusslet kunde jag bara hitta 3 av dem. Sann? Titta på videon!

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-händer


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 8: Tänderna

Tandprotesen är alltid trevlig, eftersom den är liten och svår att hitta. Nästan alltid med en tandborste och med tandkräm:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-protes


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 9: Bläckfisk

Bläckfisk har ingen stor roll den här gången, den ligger i en papperskorg på stranden. Kommer han att fly därifrån?

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-bläckfisk


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 10: Jane klistermärke 5x

Klistermärkena med Jane på finns ofta där också, med flera. Vi kunde hitta 5 av dem:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-jane-klistermärken-5


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 11: Jan van Haasteren själv

Ja, det är det finaste, om man ser konstnären själv på pusslet, Jan van Haasteren själv. Han står i publiken och en annan åskådare ropar något till honom:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-Jan-van-haastern-själv


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 12: Krab

Krabba är alltid närvarande på pusslen. Han står i sanddynerna med allmänheten:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-krabba


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - The Start' - återkommande element 13: Eyes 1x

Ögon brukar alltid dyka upp överallt och ingenstans i JvH-pussel. Jag har nu kunnat hitta dem 2x, svåra, i Wegenwacht-bilen och under brunnen. I videon visar jag ögon 1x, hittade senare ögonen en andra gång från under brunnen:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-ögon-1x

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-ögon-2x


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 14: Periscope

Periskopet kommer alltid upp ur vattnet, så det finns alltid lite vatten runt det:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-periskop


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 15: Pilar 3x

Pilarna är också väldigt fina, bland annat för att det finns fler att hitta, och de är inte lätta att hitta. Jag kunde hitta 3 av dem:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-pilar-2-bitar


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 16: Plåster 3x

Plåster är också ett riktigt trevligt uppdrag inom JvH pussel. Vanligtvis är det flera, ibland upp till 8 stycken. I detta pussel kunde jag hitta 3 av dem:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-lappar-2-bitar


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 17: Sinterklaas

Ja, Sinterklaas, det kan man förstås inte missa. Men inte lätt att hitta och han är skeppsbruten! Måste gå åt sidan med sin kompis med en roddbåt:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-sinterklaas


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - The Start' - återkommande element 18: Ghost

Spöket återkommer också ofta. Ibland flera gånger och han ser ofta lite rädd ut, vilket är fallet nu:

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-spöke


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 19: Supersnigel

Supersnigel är alltid kul, för det går alltid ganska fort av en eller annan anledning. Nu kör han ett Formel 1-lopp med sin kompis sköldpadda (nyckelpiga och hatt verkar också tävla i det här loppet):

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel-1-supersnigel


Jan van Haasteren pussel 'Formel 1 - Starten' - återkommande element 20: Skattetjänsteman

Vi har hittat det återkommande elementet 'Tax Official' i pusslet 'Formel 1'. Du kan också se denna skattetjänsteman på 'Julgransmarknad' och den 'Eurovision Song Contest'

Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Formel 1-skattetjänsteman


Hur stort är pusslet Jan van Haasteren 'Formel 1 - Starten' 1000 bitar?

Detta pussel har också dimensionerna 68 (bredd) gånger 49 (höjd). Jag gjorde pusslet på en pusselmatta på 1 meter 60 bred och 90 centimeter hög.


Hur lång tid tar det för dig att slutföra detta pussel på 1000 bitar?

Jag börjar alltid med att förklara alla bitar ur lådan. Tiden jag ägnade åt detta är 30 minuter. Sedan la jag kanterna, vilket tog mig 25 minuter. Alltså ca 1 timme.

Jag gjorde ytterligare 5 timmar och 15 minuter på resten av pusslet, till slut hjälpte min dotter på 14 år mig ett tag, med den där väldigt svåra lukten. Men allt som allt inte riktigt ett svårt pussel, så min totala tid för detta pussel kom till:
6 timmar och 15 minuter. Klart lägre än de svårare JvH-pusslen, som ofta tar mig ca 8 – 9 timmar.


Det här pusslet finns i 1 eller flera sökböcker

Detta pussel finns i 1 eller flera sökböcker av Jan van Haasteren. Det här är inte bara roliga sökböcker för att söka efter återkommande element, du kan också helst använda bilden av detta pussel som en "extra" stor affisch medan du pusslar! Se översikten med vår 'Jan van Haasteren sökböcker'


Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Grand Prix' eller 'Formel 1' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Bol.com Okänd (juni 2020) Köp nu
amazon.nl 12,99 (juni 2020) Köp nu
Jvh-puzzles.nl 16,00 (juni 2020) Köp nu
Intertoys.nl 19,99 (juni 2020) Köp nu
Cheaplegpuzzels.nl 16,95 (juni 2020) Köp nu
Toychamp.nl 17,99 (juni 2020) Köp nu
Bookspot.nl 18,99 (juni 2020) Köp nu
Puzzlestore.nl 16,95 (juni 2020) Köp nu
Blokker.nl 16,99 (juni 2020) Köp nu
Spelenrijk.nl 16,95 (juni 2020) Köp nu
toyshop.nl 16,95 (juni 2020) Köp nu
Tuinland.nl 14,95 (juni 2020) Köp nu
Wehkamp.nl 16,95 (juni 2020) Köp nu
Alternate.nl 16,99 (juni 2020) Köp nu
Popshopcorry.nl 17,95 (juni 2020) Köp nu
Calendarshop.nl 17,99 (juni 2020) Köp nu
Depuzelgigant.nl 22,95 (juni 2020) Köp nu
Deboet.nl 16,99 (juni 2020) Köp nu
Lobbes.nl 17,99 (juni 2020) Köp nu
Toyhouse.nl 17,99 (juni 2020) Köp nu
Toyklazienaveen.nl 18,99 (juni 2020) Köp nu
Kelcha.nl 15,95 (juni 2020) Köp nu
Degrotetoywinkel.nl 18,99 (juni 2020) Köp nu
suprabazar.be 16,98 (juni 2020) Köp nu
Zeisttoys.nl 16,99 (juni 2020) Köp nu
Jolie-games.nl 16,95 (juni 2020) Köp nu
Coppenswarenhuis.nl 15,99 (juni 2020) Köp nu
Hesemans.nl 22,95 (juni 2020) Köp nu
Babykadowinkelukkieshop.nl 20,99 (juni 2020) Köp nu
Woutersmodelbouw.nl 16,99 (juni 2020) Köp nu

Jan van Haasteren 'Grand Prix' eller 'Formula 1' 1000 stycken - Specifikationer

EAN 8710126190937
Pusselnummer 19093
Typ av produkt Pussel
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Pussel typ pussel
Märke jumbo
Färg olika
Materiaal kartong
ålder Från 10 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Förvånansvärt trevligt

Jag skrev ovanstående recension om Jan van Haasterens Formel 1-pussel. Inget särskilt svårt pussel, men tittar man noga och letar så finns det ändå en hel del överraskande och fasta återkommande moment. Skönt också att den är aktuell, med tanke på Formel 1 som skulle komma till Zandvoort och kommer 2020. 4 stjärnor!

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dessa pusselspelare har redan gjort detta pussel

 • 19 augusti 2022
  -
  Nelis heyden - Roligt, roligt pussel
 • 20 juni 2022
  -
  Wim Kroon - Namnet på detta pussel är nu "Grand Prix" Köpt från Amazon för 11,99 €

Dela denna sida!