Jan van Haasteren 'Stichting thrift center Spullenhulp' 1000 stycken

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren pussel 'Stichting Thrift Center Spullenhulp'

Jag gjorde pusslet 'Stichting Återvinningscentral Spullenhulp' - det här är nummer 1119800005, utfärdat den 25 mars 2023. Detta pussel drogs av Jan van Haasteren den Studio Jan van Haasteren. Det är detta pussel:
Jan van Haasteren 'Stiftelsens återvinningscenter Spullenhulp' pussel klar
och detta är lådan:
rsz_jan_van_rusheren_'stichting_kringloopcentrum_spullenhulp'_doos


Ett speciellt pussel

Detta är en specialutgåva av ett befintligt pussel, nämligen pusslet 'Letar efter skatten'. Det är detta pussel:
Jan van Haasteren Letar efter skatten pussel 1000 bitar
Det befintliga pusslet 'In Search of the Treasure' har därför modifierats något för Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp. Några mindre skillnader:
– på själva pusslet ser du några flaggor/banderoller med 'Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp' på
– framsidan av lådan är något annorlunda, eftersom den innehåller logotypen för 'Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp'

Det här pusslet finns även till salu i secondhandbutiken i Soest.


Vad är cykeln 'Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp' (SKS)

Adressen till Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp i Soest är:
Schans 20,
3764AX
Soest

En Google Maps-karta där de finns:

Och en Street View av denna Kringloop i Soest:

SKS Store är sedan 1973 ett känt namn i Soest och Soesterberg. Med vårt 49-årsjubileum är vi ett av de äldsta återvinningsföretagen i Nederländerna. Tack vare insatser från 19 yrkesverksamma och mer än 90 volontärer finns det en vacker återvinningscentral på De Schans. Vi är stolta över detta!
De kommer att ha en ny webbplats (februari 2023), detta är deras hemsida.


Mer om 'SKS Store'

SKS Store är sedan 1973 ett känt namn i Soest och Soesterberg. Med vårt 50-årsjubileum är vi ett av de äldsta återvinningsföretagen i Nederländerna. Tack vare insatser från 22 yrkesverksamma och mer än 40 volontärer finns det en vacker återvinningscentral på De Schans. Vi är stolta över detta!
SKS Store, vårt officiella namn, är en ideell stiftelse. Vi etablerades för att samla in, separera, återvinna och/eller sälja återanvändbara varor i vår butik. Tack vare intäkterna från vår sparsamhetsbutik kan vi fortsätta att existera självständigt. Vi kan därför även erbjuda arbetslivserfarenhet och utveckling till arbetslösa, volontärer, praktikanter och personer med funktionsnedsättning. Varje år stödjer vi lokala välgörenhetsorganisationer med varor eller ekonomiska resurser. SKS Store fick ANBI-status 2014. Vår stiftelse leds av sex styrelseledamöter. Den dagliga ledningen ligger i vår chefs händer.


Videon om detta pussel

Jag gjorde en video om detta pussel:


Lägger pusslet

Jag lägger ofta pusslen på en pusselmatta för 3000 bitar, för då får alla bitar plats på pusselmattan. Jag börjar med att lägga ut bitarna och sorterar sedan direkt ut de raka kanterna. Det pusslar mycket lättare och snabbare:
Jan van Haasteren 'Stichting Recycling Center Spullenhulp' delar förklaras på matta och kartong ingår
Här är där jag satte gränserna, vilket inte var så svårt den här gången, eftersom det var gul himmel eller träd eller snö, till exempel – inga bitar av alla samma färg:
Jan van Haasteren 'Foundation Recycling Center Spullenhulp' kanter lagda och låda tillagd
Jag tyckte det var lite dystert, eftersom jag trodde att det skulle bli ett väldigt svårt pussel. Det finns så många saker och människor på den. Men jag gillar det mer än ett pussel med mindre detaljer. Det gör pusslande till en utmaning och det finns mycket att se. Jag började med att sätta ihop pusselbitarna med samma färger. Började med toppen av Kringloopen och det var alla pusselbitarna med bilarna och de ljusa färgerna på väggarna. Du kan också se att jag redan har kunnat installera ett skåp som köptes från secondhandbutiken:
Jan van Haasteren 'Stichting Recycling Center Spullenhulp' 40pct redo
Jag visste direkt att jag skulle behålla allt hos folket till slutet. Borden som alla återvunna föremål ligger på var också lätta att lägga. Och skåpen var också bra att göra.
Jan van Haasteren 'Stichting Recycling Center Spullenhulp' 80pct redo
Här är några bra framsteg:
Jan van Haasteren 'Stichting Recycling Centre Spullenhulp' 97pct off
Äntligen klara pusslet. Väldigt kul att göra! Ser:
Jan van Haasteren 'Stiftelsens återvinningscenter Spullenhulp' pussel klar

Se min recensionsvideo för roliga och återkommande inslag. Men jag vill ändå lyfta fram 1 superkul inslag, nämligen Jan van Haasteren i Kringloopen som säljer sina pussel. DEN roliga detaljen för mig är de två som skrattar högt när de ser ett pussel av honom – det kan jag tänka mig. Men vilken fantastisk idé och ritad av Jan:
rsz_schermbeeld_2023-04-01_om_190344


Detta pussel faller in i kategorin "Årsdagspussel".

Detta pussel faller i kategorin "Jubileumspussel" av Jan van Haasteren. Dessa pussel har alla kommit ut för att hedra existensen av en organisation eller ett samarbete i x antal år. Vill du veta exakt vilka jubileumspussel som finns?
- Se alla jubileumspussel i en översikt
- Se en beskrivning av alla jubileumspussel i en översikt


Granska videon om detta pussel

Jag gjorde en video om detta pussel med de fasta återkommande elementen:


Hur lång tid tar det för dig att slutföra detta pussel på 1000 bitar?

Jag gjorde pusslet 'Återvinningscentral' i lugn och ro och det tog också flera dagar. Vackert på en pusselmatta gjord på golvet i vardagsrummet. Jag tar mig tid, men inte särskilt exakt, det förblir en hobby så förbryllande! Men för att ge dig en uppfattning om hur lång tid det tog mig att slutföra detta JvH-pussel med 1000 bitar:

  • Förklaring av bitarna: 20 minuter
  • Att lägga kanterna = 25 minuter
  • Att lägga resten av bitarna = 5 timmar och 15 minuter
  • Så det tog mig totalt 5 timmar och 55 minuter att slutföra det här pusslet. Det är snabbare än det tar mig i genomsnitt över ett JvH-pussel, nämligen cirka 8 timmar

Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Stichting thrift center Spullenhulp' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Jvh-puzzles.nl 17,50 (feb 2023) Köp nu

Jan van Haasteren 'Stichting thrift center Spullenhulp' 1000 stycken - Specifikationer

EAN Fahr
Pusselnummer 1119800005
Typ av produkt pussel
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Typ Pussel pussel
Märke JUMBO
Färg olika
Materiaal kartong
ålder Från 10 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Snyggt, en riktig cykel!

Jag skrev ovanstående recension i mars 2023. Det här är ett mycket trevligt pussel - även om det är en kopia av 'In Search of the Treasure'. Mycket att se och massor av skämt inkorporerade i pusslet! Fin reklam för SKS i Soest.

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!