Jan van Haasteren 'The Autospray Shop' 1000 bitar

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren "The Car Paint Shop"

Om du letar efter pusslet 'De Autosprayerij' av Jan van Haasteren, då är det detta pussel:
pussel-1000-bitar-jan-van-hurenen-camping-kaos-lådan-1
Det här pusslet gjorde jag förresten i 1000 bitars varianten och sedan från 3-i-1-lådan. Den här lådan innehöll också pussel: Camping Kaos en Ishockey. Denna 3-i-1 har nummer 80962.
Detta pussel finns i många varianter, nämligen:

  • 500 stycken - Jumbonummer 00961, år 2002, konstnär Jan van Haasteren
  • 500 stycken (ny version) – Jumbonummer 00961 ny version, år 2002, konstnär Jan van Haasteren
  • 500 stycken (med affisch) - Jumbonummer 17281, år 2012, konstnär Jan van Haasteren
  • 500 stycken - Jumbonummer 17281, år 2012, konstnär Jan van Haasteren
  • 500 stycken – Beverly Enterprises Inc nummer 65163, konstnär Jan van Haasteren
  • 550 stycken - Ceaco nummer 2371-2, konstnär Jan van Haasteren
  • 1000 stycken - Jumbo Bart Smit nummer 81169C, år 2012, konstnär Jan van Haasteren
  • 1000 stycken - Holdson nummer 08472, konstnär Jan van Haasteren
    3-i-1-pussel (med 3 affischer ingår) – Jumbo Intertoys nummer 80962, år 2007, konstnär Jan van Haasteren

Den sista varianten gjorde jag själv, den på 1000 stycken och från 3-i-1-lådan, med en väldigt behändig affisch. Den här affischen är lika stor som själva pusslet. Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta som är 1 meter 60 bred och 90 CM hög.
Pusslet jag gjorde låg i en 3-i-1-låda och har nummer 80962, gjord 2007 av konstnären Jan van Haasteren.


Det här pusslet finns i 1 eller flera sökböcker

Detta pussel finns i 1 eller flera sökböcker av Jan van Haasteren. Det här är inte bara roliga sökböcker för att söka efter återkommande element, du kan också helst använda bilden av detta pussel som en "extra" stor affisch medan du pusslar! Se översikten med vår 'Jan van Haasteren sökböcker'


Detta pussel har också dykt upp som ett Skandinavien-pussel

Detta pussel har även dykt upp i en så kallad Skandinavien-variant. Du kan läsa vad ett skandinaviskt Jan van Haasteren-pussel är och vilka skandinaviska pussel som är från Jan van Haasteren via:
- Jan van Haasteren Skandinavien pussel
– se översikten med alla Jan van Haasteren Skandinavien pussel


Vad stöter du på när du har gjort detta Jan van Haasteren pussel?

I förväg: en mycket snygg och behändig stor affisch medföljer, vilket gör den idealisk och snabb att hitta och placera bitar. Ibland går det inte att hitta bitar på lådan, och det är verkligen en nackdel om du har köpt en 3-i-1 låda, som du kan se på bilderna är bilderna på pusslet ännu mindre 🙁
pussel-1000-bitar-jan-van-huren-bilen-målaraffisch
Jag gjorde pusslet på en pusselmatta, ifall det skulle behöva städas. Det var inte nödvändigt, men det ger alltid en bra känsla. Jag lade först ut bitarna över hela pusselmattan och placerade kanterna i mitten.
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-The-Car Paint Shop-Read-to-lay-1

Jag började göra kanterna först, det tycker jag är användbart. Sen gör man alltid snygga snabba steg, där jag då och då gick för att kolla på lådan var en kantbit skulle sitta. Jag började också lägga bitar efter färg. Jag började göra bilarna på dessa pussel. Det finns totalt 10 bilar i detta pussel. Vissa dock för en mycket liten del. Alla dessa bilar är lackerade.
pussel-1000-bitar-jan-van-rushen-bilen-målarbitar-sorteras-efter-färg-kanter-lagda

Som du kan se på bilden nedan går det ganska snabbt att lägga bilarna i början. Fortsätter fint!
sticksåg-1000-bitar-jan-van-skynda-bilen-måla-bilar-sortera-efter-färg-2

Men efter det blir det svårt, speciellt på grund av alla målare i denna billackeringsverkstad, eftersom de alla bär vita kostymer. Jag sparade dessa bitar till slutet. Totalt arbetar för närvarande 28 anställda i denna billackeringsverkstad, vilket verkar ganska mycket för mig! Det som ibland kan vara ett tips är att vara uppmärksam på färgen på sockorna. Sedan måste du titta på affischen eller kartongen för att se vilken spruta som har på sig vilken färg strumpor och du kan sedan sätta på dem. Dessutom har vissa målare andra saker i fickan som kan hjälpa till med läggning. Det de har till exempel i fickorna är en gul trasa, eller en borste, säljaren har en bunt med sedlar i sina vita rockfickor, eller en pipa.
Jag tyckte att rören uppe till höger var svåra att lägga, de var väldigt lika och jag sparade det verkligen till det allra sista.
Dessutom är alla färgkrukor och färgen på golvet också svåra, alla de färgerna är väldigt vanliga.
Men…..till slut är det färdigt!
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Pussel-redo-på-pusselmatta
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Pussel-färdigt


Även om Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 stycken

Fasta element återkommer också i detta Jan van Haasteren-pussel. Dock inte standard, du kommer att se ett antal fasta element. Jag har letat efter några återkommande element som jag har hittat. Dessutom är det ofta roliga eller speciella föremål som Jan van Haasteren har ritat in. Jag tyckte dock att antalet element var lite nedslående. Jag har sett pussel med mer roliga eller overkliga föremål. Jag förklarar dem nedan.

Jag gillade alla sladdar som du ser i pusslet, och de gör fortfarande pusslande svårt, för "vilken sladd är var?". Sladdarna är från billackerarna.
Se videon med sladdarna du kan se.

Ett annat trevligt inslag är alla ögon som man ser på olika ställen; ögonen eller ögonen förekommer också i nästan varje pussel av Jan van Haasteren. Vilka har vi kunnat hitta?


Jan van Haasteren AutoSpuiterij 1000 stycken - Återkommande element

Nedan mina fynd med foton och/eller videor med de återkommande elementen i Jan van Haasteren-pusslen.


Jan van Haasteren pussel 'The AutoSpuiterij' - återkommande element 1: Hajfenan

Detta element finns alltid i varje pussel. Så igen i denna billackeringsverkstad. Han är ganska bra och syns direkt! Se videon om du också vill se den på pusslet. Det verkar som att det också finns ett löst öga som tittar på hajfenan; detta öga är fäst vid någon sorts järnpinne. Du ser också detta öga oftare i Jan van Haasteren-pussel.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-bilen-målar-hajfenan


Jan van Haasteren pussel 'De AutoSpuiterij' - återkommande element 2: Cigarren

En cigarr (ofta även cigaretter) ingår nästan alltid i JvH-pusslen. Återigen, men den här är svårare att hitta. Det är nästan alltid på marken någonstans.

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-bilen-målar-cigarren


Jan van Haasteren pussel 'De AutoSpuiterij' - återkommande element 3: 'Händerna'

Händer är aldrig frånvarande och dyker upp i stort antal och på de konstigaste platserna i Jan van Haasteren-pusslen. Titta noga, om du kan hitta alla händer? Det finns också många gömda i detta pussel. Jag har några exempel på händerna i nästa video

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-bilen-målar-händerna


Jan van Haasteren pussel 'De AutoSpuiterij' - återkommande element 4: De Bril

Glasen kommer också nästan alltid tillbaka, och ibland flera glas. Den här är verkligen svår att hitta. Vi spelade åtminstone 1 igen, se videon:

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-bilen-målar-glasögonen


Jan van Haasteren pussel 'De AutoSpuiterij' - återkommande element 5: Alla plåster!

Oumbärliga är de otaliga plåstren i pusslen, och på de konstigaste platserna. För en katt med binda på till exempel? va? Vi fångade några patchar i följande video:

pussel-1000-bitar-jan-van-huren-bilen-målar-plåster


Hur stort är pusslet Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 bitar?

Pusslet har en storlek på 68 centimeter (bredd) gånger 49 centimeter (höjd). Detta är en standardstorlek för Jan van Haasteren på 1000 stycken


Hur lång tid tar det för dig att slutföra pusslet Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 bitar?

Jag gjorde sticksågen helt själv och jag höll koll på tiden efter att jag hade förklarat och sorterat bitarna. Att förklara tar förmodligen ytterligare 20 minuter. Jag klarade också pusslet under flera dagar, bara på en gång. Sammantaget spenderade jag cirka 1 timmar på detta pussel. Jag förväntade mig att det skulle vara lättare. Jämfört med det andra pusslet i den här rutan - Camping Kaos Jag tyckte fortfarande att han var svår. Jag förväntade mig att den här skulle vara lättare än campingkaoset. Ändå var det lättare än till exempel pusslet 'Het Park', vilket tog mig cirka 10 timmar. Detta pussel innehöll något mindre detaljerade element jämfört med pusslet "The Park". Jag gjorde den på en pusselmatta.


Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.Jan van Haasteren 'De Autosprayerij' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
marketplace 10,00 Köp nu

Jan van Haasteren 'The Autospray Shop' 1000 stycken - Specifikationer

EAN okänd
Pusselnummer 80962
Typ av produkt Pussel
Utgivningsår 2007
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Märke jumbo
färg Flera / många
Materiaal kartong
ålder Från 10 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Ganska okej

Jag skrev artikeln ovan. Jag tyckte att pusslet var helt ok, men det var inte särskilt speciellt. Det finns några trevliga och roliga inslag i den. Men inte så mycket som du skulle hoppas med Jan van Haasteren. Det andra pusslet i den här rutan, Camping Chaos, var mycket roligare och mer spännande. Men allt som allt hade vi några roliga pusseltimmar! Så fortfarande fina 4 stjärnor av 5

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dela denna sida!