Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' (De dödas dag Mexiko) 1000 stycken

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren pussel 'Dia de los Muertos'

Jag har inte gjort det här pusslet än. Men jag har hört att den är väldigt populär! Har du redan gjort det? Lämna en recension nedan och ladda upp din bild! Det är pusslet 'Dia de los Muertos' - det här är nummer 220077, nummer 25 mars 2023. Detta är det andra pusslet med 1000 2023 bitar XNUMX! Detta pussel är ritat av Dick Heins den Studio Jan van Haasteren. Det är detta pussel:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_dead_mexico_number_20077_-_1000_pieces


Vad betyder "Dia de los Muertos"?

Dia de los Muertos, även känd som de dödas dag, är en mexikansk högtid som firas den 1 och 2 november. Semestern är en tid för familjer och samhällen att hedra och minnas sina avlidna nära och kära.

Firandet av Dia de los Muertos har rötter i Mexikos gamla ursprungskulturer, inklusive aztekerna, som trodde att döden var en naturlig del av livets cykel och att de avlidnas andar kunde återvända till världen för en kort tid av de levande att vara med sina nära och kära.

Under Dia de los Muertos skapar familjer ofrendas, eller altare, i sina hem och kyrkogårdar för att hedra sina avlidna nära och kära. Altaren är dekorerad med blommor, ljus, bilder och erbjudanden av den avlidnes favoritmat och dryck. Familjer besöker också ofta sina nära och käras gravar och dekorerar dem med blommor och ljus.


Hur kom semestern 'Dia de los Muertos' till?

Dia de los Muertos har firats i Mexiko i tusentals år och har sitt ursprung i ursprungsfolkens traditioner, särskilt aztekerna. Festivalen firades i den nionde månaden av den aztekiska kalendern, vilket ungefär motsvarar augusti i den gregorianska kalendern.

Efter den spanska erövringen av Mexiko på 16-talet blandades de inhemska traditionerna med katolska traditioner, vilket ledde till att man idag firade Dia de los Muertos den 1 och 2 november, den katolska kyrkans alla helgons dag och alla själars dag. Festivalen har varit en viktig del av den mexikanska kulturen sedan dess, och firas överdådigt varje år av människor över hela Mexiko och delar av USA och Latinamerika.


En video om denna mexikanska semester 'Dia de los Muertos'


vill ha mer – en 30 minuters video om detta med en förklaring:


Video om detta pussel (Förklaring / Packa upp)

Se rutan och en förklaringsvideo om detta pussel:


Lägger pusslet

Det är ett väldigt fint pussel, bland annat för att det innehåller många färger och det är en fest. Något firas! Jag lägger alltid pusslet på en pusselmatta på 3000 bitar, för då får alla bitar plats på pusselmattan. Jag sorterar sedan direkt de raka bitarna och hoppas att jag har kunnat hitta dem alla (det måste vara 126). Jag har förklarat bitarna här:
Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' De dödas dag Mexiko 1000 stycken - låda och stycken förklaras
Därefter ska jag lägga kanterna - och ja, jag sorterade alla raka bitar på en gång. Det är ibland annorlunda:
Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' Day of the Dead Mexiko 1000 stycken - kant lagt och box
Det finns mycket färg i det här pusslet, men jag började ändå sortera de stora färgade områdena och det är husen du ser i Mexiko (det är en mexikansk festival "The Day of the Dead"). Jag sorterade också de många blå av poliserna:
Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' De dödas dag Mexiko 1000 stycken - efter 15 timmar
Här kan du se att jag har klarat pusslet till 80%. Den svåraste delen var människorna med alla masker och "andra" ansikten som gick genom gatorna i en procession. Du kan knappt se vilken mask som tillhör vem. Kul att Dick Heins också ritade en bild av gravarna som mexikanerna också dekorerar och all möjlig mat och dryck på ställen:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_dead_mexico_1000_pieces_80pctaf
och jag avslutade pusslet – det var väldigt roligt att göra:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_dead_mexico_1000_pieces_puzzle_finish


Recension av detta pussel

Jag gjorde en recensionsvideo av detta pussel med en översikt över de återkommande elementen. Men – den här gången var det mycket svårt att spåra familjen Jan van Haasteren och/eller de fasta återkommande elementen. Nästan oigenkännlig. Jag saknar till exempel Baron van Tast. Vilket sökande det var! Som du kan se nedanför videon gjorde jag pusslet väldigt snart efter releasen och missade därför några objekt i videon. Men jag lägger det under videon med bilder:


OBS – 1: Jag tror att jag glömde jultomten OCH Sinterklaas i videon, jag tror att de är dessa två män med skägg:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_doden_mexico_1000_pieces_sinterklaas_and_christmas
OBS – 2: Jag missade 'Puzzle Cats'. Du kan se den här:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_doden_mexico_1000_pieces_puzzle cats
Vilka är pusselkatterna? Det är laget som blev holländsk mästare 2022! De lade ihop ett pussel på 1000 bitar på cirka 1 timme. Här är en video på dem:

OBS – 3: Jag namngav polisen i videon ovan, men var är skurken?? Det finns flera varianter för detta. Det är alternativen – av vilka nästan alla tror att det sista alternativet är den RIKTIGA skurken:
-> Alternativ 1:
rsz_jan_van_rusheren_day_of_de_doden_de_boef
-> Alternativ 2:
rsz_1schermafbeelding_2023-05-15_om_182003
-> Alternativ 3 (REAL Crook):
rsz_schermbeeld_2023-05-15_om_182018


Hur lång tid tar det för dig att slutföra detta pussel på 1000 bitar?

Jag gjorde pusslet 'De dödas dag' i fred och det tog också flera dagar. Vackert på en pusselmatta gjord på golvet i vardagsrummet. Jag tar mig tid, men inte särskilt exakt, det förblir en hobby så förbryllande! Men för att ge dig en uppfattning om hur lång tid det tog mig att slutföra detta JvH-pussel med 1000 bitar:

  • Förklaring av bitarna: 20 minuter
  • Att lägga kanterna = 15 minuter
  • Att lägga resten av bitarna = 4 timmar och 30 minuter
  • Så det tog mig totalt 5 timmar och 5 minuter att slutföra det här pusslet. Det är snabbare än det tar mig i genomsnitt över ett JvH-pussel, nämligen cirka 8 timmar

Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' (De dödas dag Mexiko) 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Puzzleworld.eu 14,49 (feb 2023) Köp nu
Jvh-puzzles.nl 17,50 (feb 2023) Köp nu
Puzzlefun.nl 19,00 (feb 2023) Köp nu
Hesemans.nl 17,95 (feb 2023) Köp nu
Intertoys.nl 18,99 (feb 2023) Köp nu
Paaprika.nl 18,99 (feb 2023) Köp nu
Calendarshop.nl 17,99 (feb 2023) Köp nu

Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' (Day of the Dead Mexico) 1000 stycken - Specifikationer

EAN 8710126200773
Pusselnummer 20077
Typ av produkt pussel
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Typ Pussel pussel
Märke JUMBO
Färg olika
Materiaal kartong
ålder Från 10 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Bra Dick!

Jag skrev ovanstående recension i mars 2023, och det här var ett superkul pussel. Fortfarande svårt, med tanke på alla detaljer. Men vilken glädje det var att göra. Mycket originellt ämne ett firande i Mexiko - de dödas dag!

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!