Pusselram 68 × 49 Heminredning Enkelt - Vit - Plast

Dela denna sida!

Pusselram 68x49 Heminredning Lätt Vit Plast - Uppackning

Jag beställde den här pussellistan från Homedecoration i september 2021, på Bol.com för 30,85 euro. Jag ville se om ett 1000 bitars pussel (storlek 68×49 centimeter) skulle passa in i en 68×49 pusselram. Man skulle säga att det ska passa, och det passar också 🙂 Men du kan också tänka dig en pussellista på 50 × 70 centimeter. Jag gjorde en speciell sida för detta: väljer du ett pussel på 1000 bitar av 68×49 för en pussellista på 68×49 eller för en pussellista på 50×70 centimeter?


Hur ser fronten på Homedecoration Easy White pusselramen 68x49 ut?

Detta är fotot på framsidan av 68×49 pusselramen:
Pusselram 68x49 Hemdekoration Lätt Vit Plastfront
Under hårdplastplattan (inget glas) finns följesedeln från bol.com. Det finns också ett slags instruktionspapper under hårdplastplattan:

Vad står på tidningen?
– Ta bort skyddsfilmen från båda sidor av konstglaset
– För att öppna ramen, tryck upp änden av det anslutande hörnet 5 mm och tryck sedan ut hörnet.
– Den innehåller också en QR-kod med texten "Skanna mig efter video". Jag trodde att det skulle vara en användbar instruktionsvideo, men det är den här videon som visar dig:

Först trodde jag att det fortfarande var reklamen på Youtube, men det är verkligen videon som hör till den. Jag tyckte det här var lite konstigt för det hjälper mig inte så mycket. Den är också på engelska och det är inte en heminredningsfilm. Jag tänkte lite på att göra en video själv, precis som jag gör på den här webbplatsen 🙂


Hur ser baksidan av Homedecoration Easy White pusselram 68x49 ut?

Detta är baksidan av pussellistan:
Pusselram 68x49 Hemdekoration Lätt Vit Plastbaksida
– Som du kan se kan du hänga det här pusslet både horisontellt och vertikalt. Det finns två monteringskrokar.
– Du kan också se plasten i hörnen som du kan använda för att öppna pusselramen, där du kan se hur du gör det i en annan video.


Lossa pussellistan från Homedecoration

Som du kan se i manualen står det:
"För att öppna ramen, tryck upp änden av det anslutande hörnet 5 mm och tryck sedan ut hörnet". Jag tyckte att det här var ganska komplicerat och kunde inte komma på det direkt. Var tvungen att testa detta några gånger först.
Pusselram 68×49 Heminredning Easy – Vit – Plast – Manual
På den här bilden kan du se vilka föremål som är inblandade, du måste flytta änden av 1 av de svarta plastkrokarna något uppåt och sedan trycka.
Pusselram 68×49 Heminredning Lätt – Vit – Plast – Ta loss ramen
Om du tittar på videon är jag säker på att det är tydligt för dig. Riktigt lätt att ta av och sätta på igen. Men jag var tvungen att försöka några gånger först (vilket jag inte visar i videon):


Ta bort plastskyddsfilmen från pusselramen

Vad manualen också säger är:
"Ta bort skyddsfilmen från båda sidorna av konstglaset". Dock: Jag är nästan 100% säker på att detta bara behöver göras på 1 sida, nämligen den sida där man väldigt lätt kan se folien och även enkelt kan ta bort den. Jag gick också för att ta bort folien från andra sidan, men det är mycket svårare OCH konstglaset blir då riktigt matt. Så: ta bara bort 1 sida av folien (åtminstone med denna pussellista!):
Pusselram 68×49 Heminredning Easy – Vit – Plast – Manual
Och hela videon där du kan se vad jag gjorde:

Du kan se resultatet hur det blev. Att ta bort två sidor av folien är inte bra; annars blir plastglasplattan väldigt matt:


Vad är materialet och kvaliteten på plastskivan i Homedecoration Easy White pusselram 68x49?

Plastplattan som finns i pusselramen är flexibel. Det är definitivt inte glas. Och alltså inte supertransparent, men ok kvalitet. Jag har sett mer genomskinlig plast. Inget annat att notera.


Vad är speciellt med den här pussellistan?

Inte så mycket i sikte, det är en pussellista som många andra. Men: den här pussellistan är en av få som finns i storlekarna 1×68 centimeter. Det är exakt samma storlek som många pussel med 1000 bitar. Nästan alla andra pussellistor är i formatet 50×70. Vilken storlek du väljer beror på dina egna önskemål. Men jag skrev ett slags råd till dig: Väljer jag en pusselram på 68×49 eller på 70×50 för ett pussel på 1000 bitar?


Vilka är de faktiska måtten på Homedecoration Easy White pusselram 68x49?

De faktiska måtten på Hoemdecoration pusselramen är 50 centimeter hög x 69 centimeter bred. Det inkluderar gränsen. Brättet är 1 centimeter brett genomgående. Så vad du har kvar på båda sidor om du inte inkluderar kanterna:
– bredd: 69 centimeter – 1 centimeter – 1 centimeter = 67 centimeter
– höjd: 50 centimeter – 1 centimeter – 1 centimeter = 48 centimeter
Så om du har ett pussel på 1000 bitar, 68 centimeter brett och 49 centimeter högt, kommer du att se att 0,5 centimeter försvinner från alla sidor av ditt pussel (Förklaring: pussel är 67 brett, pussellistan är 68 centimeter bred. då totalt 1 centimeter återstår. Att dividera med 2 betyder att det blir 0,5 centimeter av ditt pussel under ramen på båda sidor). Kom ihåg det. Återigen måtten på pussellistan och bredden på kanterna:
Pusselram 68×49 Heminredning Easy – Vit – Plast – Fram


Kommer Homedecoration Easy White pusselram 68x49 med passepartout?

Kanske inte känt för alla, en passepartout är en gräns. Mått av hård kartong, som sitter i pusselramen och som kan placeras runt eller över pusslet. Eller om pusslet är för litet för pussellistan kan du till exempel använda passepartouten som en "vit bakgrund". I det senare fallet kommer du till exempel inte att se den hårda bruna kartongbaksidan på Heminredningspussellistan.


Rama in pusslet utan lim

Fördelen med denna pussellista är att den är exakt 68 × 49 centimeter. Den storleken är nästan obefintlig. Nackdelen är att man "skjuter" hårdpapptallriken och plastskärmen någonstans i pussellistan. Som ett resultat: om du också lägger ett pussel mellan den hårda kartongplattan och plastskärmen, då: du kan INTE skjuta in det hela i pussellistan längre. Då är den för tjock. Det är en besvikelse. Så om du vill rama in ett pussel i den här listan är det enda alternativet att rama in ditt pussel UTAN plastskärmen. Det här är möjligt och du kan även hänga upp det (se min video nedan, där jag gör det), men pusslet är då olimmat i ramen och även utan skärm över. Jag har ingen erfarenhet av om ditt pussel någonsin kommer att falla isär eller inte. Mitt råd om detta är då: kommer att limma ditt pussel med pussellim och sedan hänga det i den här listan. Så, som du kan se i videon nedan, utelämnar jag plastskärmen. Vidare är det väldigt viktigt att enkelt skjuta pusslet på kartongplattan, att du har en pusselmatta (eller något annat!), som du enkelt kan skjuta ditt pussel på. A Qualico pusselmatta från mitt exempel fungerar bra, a grön filt pusselmatta kommer definitivt inte att fungera (inte?).
Det är också viktigt att du är väldigt noga med att inte slå sönder pusselbitarna, eftersom pusslet sitter tätt i ramen. Bättre: den passar in, men ibland böjer sig ramen lite. Så var uppmärksam! Som ni ser så lyckades jag. Du kan se hela processen i videon nedan:


Hängning av pusslet i pussellistan

Att hänga det inramade pusslet är inte så svårt. Fördelen är att du kan hänga pussellistan både horisontellt och vertikalt. Denna sportdag 2 är ett vertikalt pussel. Du måste böja den svarta upphängningsstiftet på denna pussellista en aning, annars kan du inte hänga spiken på den.Också viktigt: ska du limma pusslet eller försöka hänga det utan lim. Jag vet inte om pusslet finns kvar. Se texterna och filmerna ovan: plastramen passar inte. Allt igen i en video:


Ta bort pussel från pussellistan igen

Även när du tar bort pusslet från pussellistan (om du vill lägga det på en pusselmatta igen!) är det viktigt att du enkelt kan skjuta det på din pusselmatta (Jag använder Qualico pusselmattan). En grön filtpusselmatta kommer inte att fungera bra. Vill du lägga pusslet i lådan är du förstås klar ganska enkelt och snabbt. Jag visar dig hur du får tillbaka pusslet på en pusselmatta. Inte så komplicerat:


Sammanfattningsvis: använd denna pusselram för pusselinramning?

Det är möjligt. Men några saker för dig att nämna:
– Perfekt att denna pusselram är 68×49, den storleken är inte allmänt tillgänglig. Ofta är pussellistorna 70×50.
– Plastplattan får INTE plats emellan. Så du måste börja limma ditt pussel. ELLER så hänger du ditt pussel i ramen utan skyddsplatta i plast.
– En liten del av ditt pussel faller under listan. Med en 50×70 ram har du mer utrymme runt ditt pussel.

Se vad du gillar och vad du vill göra. Du kan alltid prova en annan lista om den passar dina behov bättre.


Denna pusselram 68x49 finns i 12 färger

Mått och färg pussellista
Pusselram 68 x 49 - Vit
Pusselram 68 x 49 - Brun med trästruktur
Pusselram 68 x 49 - Högglanssvart
Pusselram 68 x 49 - Cleves
Pusselram 68 x 49 - Silver
Pusselram 68 x 49 - Silver Antik
Pusselram 68 x 49 - Svart Matt
Pusselram 68 x 49 - Guld
Pusselram 68 x 49 - Guld Antik
Pusselram 68 x 49 - Metall
Pusselram 68 x 49 - Metallic Blue
Pusselram 68 x 49 - Metallic Green

Om denna leverantör

Artikel
Mått pusselram 69 centimeter x 50 centimeter
Tjocklekslista 1 centimeter
Lämplig för pussel 68 x 49 centimeter
Färg Wit
Materiaal plast
Märke hem-dekoration
Vorm rektangel
EAN 4055131173228
Bredd fotoram 69 centimeter
Höjd fotoram 50 centimeter
Material på tallriken/glaset Hårdplast
Stå eller liggande? Kan göra båda
Inklusive passepartout Nej

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Bol.com 30,85 (sept 2021) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Det är möjligt

Jag skrev ovanstående recension i oktober 2021. Du kan skapa ett pussel med det. Det är perfekt att denna ram är exakt 68x49 centimeter, den storleken är nästan inte tillgänglig. Nästan alltid 70x50. Ramen är inte gjord av hårt material. Du kan inte använda hårdplastplattan, eftersom OCH ett pussel OCH plastplattan inte får plats i ramen. Mitt råd: vet vad du vill och vad du gör!

Dela denna sida!