Pusselram 50 × 70 HEMA Black Wood

Dela denna sida!

Pusselram 50x70 HEMA Black Wood - Uppackning

Vad exakt får du när du beställer denna HEMA-pussellista? Det är för ett pussel på 50×70 centimeter. Ramen är också 50×70 centimeter, och det passar perfekt. Jag gjorde en uppackningsvideo av HEMA-pussellistan. Titta på videon:


Hur ser framsidan av HEMA pusselramen 50x70 ut?

Framsidan ser ut så här:
Pussel-lista-50-70-HEMA-pussel-1000-bitar-framsida
Som ni ser gillade jag färgen svart som ram, och materialet är av trä. Det är inte den snyggaste pusselramen, men jag tyckte det var riktigt okej för mitt fotopussel som jag hade gjort. Också för att det inte var dyrt, nämligen 15 euro (november 2020).
Du kommer att se ett klistermärke på framsidan med texten "Ta bort filmen innan du använder". Jag var inte riktigt säker på vad de menade med det, men efter att ha öppnat pussellistan förstod jag. Med "filmen" menar de en mycket tunn plastfilm, som fortfarande sitter över den genomskinliga plastplattan. Du ser det knappt, men om du inte tar bort det förblir 'glaset' relativt matt. Så se till att du raderar det! (kolla annars den här videon där du kan se hur jag tar bort denna folie/film)


Hur ser baksidan av HEMA pusselramen 50x70 ut?

Baksidan av pusselramen gör det möjligt att hänga ditt pussel antingen stående eller liggande. Det är såklart väldigt användbart. Beroende på om du har ett vertikalt eller horisontellt pussel kan du använda den här pussellistan för båda. Observera att om du har fått ditt pussel i din pussellista med stor svårighet, har du uppmärksammat var hängena finns på baksidan av pussellistan. Annars måste du göra om hela processen. Detta är baksidan av pussellistan:
pussel-inramning-pussel-1000-bitar-tillbaka-600-444

Som du kan se på bilden ovan måste du fixera den hårda kartongens baksida av pusselramen genom att böja järnstift. Fördel: det fungerar väldigt smidigt och snabbt, eftersom du har böjt de där järnstiften på nolltid (du måste ha några spikar!). Nackdel: om du vill placera ditt pussel inklusive den hårda kartongen tillbaka i pussellistan kan du också böja vissa järnstift inåt, vilket hände mig här i videon:


Vad är materialet och kvaliteten på glasplattan i HEMA pusselramen 50x70?

Glasplattans material är plast; det är en hårdplastplatta. Så förvänta dig inte kvaliteten på en glasskiva. Då kommer du definitivt att betala mer. Men jag tycker kvalitén är bra, den går inte sönder så lätt. Men självklart gillar jag en glasskiva bättre, men vet att jag köpte den här pussellistan för 15 euro (november 2020). Man märker att hårdplastplattan böjer sig när man tar tag i den. När man tittar igenom den verkar den ha en liten dimma över sin utsikt. Men det är verkligen inte fallet när du har ditt pussel bakom det. Då är plast/plastplattan verkligen helt genomskinlig.


Vilka är de faktiska måtten på HEMA pusselramen 50x70?

De faktiska måtten på HEMA-pussellistan är 53 centimeter hög x 73 centimeter bred. Det inkluderar gränsen. Brättet är hela 2 tum brett. Så vad du har kvar på båda sidor om du inte inkluderar kanterna:
– bredd: 73 centimeter – 2 centimeter – 2 centimeter = 69 centimeter
– höjd: 53 centimeter – 2 centimeter – 2 centimeter = 49 centimeter
Så om du har ett pussel på 70 centimeter brett och 50 centimeter högt kommer du att se att 1 centimeter saknas på alla sidor av ditt pussel. Kom ihåg det. Återigen måtten på pussellistan och bredden på kanterna:
pussel-inramning-pussel-1000-bitar-färdiga-600-444


Kommer HEMA pusselram 50x70 med passepartout?

Kanske inte känt för alla, en passepartout är en gräns. Mått av papper, som finns i pusselramen och som kan placeras runt eller över pusslet. Eller om pusslet är för litet för pussellistan kan du till exempel använda passepartouten som en "vit bakgrund". I det senare fallet ser du till exempel inte den hårda bruna kartongen på HEMA-pussellistan. Det svartvita rutiga tjockare papperet som medföljer fungerar inte som passe=partout.
Nej, det finns ingen passepartout med HEMA-pussellistan. Det finns alltså ett vit-svartrutigt tjockare papper, men detta måste du ta bort när du lägger ditt pussel. Den här är bara ett exempel.


Denna träpusselram 50x70 finns i 3 färger

Dessa 3 pusselramar från Hema finns i 3 färger, nämligen: Svart – Vit och natur:


Om denna leverantör

Artikel
Mått pusselram 53 x 73 centimeter
Tjocklekslista 1,5 centimeter
Lämplig för pussel 50 x 70 centimeter
Färg Svart
Materiaal Trä
Märke HEMA
Vorm rektangel
EAN 13621043
Bredd fotoram 53 eller 73 centimeter
Höjd fotoram 73 eller 53 centimeter
Material på tallriken/glaset Klart plastark
Stå eller liggande? Kan göra båda
Inklusive passepartout Nej

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Hema.nl 17,00 (juli 2021) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Utmärkt värde för pengarna!

Jag skrev ovanstående recension i november 2020. Jag köpte HEMA-fotoramen i butiken. För 15 euro. Inte dyrt, men det du inte får är en glasskiva och väldigt hårda ramkanter. Men det är inte nödvändigt för mig heller. Kvalitet är den kvalitet vi är vana vid från HEMA. Enkelt och billigt. Jag hittade den lilla nackdelen med järnstiften på baksidan för att fästa ramen, som ibland böjs oönskat. Men: utmärkt 4-stjärnigt resultat. Och mitt pussel hänger fint på väggen!

Dela denna sida!