Fotopussel HEMA 1000 bitar

Dela denna sida!

På HEMA kan du få olika fotopussel gjorda online. Du kan välja mellan följande alternativ:

 • Ha ett barnpussel av trä med ditt foto på (12 bitar)
 • Få ett barnpussel gjort i en låda, detta är A3-storlek (12 till 315 bitar)
 • Barnpussel med ditt foto på i 40 bitar eller 117 bitar
 • Ha ett lyxigt fotopussel gjort av 500 bitar
 • Ha ett lyxigt fotopussel gjort av 1000 bitar

hema-foto-pussel-1000-bitar

Eftersom jag visar alla 1000 bitars pussel på denna hemsida, gjorde jag ett 1000 bitars fotopussel online på HEMA. Som beskrivs på HEMA: a Luxury Photo Puzzle. OCH: det nämns inte uttryckligen, men du kan bara se det på bilden på HEMA-pusselfotosidan: Du får ett Ravensburger-fotopussel via HEMA. Du får även en låda med ditt foto på framsidan, så att du vet vilket pussel som finns i lådan. Det ser så fint och snyggt ut, speciellt om du vill ge det i present! Storleken på detta pussel är 70 centimeter brett och 50 centimeter högt.


Fotopussel HEMA leveranstid

Leveranstiden är mycket försenad under denna period (oktober 2020) på grund av Corona-tiden. Men normalt är leveranstiden för deras fotopussel 5 arbetsdagar. Nu på grund av Corona är det 30 arbetsdagars leveranstid. Det är en lång leveranstid. Jag beställde den i Corona-tid, så jag är väldigt nyfiken på hur lång tid det här egentligen kommer att ta. Du kan välja 'Hämta i butik' eller 'Leverans hem'.
Obs: leveranstiden är förvisso inte 30 arbetsdagar, utan 11 arbetsdagar. Jag har det bra med det här, jag har inte bråttom att göra det här pusslet.


Fotopussel HEMA fraktkostnader

Om du ska hämta fotopusslet i en närmaste HEMA-butik har du självklart inga fraktkostnader. Om du får fotopusslet hemlevererat betalar du 4,95 € (oktober 2020). Du har också:
– Bearbetningskostnader: 1 euro
Se de totala kostnaderna längre ner på denna sida.


Fotopussel HEMA rabatt

Du kan i princip inte få rabatt på ett fotopussel, men har du tur kan du ta del av en rabattkodmånad. I skrivande stund finns det 10 % rabatt på beställningar online från 30 euro under oktober månad 2020. Du måste ha lite tur om du råkar beställa den här månaden och kan dra nytta av denna rabatt.


Fotopussel HEMA och inte nöjd?

Fördelen är att HEMA till och med ger dig garanti på fotopussel, så om du inte är nöjd kan du göra samma fotopussel igen gratis. Har HEMA tagit ett foto får du givetvis ett nytt fotopussel gratis.


Fotopussel HEMA recension

Jag beställde det här fotopusslet själv, och du kan se följande video om hur det fungerar:

Att göra och beställa ett fotopussel är väldigt enkelt. Du går in i onlinemiljön för HEMA (fotoservice.hema.nl), där du följer ett antal steg. Det hela fungerar väldigt enkelt och enkelt och det är nästan omöjligt att gå fel skulle jag säga. Förbered dig väl, så att du redan har tagit ett foto och laddat ner det på din bärbara dator/dator/mobil.
Kort sagt, du följer följande steg:
1. Du väljer din bakgrundsfärg
du kan välja mellan 11 färger här. okej, jag gillade inte en färgad bakgrund själv.
2. Lägg till ditt foto
Du kan ladda upp det här fotot från din dator/laptop/mobil.
Många alternativ då: du kan rotera, ändra storlek, flytta ditt foto.
3. Lägg till text (om så önskas – valfritt)
Jag utnyttjade detta, du har ett rimligt urval av teckensnitt och teckenstorlek att välja mellan här. Den enda nackdelen jag hittade var att du inte kunde välja en bakgrundsfärg bakom ditt teckensnitt, vilket skulle göra det mer märkbart. TIPS från HEMA: i samband med att du klipper ut fotopusslet, se till att du placerar dina texter minst 1 centimeter från kanterna! Denna viktiga information visas inte särskilt tydligt, men indikeras någonstans uppe till vänster i redigeraren bakom ett 'i' (informationsikon)
4. Redigera ditt foto med: effekter eller korrigering eller beskära/rotera
Olika alternativ möjliga, och alla fungerar väldigt enkelt
5. Välj ett liggande eller porträttfoto
Du kan fortfarande välja ditt pusselfoto landskap eller porträtt. Mitt tips, som en ivrig pusselare: ett horisontellt fotopussel är ett bättre pussel, för med ett stående fotopussel måste du alltid sträcka dig upp mer när du pusslar. Du är normalt längst ner i ett pussel och sedan pusslar du. Det är inte heller för inte som praktiskt taget inga stående pussel publiceras.


Vad finns i kartongen till HEMA Photo Puzzle?

Du kan självklart också se min uppackningsvideo, men på följande bild kan du också se vad som finns i kartongen:
– 1 plastpåse som innehåller pusselbitarna
– även på papper i plastpåsen en liten bild på bilden som jag laddade upp för att göra mitt fotopussel.
hema_fotopussel_1000_bitar


Fotopussel HEMA 1000 bitar - Uppackningsvideo

Idag (3 november 2020) fick jag HEMA Photo Puzzle med 1000 bitar. Och jag tog även en bild på framsidan av lådan. På lådan finns ett vackert exempelfoto på fotopusslet som finns i den:
hema-foto-pussel-1000-bitars-låda
Riktigt snabbare än vad som står på HEMA hemsida, där pratade man om en leveranstid på 30 arbetsdagar (!). Jag fick fotopusslet på 11 arbetsdagar. Se uppackningsvideon nedan. Ursäkta den irriterande bordslampan som ibland är med på bilden, men tyvärr kan jag bara packa upp den 1 x
Plötsligt såg jag också att jag hade beställt ett Ravensburgers fotopussel genom HEMA. Jag var faktiskt inte medveten om det, eftersom de inte uttryckligen anger det på sin hemsida.
Hur byggdes kostnaderna upp:
– själva fotopusslet: 45 euro
– Bearbetningskostnader: 1 euro
– fraktkostnader: 4,95 euro
Totalt: 51,45 euro (oktober 2020)


Fotopussel HEMA 1000 bitar - Förklara pussel på en pusselmatta

Jag packade sedan upp pusslet och förklarade det på en JUMBO pusselmatta för 1000 bitar (det är den här Pusselmatta Jumbo Puzzle & Roll Pusselmatta Pusselrulle 1000 | 1500 | 2000 | 3000 stycken). Se videon om hur detta HEMA-fotopussel ligger på denna pusselmatta:


Fotopussel HEMA 1000 bitar - Vad är kvaliteten på pusselbitarna?

När jag gick för att förklara pusslet på pusselmattan märkte jag att pusselbitarna var väldigt tunna. Mycket tunnare än vad jag är van vid från Jan van Haasterens pussel, de är mycket tjockare. De känns väldigt smidiga måste jag säga. Nackdelen är att de lossnar lite lätt.


Fotopussel HEMA 1000 bitar - jag börjar pussla!

Efter att ha förklarat bitarna började jag göra HEMA-fotopusslet. Mycket trevligt eftersom jag kunde anpassa det, jag håller på med det själv med mitt favorit-Jan van Haasteren-pussel! Jag började lägga kanterna, men det är så svårt!!!! Oj! Jag måste verkligen pussla bit för bit, för allt är i samma färg. Jag fruktar till och med det där väldigt stora vita området på höger sida av mitt pussel, hur lång tid tar det för mig?? Så om du vill ge någon ett sådant fotopussel i present, tänk på vilken bild du laddar upp till ditt fotopussel. Det var svårt för mig, och jag kunde inte ens lista ut det med kanterna... se mitt resultat (förresten, detta 1000 bitars fotopussel passar bra denna JUMBO pusselmatta):
HEMA-photo-puzzle-edges-laid-1

HEMA-photo-puzzle-edges-laid-2

Efter den misslyckade åtgärden att lägga kanterna började jag göra resten av pusslet ändå - förutsatt att jag kan fixa kanterna senare. Du ser det första resultatet av pusslet:
HEMA-foto-pussel-1000-bitar-börja-med-pussel
Som du kan se har jag detta fotopussel på en JUMBO pusselmatta gjord för 1000, 1500, 2000 och 3000 bitar.

Som ni ser är det ganska knepigt, speciellt eftersom alla kanter är vita. Jag verkar inte få ihop kanterna ännu. Poff, verkar vara en riktig uppgift! Jag började egentligen med det enklaste – och det är jubileumslådan av Jan van Haasteren som jag håller i – men framför allt flera bitar av lådan är väldigt vaga och det gör läggningen ganska komplicerad. Det är skönt att jag också själv är med på fotopusslet!
hema-foto-pussel-1000-bitar-50-pct-600-444

Jag är ganska avancerad med mitt fotopussel, men jag gjorde det enklaste och det gick ganska smidigt. Om du ger någon ett fotopussel i present, kom ihåg att det inte finns för många färglösa områden på det. Som du kan se måste jag fortfarande göra alla vita områden:
hema-foto-pussel-1000-bitar-70-pct-600-444

Arrrggghh, det är svårt. Jag har tagit fram en ny pusselteknik för detta, nämligen att jag sorterar alla bitar efter formen, se bilden nedan. Det fungerar ganska bra, men ibland är det trial-and-error. Det vill säga jag provar varje bit 1 och 1 för att se om den passar någonstans, och sedan provar jag varje bit 1 och 1 på samma ställe. Munkar jobbar! Gör mig besviken. Och då har jag fortfarande en andra vit ruta kvar…….
hema-foto-pussel-förbryllande-efter-form-på-bitarna-600-800

Jag har kommit fram till den sista vita biten. Måste säga att detta tog mig ganska lång tid, med tanke på hur snabbt jag kunde lägga resten av det här fotopusslet. Jag har hållit koll på min totala tid, väldigt nyfiken på hur lång tid det kommer att ta totalt. Men det här är så svårt och ibland väldigt frustrerande.
hema-foto-pussel-1000-bitar-85-pct-off-600-444

Och äntligen är det gjort, men vilket jobb!!! Låt dig inte vilseledas av de områden som består av en färg:
HEMA-foto-pussel-1000-bitar-bara-pussel-färdigt


Hur lång tid tog det för mig att slutföra HEMA-fotopusslet med 1000 bitar?

Jag registrerar alltid den tid jag lägger på ett pussel med 1000 bitar. I genomsnitt är det 8 timmar. Vissa enkla pussel tar 6 timmar, svårare 9 timmar. Jag höll också reda på tiden för det här fotopusslet, men det tog mig så lång tid att arbeta med de vita bitarna. Det var nästan inte mer förbryllande, utan mer trial-and-error och passande bit för bit. Jag blev väldigt besviken. Så innan du ger någon ett sådant pussel i present, tacka.
Men min tid:

 • Förklaring av pusslet på pusselmattan: 20 minuter
 • Läggning av kanter: 40 minuter. Vanligtvis tar jag också kortare tid, men återigen här: de där väldigt svåra kanterna!
 • Att lägga resten av pusslet: 12,5 timmar
 • Total tid gjord på detta fotopussel: 13,5 timmar!!

Men med ett fint resultat


För- och nackdelar HEMA Photo Puzzle 1000 bitar?

Plus:

 • Online fotopusselredigerare för HEMA fungerar väldigt enkelt och enkelt
 • För att göra mitt fotopussel hade jag tillräckligt med modifieringsmöjligheter
 • Bra pusselkvalitet
 • Att göra och beställa online går väldigt snabbt. I princip är du klar med allt inom 5-10 minuter

min:

 • Leveranstiden är lite lång: i mitt fall 11 arbetsdagar
 • OBS: pusselkvalitet ovan som ett plus: bara att pusselbitarna är ganska tunna
 • Jag kan tänka mig att vissa kanske vill ha fler valmöjligheter i redigeringsalternativen. Till exempel mer val av typsnitt eller bakgrundsfärger. I mitt fall missade jag valet av bakgrundsfärg när jag skulle lägga till text
 • Dyr kanske? Mina kostnader var 45,00 euro med 4,95 euro fraktkostnader, totalt blir det cirka 50 euro för ett fotopussel.

Om denna leverantör

Artikel
Materiaal kartong
Antal bitar 1000
ålder Från 12 år
Storlek 70 cm bred och 50 cm hög
Exempelfoto på kartong? Ja
Leverans Ja 4,95
Leveranstid Normalt 5 arbetsdagar. Nu (Corona): 11 arbetsdagar

Var kan jag köpa?

leverantör Pris Till hemsidan
Hema.nl 51,45 (okt 2020) Köp nu

Omdömen

Skriv en recension
1
2
3
4
5
skicka
     
Avbryt

Skriv en recension

Pussel 1000 bitar
Genomsnittligt betyg:  
 1 omdömen
Dörren Gerben van Vineyards op Pussel 1000 bitar
Trevlig!

Jag har skrivit ovanstående recension (november 2020). Jag gillade verkligen detta HEMA-fotopussel. Speciellt med tanke på hela processen från skapande online till själva pusslet. Det enda lilla minuset (idag 4 stjärnor istället för 5 stjärnor) är de mycket lätta pusselbitarna. Jag är van vid de tjockare och tyngre. Allt annat ok, utmärkt utskriftskvalitet, som du är van vid från HEMA!

Dela denna sida!