Jan van Haasteren 'Camping Chaos' 1000 bitar

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stycken

Om du letar efter Jan van Haasteren-pusslet med 1000 bitar som heter "Camping Chaos", är det här:
pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-lådan-1
Det här pusslet gjorde jag förresten i 1000 bitars varianten och sedan från 3-i-1-lådan. Den här lådan innehöll också pussel: Billackeringsverkstaden och ishockey. Detta Camping Chaos-pussel finns i många storlekar, nämligen:

NummernamnAntal bitarårTecknare
19033Camping Kaos3002016Jan van Haasteren

 • Camping Chaos, 1500 stycken, Jumbo nr 01721, år 1986, konstnär Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 300 stycken, Jumbo nr 017451, år 2013, konstnär Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1000 stycken, Jumbo Scandinavia nr 81260B, år 2013, konstnär Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1250 stycken, Jumbo Gamma nr 81360, år 2014, konstnär Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1000 stycken (+ gratis målarbok), Jumbo Blokker nr 81579, år 2018, ritare Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1000 stycken, Jumbo Scandinavia nr 81453FF, år 2018, konstnär Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 3×1000 stycken (3-i-1: Ishockey / Billackeringsverkstad), Jumbo Intertoys nr 80962, inklusive 3 affischer, år 2007, ritare Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 3×500 stycken (3-i-1: Hos tandläkaren / Flytt), Jumbo Bart Smit nr 81168, år 2002, ritare Jan van Haasteren

Det fina med denna 3-i-1-låda med 3 pussel är att den även innehåller 3 stora affischer av pusslen. Pusslen med 1000 bitar är 68 (bredd) x 49 (höjd) i storlek. Affischerna har samma storlek som själva pusslen. Vid ett tillfälle fortsatte jag att titta på affischerna för att se var jag skulle lägga en bit. Detta är väldigt svårt att hitta på lådan, speciellt om det finns 3 små bilder på 1 låda!
Till exempel affischen:
pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-affischen
Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta som är 1 meter 60 bred och 90 CM hög.
Pusslet jag gjorde låg i en 3-i-1-låda och har nummer 80962, gjord 2007 av konstnären Jan van Haasteren.Vad stöter du på när du har gjort detta Jan van Haasteren pussel?

Camping Chaos pussel är ett underbart pussel att lägga, det heter inte Camping Chaos för ingenting. Det börjar bli ganska kaotiskt. De filmande människorna är det centrala temat i detta pussel. Jag borde ha räknat till 15 filmande personer/kameror i detta pussel! Du kan dela upp det här pusslet i 3 olika delar, nämligen:

 1. Vandringslederna
 2. Swimmingpoolen
 3. Själva campingen med alla sina husvagnar

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-pusslet

1. Vandringslederna – roliga saker
Allra längst ner på gångvägen kommer ett 'skop' av en ubåt upp ur marken, vilket naturligtvis inte är möjligt. Den svarta hunden på vandringsleden med en kamera bunden på ryggen är supersöt! Han tar ett fint skott
Scouterna eller scoutklubben förekommer också oftare i pusslen, så de är tillbaka. Utöver det händer inte mycket på vandringslederna.
Slående och roligt fortfarande på eller nära vandringslederna:
– den svarta hunden som har en kamera på ryggen och han filmar kvinnans bröst, av en slump. Men om du tittar vidare kommer du att se att den här inspelningen sänds på en TV; en man sitter intensivt och tittar på bilderna.

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-man-klockar-tv

2. Poolen – roliga föremål
Alla de där människorna i poolen som simmar väldigt hårt åt sidan, för det verkar finnas en haj som simmar i den!!!! tittar ut. Verkar lite för mycket folk för en så liten pool överhuvudtaget. Rolig detalj är glasögonen som finns på kanten av simhallen, man ser dem ofta i JvH-pussel. Men herrn på hoppbrädan tror att de alla simmar till ena sidan av poolen framför honom. Han verkar inte lägga märke till hajfenan.
Har du sett den fina poolstegen med handen på? Typisk Jan van Haasteren!
Två skyltar vid poolen med Way-in och Way-out; de människor som går ut ur poolen går ut på höger sida! Ehhh, ser vi en kvinna med bara bröst i poolen???? Ändå är det inte en nudistcamping. Ett superkul inslag är handen som lyfter en poolplatta och någon tittar upp från den.

Men det är fortfarande slående runt poolen:
– Det finns en skylt med 'Clothing Rooms – To Shiba' på, men vem eller vad är Shiba?? Jag var tvungen att kolla upp det och denna Shiba är en japansk hundras. En intelligent och självständig hund och inte lätt att träna. Men varför står detta på skylten med till omklädningsrummen??

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-till-shiba
– Mannen i duschen har "Kilroy var här" skrivet bakom sig på staketet, som graffiti på träväggen. Däremot står det exakt 'Kiljoy was Queer' och 'Roy dödades här', medan det 'officiella' uttrycket är 'Kilroy was here'. Vad Kilroy var här exakt menade har alltid förblivit okänt, verkade ha något att göra med soldater i krigstid, som skrev den här texten överallt och ritade en hane med en tjock näsa som tittade över ett staket. Rolig detalj, är det en slump att en sorts 'Kilroy man' också kan ses uppe till höger i detta pussel?
Kilroy_var_här
Jan van Haasteren gör en fin variant på detta.

pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-killroy-var-här

3. Själva campingen med alla sina husvagnar – fina saker
Själva campingen är såklart full av kameror och folk som spelar in varandra eller något och sedan sänder det på en tv. Du kan också se de olika händerna som kommer ut ur husvagnar. Roligt element är ett ankare som är fäst vid "Round The Bend"-husvagnen. Längst upp till höger i pusslet hittar du en så kallad 'Tipsy Bar', och någon kommer ut berusad (lite full).
– Nummerskylten på husvagnen, längst ner till vänster i pusslet, den lila husvagnen. Denna husvagn har nummerskylten JH. Det kan väl inte vara en slump, att det här måste vara initialerna till Jan van Haasteren?

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-siffertavla
– 'Round The Bend' står det på en husvagn. Det betyder något som att människor beter sig galna eller gör konstiga saker. Fint namn på en husvagn.

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-rundan-böjen
– Woodlovers Tree står skrivet på en skylt, det verkar finnas en sorts sexskog, för längst upp till vänster famlar en pojke och en tjej om varandra, men inte utan att de märks på denna "inspelnings"-camping. Du kommer också att se "Kärleksträdet" på en skylt längre fram i pusslet. En skylt lyder "To the Woods", Lover tree 69. Trevlig referens som 69….

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-camping-kaos-kärleksträd
– Pojkscouterna med sitt tält, som ligger So-Hoo på, vilket förstås syftar på det välkända och hippa kvarteret i New York som heter Soho och där man kan shoppa fantastiskt.

– En skurk som är inspelad i hemlighet och på en TV ses den här skurken av en campingbo. Vackert gjort igen. Skurken vet inte att han spelas in.

pussel-1000-bitar-jan-van-hastenen-camping-kaos-skurken


Detta pussel har också dykt upp som ett Skandinavien-pussel

Detta pussel har även dykt upp i en så kallad Skandinavien-variant. Du kan läsa vad ett skandinaviskt Jan van Haasteren-pussel är och vilka skandinaviska pussel som är från Jan van Haasteren via:
- Jan van Haasteren Skandinavien pussel
– Det här pusslet har återutgivits i september 2022, men i den skandinaviska versionen.
– Se översikten med alla Jan van Haasteren Skandinavien pussel


Slående föremål - Jean Pion

Som du kan se på det här pusslet kommer du att möta "Jean Pion". Vill du se alla pussel där pseudonymen Jan van Haasteren förekommer och vad det egentligen betyder "Jean Pion"? Kolla in den här sidan'Jan van Haasteren och Jean Pion".
I mitt pussel syntes dock inte denna signatur, men det verkar vara möjligt på andra pussel från Camping Chaos, ni ser detta väldigt otydligt längst ner till höger i pusslet på poolkanten:
rsz_jean_pawn_on_camping_chaos


Även om Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stycken

Det var ett roligt pussel att lägga, ett typiskt Jan van hasten-pussel med de fasta/återkommande elementen i. Men absolut inte så svårt! Jag började med att lägga ut alla bitar på pusselmattan, inte efter färg, utan bara blandat ihop.
pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-allt-förklarat-på-pusselmattan
Som ni ser var detta pussel fortfarande helt nytt, jag hade tagit bort bitarna från plastpåsarna. Köpte förresten detta 3-i-1 pussel via Facebook Marketplace för 30 euro. Om man tittar noga kan de till och med se att bitar från plastpåsen fortfarande sitter ihop. Sparar läggning igen
Det är verkligen bra att det är en väldigt stor affisch med den, som jag främst använde halvvägs genom installationen, eftersom bitarna då är mindre lätta att lägga.
pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-affischen
Sedan började jag lägga kanterna på pusslet, vilket alltid är enklast, men det verkar som att sortering efter färg ger en snabbare läggningstid.
pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-lagde-kanterna
Sedan började jag med poolen, som la lättast, åtminstone kanterna på poolen:
pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-halvvägs-pusslet
Det som också var enkelt var att sätta alla husvagnarnas vindrutor på campingen, de bitarna är lätta att sortera. De två tälten (vanligt campingtält och scouttältet) som står på det började jag sedan sätta upp. Dessutom var vissa delar av husvagnarna fortfarande lätta, men jag ställde olika husvagnar utanför pusslet. Jag gick också för att samla ihop alla bitar från de olika tallrikarna, som hänger från träden och som nästan alla finns uppe till vänster i pusslet. Skogen längst upp till vänster var jobbigast för mig, det satte jag sist.
Och äntligen var pusslet klart!
pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-pussel-off-pusselmatta


Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stycken - Återkommande element

Som ni vet kom olika element i alla Jan van Haasteren pussel tillbaka, dock returneras inte alltid ett fast antal element. Men hajfenan kommer definitivt alltid tillbaka. Det är inte säkert med de andra fasta elementen. Till exempel, i det här pusslet saknade jag det fasta elementet 'katterna', men också 'självporträttet'. Men även 'tänderna' saknas till exempel.


Jan van Haasteren pussel 'Camping Chaos' - återkommande element 1: Hajfenan

Ja, det finns det verkligen, och var annars kan det hittas än i poolen? Inte så svårt, men alltid trevligt att se honom igen.

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-hajfenan


Jan van Haasteren pussel 'Camping Chaos' - återkommande element 2: Cigarren

Cigarren är också väldigt vanlig, och även denna gång. Svårt att hitta dock! Jag hittade den, se här:

pussel-1000-bitar-jan-van-hastenen-camping-kaos-cigarren


Jan van Haasteren pussel 'Camping Chaos' - återkommande element 3: 'Händerna'

Händerna, de kommer alltid tillbaka, och ofta mycket. Jag har lagt upp några på en video, men försök hitta dem alla:

pussel-1000-bitar-jan-van-hursten-camping-kaos-händerna


Jan van Haasteren pussel 'Camping Chaos' - återkommande element 4: Baron van Tast tot Zeveren

Baron van Tast återfanns i detta pussel, men absolut inte lätt. Först trodde jag att han inte var med, men senare såg jag honom i alla fall. Den är riktigt väl gömd! Kolla på denna videon:

pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-baron-från-touch-till-sju


Hur stort är pusslet Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 bitar?

Detta pussel har också dimensionerna 68 (bredd) gånger 49 (höjd). Jag gjorde pusslet på en pusselmatta på 1 meter 60 bred och 90 centimeter hög.


Hur lång tid tar det för dig att slutföra pusslet Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 bitar?

Jag gjorde det här pusslet i april 2020 och gjorde det nästan ensam, ibland hjälpte min 11-årige son till. Totalt tog det mig 7 timmar. Detta pussel är verkligen enklare än ett "vanligt" Jan van Haasteren-pussel. Det är lite färre mindre detaljer i den, så att du känner att du ganska snabbt lägger pusslet. Jag gjorde pusslet fördelat på flera dagar, tror jag på ungefär en vecka. Fördelen är att det går ganska snabbt vilket har en motiverande effekt. Jag lade pusslet på en pusselmatta, men jag behövde inte rulla pusslet den här gången. Han kunde bara ligga på golvet i vårt vardagsrum i en vecka. men en sådan pusselmatta ger en känsla av frihet av "i fall av...".


Det här pusslet finns i 1 eller flera sökböcker

Detta pussel finns i 1 eller flera sökböcker av Jan van Haasteren. Det här är inte bara roliga sökböcker för att söka efter återkommande element, du kan också helst använda bilden av detta pussel som en "extra" stor affisch medan du pusslar! Se översikten med vår 'Jan van Haasteren sökböcker'


Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Camping Chaos' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
marketplace dykare Köp nu
Blokker.nl 20,00 (juli 2021) Köp nu

Jan van Haasteren 'Camping Chaos' 1000 stycken - Specifikationer

EAN okänd
Pusselnummer 80962
Typ av produkt Pussel
Utgivningsår 2007
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Märke jumbo
färg Flera / många
Materiaal kartong
ålder Från 10 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 2 omdömen
Dörren Karst op Pussel 1000 bitar
topper

Jag hade gjort den här tidigare, ett av mina första Haasteren-pussel. Blev klar igår, gillar den verkligen

Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Mycket bra!

Jag skrev ovanstående recension. Jag gillade verkligen att göra det här pusslet. Det fanns flera saker i den som jag inte förstod, t.ex. "To Shiba" och flera. Jag var tvungen att kolla upp det. Så topppussel med många roliga inslag, du fortsätter leta!

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!