Jan van Haasteren 'Eurovision Song Contest' 1000 bitar

Jan van Haasteren


Dela denna sida!

Jan van Haasteren 'Eurovision Song Contest' 1000 bitar

Jag gjorde nyligen detta pussel. Det är pusslet "Eurovision Song Contest" (Eurovision Contest) - det här är nummer 20025. Detta pussel finns endast i varianten med 1000 bitar. Det är detta pussel:
pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-pussel-af-600-444

Detta pussel skulle användas för det holländska nationella mästerskapspusslet som skulle hållas den 6 april 2020, men på grund av Corona ställdes detta in. Det holländska NM-pusslet har senare flyttats till den 6 september 2020, men det har också flyttats igen på grund av Corona och 1,5 meter bort. Nästa NK-pussel kommer nu att äga rum den 11 april 2021.

Detta pussel dök upp i april 2020, för 2020 skulle Nederländerna vara värdlandet för att organisera Eurovision Song Contest. Duncan Laurence vann Eurovision Song Contest 2019! Före Duncan Laurence hade Nederländerna vunnit Eurovision Song Contest fyra gånger tidigare. Han blev vinnaren med sin topphit 'Arcade'. Eurovision Song Contest skulle äga rum den 4, 12 och 14 maj 16 i Rotterdam, med platsen "Ahoy Rotterdam". Den 2020 mars 18 ställdes festivalen in på grund av covid-2020 eller på grund av den världsomspännande Corona-epidemin. Aldrig tidigare har en Eurovision Song Contest ställts in. Temat som bestämdes av Rotterdam var "Öppna upp".

När kommer Eurovision Song Contest att äga rum i Nederländerna – Rotterdam?

Det kommer nu att äga rum den 18, 20 och 22 maj 2021 i Rotterdam. Den första semifinalen går av stapeln tisdagen den 18 maj, den andra semifinalen torsdagen den 20 maj och finalen lördagen den 22 maj. Nederländerna har automatiskt kvalificerat sig till finalen på grund av Duncan Laurences vinst 2019. Spanien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Italien är också redan i finalen. Sänds för Nederländerna är Jeangu Macrooy, han var för 2020 och han är också för 2021. Han får dock inte framföra sin låt 'Grow' igen. För detta måste han spela en ny låt. Så länge det får bättre poäng än låten på Jan van Haasterens pussel, för där springer publiken iväg vid framträdandet av ett slags tillfällesband.


Vad stöter du på när du har gjort detta Jan van Haasteren pussel?

Jag gjorde detta pussel på en pusselmatta på 1 meter 60 bred och 90 centimeter hög. Jag tycker att det är användbart, eftersom jag regelbundet måste flytta pusslet igen.
Efter att jag hade rullat ihop det här pusslet i en pusselmatta började jag rulla ut det igen efter några dagar:

Man kan se att vissa bitar inte håller sig snyggt när man rullar ut, men allt som allt är det inte så illa, man måste lägga dem väl igen 🙂

Jag blir sällan klar på några dagar. Jag börjar med att förklara alla bitar:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sångfestival-pusselbitar-förklarade-och-box

Sedan lägger jag kanterna på pusslet. Som du kan se på bilden nedan saknas fortfarande 2 stycken nära kanten. Jag köper nästan alltid pusslen begagnat via internet, men då riskerar man alltid att ett pussel inte är komplett, även om jag alltid frågar säljaren. Jag letade fortfarande efter de två saknade kantbitarna, men jag valde att släppa det. Du kommer förmodligen att hitta dem senare bland de andra bitarna (vilket verkligen var fallet!). Jag började med att samla de regnbågsfärgade bitarna, som var ganska lätta och snabbt lagda. Jag hittade också snabbt bitarna på scenen, de är alla likadana:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sångfestival-efter-1-tiden

Jag började sedan samla bitar efter färg. Hur som helst, sångarna samlade pjäser. Svårt, eftersom den sångaren (liksom bläckfisken!) kommer tillbaka två gånger. Vilka bitar hör hemma var?? Som ni ser hade jag redan samlat bokstäverna med "Eurosong Contest". Detta var ungefär resultatet för mig efter 2 timmars förbryllande:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sångfestival-20-pct-efter-2-tiden

Takbitarna var ganska hanterbara, det verkade till en början ganska omöjligt, men man kan se åt vilket håll balkarna "går", och sedan går det ganska snabbt. En fin katt ovanpå gör den ibland lätt att lägga. Jag tyckte att bläckfiskbitarna var väldigt svåra, som dök upp två gånger:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Songfestival-30-pct-off

Sedan började jag fokusera på publiken längst ner i pusslet, det måste göras. Ganska svårt måste jag säga, och jag hade skjutit upp det lite, alla de där bitarna av alla de där människorna. Men även här främst sorterat efter färg och till exempel började jag med folket i publiken med en gul skjorta eller tröja:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Songfestival-60-pct-nu placerad på topp och upptagen med publik nedan

Och äntligen gjorde ett bra lopp i att lägga publiken! Nu återstod nästan bara gråzonerna och de vita rökmolnen. Den svåraste.
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Songfestival-80-pct-off

Samlade ihop de grå bitarna och sparade alla de där riktigt vita bitarna till sist. Du kan fortfarande känna igen eller se något på de grå bitarna, så att det är tydligare var du "ska" lägga det:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sångfestival-Nästan-färdig

Och ja, då hade jag fortfarande de där vita rökmolnen. Min 9-åriga dotter hjälpte mig lite, det gillade hon. Detta var verkligen trial-and-error, men att ligga med två personer gör verkligen skillnad. Slutresultatet är ett pussel som är klart. ja!
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Songfestival-pussel-off

Och en annan bild på pusslen som är klara på min pusselmatta, med lådan inkluderad:
Pussel-1000-bitar-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sångfestival-pussel-out-of-the-box


Även om JvH pusslet "Eurovision Song Contest"

Det här Jan van Haasteren-pusslet verkar lite tråkigt, men om du sätter ihop det är det riktigt roligt. Dels för att den har gjorts så passande för "vår" Eurovision Song Contest att jag kommer/har varit i Nederländerna. Detta skiljer sig dock från en vanlig Eurovision Song Contest. Det är nu lite kaos eller kaos, som man ofta ser på JvH. Det är ett mycket speciellt framträdande av ett band, bestående av: polis, skurk, krabba, Sinterklaas, kamrat Sinterklaas, en trummande bläckfisk, en sångare och en mycket liten man. Men musiken de gör måste vara hemsk, för du ser publiken springa iväg riktigt fort. De vill åka hem så snart som möjligt! Det finns all sorts smuts på scenen, som kanske redan har lagts eller kastats upp. Och en såg ska såga bort sångaren.....

Längst ner till vänster står en man som 'bara' skriver på sin dator, vad skulle hans roll vara i Eurovision Song Contest?? Juryn är dessutom en gammal man som blivit totalt omkullkastad av publiken.

Jag är nyfiken och hoppas att vårt holländska bidrag går bättre än på detta pussel!

Pusslet var roligt att göra och jag gjorde en allmän video med de olika roliga elementen som du kan hitta på det här pusslet:


Jan van Haasteren 'Eurovision Song Contest' 1000 stycken - Återkommande inslag

Det fina med det här pusslet är att efter pusslet finns det fortfarande ett slags sökpussel. Du letar efter fasta återkommande element av Jan van Haasteren. Kan du hitta dem alla, eller finns de bara inte där?? Krabban, tänderna, hajfenan, skattetjänstemannen, pilarna, händerna, ögonen, etc etc. Det finns många i det här pusslet, och jag har gjort videor och bilder av dem nedan. Försök att leta efter dem själv innan du tittar på dem nedan.


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 1: Baron van Tast tot Zeveren

Baron van Tast tot Zeveren är en gammal seriefigur som Jan van Haasteren brukade rita. Han dyker fortfarande upp ganska regelbundet i sina pussel. Inte lätt att hitta, känns igen på hans blå jacka, svarta slips och svarta byxor, svarta bowlerhatt och polisonger.

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-baron-från-touch-till-sju


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 2: De Bril

Glasen är ofta väldigt svåra att hitta, eftersom de är ganska små. Jag kunde hitta glasögonen 3x på detta pussel. Letar du efter något?

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-glasögonen


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 3: Cigarren

Cigarren är också väldigt svår att hitta och återkommer nästan alltid på JvH-pusslen. Jag kunde hitta cigarren 3x (!).

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låt-festivalen-cigarren


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 4: De Zaag

Sågen finns på nästan alla pussel, inklusive detta. Han sågar ofta på de konstigaste platserna och genom de konstigaste materialen. Det ser ut som att sågen kommer att såga sångaren och sångarna "borta" här:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låt-festivalen-sågen


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 5: The Three Holes

Du kan se de 3 titthålen på nästan alla Jan van Haasteren-pussel. Kolla här:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-de-3-hålen


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 6: De Haaienvin

Hajfenan är Jvhs kännetecken, man ser den alltid. Har bara sett 1 hajfena. Fenan går ofta också igenom de konstigaste elementen:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-sångfestival-de-shaaienfin


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 7: Händer

Händer man alltid ser och dyker ofta upp och på de konstigaste platserna. Vi hittade några fler:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låt-festivalen-händerna


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 8: Het Gebit

Man ser nästan alltid tänderna med den medföljande tandkrämen. Men: väldigt svårt att hitta, ibland tror man att det inte finns i pusslet, men det är där igen:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låt-festivalen-tänderna


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 9: Squid

The Squid deltar i framförandet av denna Eurovision Song Contest. Och han verkar ha det jättebra, förutom att folkmassan springer iväg:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-bläckfisk


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 10: Jan van Haasteren själv

Det är bäst om du kan hitta Jan van Haasteren själv på pusslet. Om du inte vet exakt hur det ser ut, ta en titt på rutan. Då känner du igen honom, men att hitta det är ofta väldigt svårt!

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-sångtävling-jan-van-haasteren-själv


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 11: Jane-klistermärken

Jane förekommer ofta som ett namn på de gula klistermärkena. Frågan är dock hur ofta man kan hitta dessa. Jag kunde hitta 5 av dem:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-jane-klistermärken-1

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-jane-klistermärken-2


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 12: Krab

Krab är också ofta närvarande och njuter till bandets musik, i motsats till den flyktande publiken:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-krab


Jan van Haasteren pussel 'Eurovision Song Contest' - återkommande element 13: Periscoop

Periskopet är nästan alltid närvarande, även nu, ofta omgivet av vatten, eftersom detta faktiskt är ett föremål från en ubåt:


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 14: Plåster

Plåstren, visst, och ofta och mycket. Men hur många patchar har vi kunnat hitta? Åtta inte mindre!

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-lappar


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 15: Katt eller katt

Man ser nästan alltid en katt eller en katt på jakt efter en mus eller en fågel. Vi ser honom också i detta pussel:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-katt-eller-katt


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 16: Polisen och skurken

Polisen och skurken är också regelbundet återkommande inslag, ofta letar polisen efter skurken, och skurken är väldigt nära, mer eller mindre förklädd. Men vad nu? Polis och skurk deltar bara i bandets framträdande i Eurovision Song Contest!

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-polisen-och-skurken


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 17: Sinterklaas

Sinterklaas dyker alltid upp i ett Jan van Haasteren-pussel. Ofta med sin lite färgade kamrat. Sinterklaas deltar också glatt i föreställningen och jagar därigenom också iväg publiken:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-sinterklaas


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 18: Ghost

Spöke är ofta alltid där och ibland finns det flera spöken (2 eller 3). Vanligtvis ser de lite oroliga ut. Så är det verkligen inte i det här fallet, vi ser ett brett leende spöke!

pussel-1000-bitar-jan-van-hastenen-eurovision-låttävling-spöke


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 19: Superslak

Vi ser ofta Supersnail, han kallas för Superslak eftersom han ofta går väldigt fort på JvH:s pussel. Supersnigel 'flyger' här över en av läktarnas helljus:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-supersnigel


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 20: Skattetjänsteman

Du ser inte skattetjänstemannen – eller "Skatteinspektören" särskilt ofta, men ibland dyker du upp i pussel. Måste han verkligen gå på alla dessa evenemang? Är han på rätt plats? På hans portfölj står det med mycket små ord "Skattetjänsteman":

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-skattetjänsteman


Jan van Haasteren pussel "Eurovision Song Contest" - återkommande element 21: Oogjes

Man ser ofta lömska ögon mycket och dyker upp på många ställen, ofta flera, vi kunde hitta dem, men det var inte många:

pussel-1000-bitar-jan-van-haasteren-eurovision-låttävling-ögon


Hur stort är pusslet Jan van Haasteren 'Eurovision Song Contest' 1000 bitar?

Detta pussel har också dimensionerna 68 (bredd) gånger 49 (höjd). Jag gjorde pusslet på en pusselmatta på 1 meter 60 bred och 90 centimeter hög.


Hur lång tid tar det för dig att slutföra detta pussel på 1000 bitar?

Jag gjorde det här pusslet på min fritid, men det var inte lätt. Det verkar fortfarande enkelt, men det finns några symmetriska (scenstaplarna i rött till både vänster och höger om pusslet) eller exakt samma återkommande element (bläckfisken och sångaren på scenen och på skärmarna ovanför scenen). Det gör pusslet svårt och tar längre tid. Vidare, i slutet av pusslet, hjälpte min 9-åriga dotter till lite, vilket var skönt, för som det sista fick jag lägga de vita bitarna med rök. Det var verkligen väldigt svårt. Sedan fick vi verkligen börja lägga på formen på pusselbitarna. Eller prova att testa och missa per styck. Hjälp är alltid välkommen. Jag har ägnat min tid åt detta pussel enligt följande:

  • Förklaring av pusselbitarna på pusselmattan: 25 minuter
  • Att sätta ihop kanterna på pusslet: 30 minuter
  • Att lägga resten av pusslet: 5 timmar
  • Total tid gjord på pusslet: små 6 timmar

Det är lite snabbare än genomsnittet, vanligtvis tar det mig cirka 8 timmar att slutföra ett Jvh-pussel.


Om Jumbo-pussel

Jumbo_logotyp
Jumbo (inte att förväxla med vår stormarknad Jumbo!) gör leksaker, spel och pussel. Jumbo har till exempel gjort de mycket välkända spelen som "Human don't get annoyed" och "Stratego" och "PimPamPet". Spel som har funnits i generationer och som fortfarande spelas flitigt av både unga och gamla. Jumbo har tillverkat och utvecklat leksaker sedan omkring 1900. Under företagets tidiga år importerades endast leksaker från andra länder till Nederländerna. Men sedan omkring 1930 bestämde man sig för att även tillverka sina egna leksaker, då man tillverkade träleksaker, vilket var mycket populärt på den tiden. Nästan alla leksaker under de åren var gjorda av trä. En viktig spjutspets var att de leksaker som tillverkades av Jumbo måste vara av mycket god kvalitet; den måste vara stark som en elefant. En elefant måste kunna stå på den! Den röda elefanten har varit kännetecknet för Jumbos spel och pussel i flera år. Namnet Jumbo och den röda elefanten bildar tillsammans logotypen från ca 1935. Jumboelefanten är tecknad av herr Möhr. Han arbetade på en reklambyrå och skrev regelbundet på för Hausemann & Hötte. Mr Möhr fick vid ett tillfälle i uppdrag att designa en vacker ny elefantlogga för Hausemann & Hötte-leksaker. Logotypen har ändrats lite sedan dess. Till exempel har ögat växt med åren och har sjunkit något mer, vilket resulterat i en vänligare elefant.

Förr användes elefanten inte bara i färgen rött, utan i alla möjliga färger som blått, gult, svart, vitt och grönt. Alla de färgerna var mysiga och lekfulla. Till exempel var det ena gången en gul elefant på asken och andra gången en röd. Man tittade oftast på vilken färg som bäst matchade färgen på lådan. Det var inte förrän i slutet av 60-talet som den röda elefanten definitivt valdes. Rött är en färg som sticker ut och väcker uppmärksamhet.

Från 1945 började Jumbo också fokusera på spel gjorda av kartong. Jumbo har därför varit en garanti för en mycket stark kvalitet i flera år! Jumbo är ett unikt holländskt företag med en rik historia, med huvudkontor i Zaandam. Cirka 130 anställda arbetar för Jumbo. Med en omsättning på 75 miljoner euro är Jumbo en medelstor europeisk aktör inom leksaker. Jumbo har försäljningskontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. De exporterar till mer än 25 länder runt om i världen.

1980 startar Jumbo produktionen av Jan van Haasteren-pussel.


Jan van Haasteren 'Eurovision Song Contest' 1000 stycken - var kan man köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Intertoys.nl 19,99 (september 2020) Köp nu
Jvh-puzzles.nl 16,00 (september 2020) Köp nu
Blokker.nl 21,95 (september 2020) Köp nu
Popshopcorry.nl 17,95 (september 2020) Köp nu
Bol.com 21,95 (september 2020) Köp nu
Cheaplegpuzzels.nl 16,95 (september 2020) Köp nu
Puzzlestore.nl 17,95 (september 2020) Köp nu
Jigsaw Puzzles.nl 17,95 (september 2020) Köp nu
Kooplokaaldoetinchem.nl 17,94 (september 2020) Köp nu
Koopinoldenzaal.nl 16,99 (september 2020) Köp nu
T-toysdirksland.nl 14,99 (september 2020) Köp nu
Calendarshop.nl 17,99 (september 2020) Köp nu
toys2000.be 15,99 (september 2020) Köp nu
Winschoten24.nl 18,99 (september 2020) Köp nu
junotoys.nl 18,99 (september 2020) Köp nu

Jan van Haasteren 'Eurovision Song Contest' 1000 stycken - Specifikationer

EAN 8710126200254
Pusselnummer 20025
Typ av produkt Pussel
Pussel tema Tecknad
Antal bitar 1000
kännemärke CE
Målgrupp Barn och vuxna
Pussel typ pussel
Märke jumbo
Färg olika
Materiaal kartong
ålder Från 10 år

Recensioner om detta pussel

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Trevlig!

Jag skrev ovanstående recension. Jag tyckte om att göra Eurovision Song Contest-pusslet. Det är en riktig Jan van Haasteren! Många återkommande element, och därför ett riktigt sökpussel. OCH även svårt att göra, eftersom olika föremål kommer tillbaka i spegelbild eller samma igen. Så också en ganska pussel arbetsbelastning. Så maximal poäng!

Gjorde det här pusslet? Ladda upp ditt foto + ev text

Om du har gjort detta pussel, ladda upp ditt pussel till oss, inklusive en text, hur du hittade det för att göra detta pussel.

Dessa pusselspelare har redan gjort detta pussel

  • 28 oktober 2021
    -
    Nelis Heyden - Påminner mig om Heintje Davids

Dela denna sida!